aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Αθλητικοί Αρθρογράφοι της Κύπρου | ΑΠΟΨΕΙΣΚΩΣΤΑΣ ΚΑΛΛΗΣΕμμονές ο Κάρβερ, αδυναμία ο Νταμπίζας

Εμμονές ο Κάρβερ, αδυναμία ο Νταμπίζας

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Ο κόσμος της Ομόνοιας και βλέπει και καταλάβει από ποδόσφαιρο. Συνεπώς γνωρίζει ποιες είναι οι δυνατότητες της ομάδας του, ποια τα θετικά και ποια τα αρνητικά της. Άλλωστε, δεν πρέπει να είσαι και ειδικός για να αντιληφθείς ότι η Ομόνοια «πονά» μεσοαμυντικά. Τα 26 γκολ παθητικό σε 19 αγώνες πρωταθλήματος το φωνάζουν.

Αυτό που ενοχλεί και λογικά ξέσπασε μεγάλη μερίδα του κόσμου προχθές, είναι το γεγονός ότι καμιά βελτίωση δεν έχει παρατηρηθεί παρά τις υποσχέσεις περί του αντιθέτου. Τα λάθη συνεχίζονται, τα πληρώνει η ομάδα και γι’ αυτό δεν μπορεί να κάνει το βήμα παραπάνω, να ακολουθήσει τις ομάδες που προπορεύονται. Δεν φτάνει αυτό, ο προπονητής της Ομόνοιας προκαλεί με τις επιλογές του και όπως αποδείχθηκε προχθές στον αγωνιστικό χώρο του ΓΣΠ αποδυνάμωσαν την ομάδα.

Είναι πολλά τα γιατί που απασχολούν τους οπαδούς του «τριφυλλιού», αφού η Ομόνοια έδινε ένα σημαντικό παιχνίδι και θα έπρεπε να παρουσιαστεί με ό.τι καλύτερο διαθέτει. Εντούτοις, η ανησυχία για τις επιλογές του Κάρβερ επιβεβαιώθηκε με την εικόνα της ομάδας στο πρώτο ημίχρονο. Ο τρόπος σκέψης του Άγγλου και η διαχείριση των αγώνων, προκαλεί απορία και προβληματισμό. Το ίδιο ισχύει και για την εμμονή του στο σύστημα που επιλέγει να παρουσιάζει την ομάδα του.

Την ώρα που θα μπορούσε να αξιοποιήσει διαφορετικά τις επιθετικές του επιλογές, έχοντας γρήγορους ακραίους επιθετικούς, επιμένει στο 4-4-2 σε ρόμβο. Πόσο μάλλον τώρα που λείπει ο Τουρέ και δεν έχει τις λύσεις για να υποστηρίξει το συγκεκριμένο σύστημα. Επίσης, αποδεικνύεται πως επηρεάζει αρνητικά την αμυντική γραμμή καθώς κάνει πιο έντονες τις αδυναμίες της.

Παράλληλα με τις ευθύνες του Κάρβερ, παρατηρείται και αδυναμία από πλευράς Νταμπίζα να «τελειώσει» ποδοσφαιριστές που αποδεδειγμένα δεν έχουν προσφέρει, ώστε να ανοίξουν θέσεις για άλλους. Θα έπρεπε ήδη να προβεί σε κινήσεις, διορθώνοντας λανθασμένες επιλογές του καλοκαιριού και βοηθώντας την ομάδα να διεκδικήσει μέχρι τέλους τους στόχους της.

Τα συμβόλαια που διατηρούν οι ποδοσφαιριστές αποτελούν το μεγαλύτερο εμπόδιο, όμως η ευθύνη είναι δική του και θα έπρεπε να ψάξει με μεγαλύτερη μανία να βρει τη λύση. Η άμυνα μπάζει από το καλοκαίρι, ο Τουρέ ήταν γνωστό από πολύ νωρίς ότι θα αποχωρούσε για παρουσία του στο Κόπα Άφρικα, εντούτοις ακόμη να γίνει μετεγγραφή.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ