aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΈνα δύσκολο διλήμμα στην Ομόνοια

Ένα δύσκολο διλήμμα στην Ομόνοια

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Το ντέρμπι με την Ανόρθωση πλησιάζει για την Ομόνοια. Την Τετάρτη στις 17:00, στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» το «τριφύλλι» θα δώσει ένα σημαντικό και κομβικής σημασίας παιχνίδι. Κερδίζει και κάνει δυναμικό μπάσιμο στη διεκδίκηση ευρωπαϊκού εισιτηρίου ή κάνει την προσπάθειά της πιο δύσκολη, με οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα, παρόλο που θα ακολουθήσουν ακόμη 13 παιχνίδια. Από το Σάββατο ο Πέτεφ γνωρίζει πως δεν είναι σε θέση να υπολογίζει τον Μιχαΐλοφ που υπέστη διάστρεμμα στον αστράγαλο στο ματς με τη Νέα Σαλαμίνα και θα μείνει εκτός δράσης για δυο εβδομάδες.

Άρα οι επιλογές για τον «άσο» ενόψει του προσεχούς ντέρμπι είναι οι Γιον Αλβμπόγκε και Ανδρέας Χριστοδούλου. Ένας εκ των δύο θα κληθεί να υπερασπιστεί την εστία της Ομόνοιας, σ’ ένα σημαντικότατο ματς και ίσως η παρουσία του να κρίνει σε μεγάλο βαθμό την τύχη της ομάδας του. Το δίλημμα για τον Πέτεφ, πλέον, είναι σε ποιον θα στηριχθεί με την προσδοκία να έχει την καλύτερη δυνατή παρουσία και θα συμβάλει στην προσπάθεια επιτυχίας της ομάδας του, μέσα στην έδρα της Ανόρθωσης.

Ο Αλβμπόγκε, στα 35 του χρόνια είναι πολύπειρος. Ωστόσο, τελευταία του παρουσία ήταν στις 26 Νοεμβρίου 2017. Από τότε πέρασαν περίπου δυόμισι μήνες. Από τις 24 Σεπτεμβρίου 2017 έως και την πιο πάνω ημερομηνία, ο Σουηδός πορτιέρο είχε αγωνιστεί σε οκτώ αγώνες, οι επτά ως βασικός με τη φανέλα της Στάμπαεκ Νορβηγίας. Όσοι είναι κοντά στην ομάδα έχουν να λένε τα καλύτερα για τον 35χρονο τερματοφύλακα, πέρα του ότι του λείπουν παιχνίδια.

Από την άλλη, ο Χριστοδούλου δεν είναι έμπειρος αλλά πιο έτοιμος αφού στην τρέχουσα σεζόν αγωνίστηκε σε επτά αγώνες, οι πέντε ως βασικός και δύο ως αλλαγή. Τελευταία του παρουσία ήταν στο πρόσφατο ματς με τη Νέα Σαλαμίνα όταν κλήθηκε να αντικαταστήσει τον Μιχαΐλοφ που τραυματίστηκε και αγωνίστηκε σ’ όλο το δεύτερο ημίχρονο. Προηγουμένως, στις 17 Ιανουαρίου, ήταν βασικός στο ντέρμπι με τον Απόλλωνα.

Τι προτίθεται να κάνει ο Πέτεφ στο επικείμενο ντέρμπι; Ίσως και ο ίδιος να μην είναι σε θέση ακόμη να απαντήσει στο ερώτημα, Αλβμπόγκε ή Χριστοδούλου. Η κάθε μια περίπτωση έχει και τα θετικά της και τα αρνητικά της. Η απόφασή του να αντικαταστήσει τον Μιχαΐλοφ ο Χριστοδούλου, λέει κάτι; Ίσως και ναι, ίσως και όχι. Η απόφαση θα ληφθεί μέσα από την εικόνα και των δύο στις προπονήσεις και η απάντηση ίσως δοθεί λίγη ώρα πριν την έναρξη του ντέρμπι της Τετάρτης.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ