aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαEUROPA LEAGUEΈκανε ανατροπή και… έγραψε ιστορία η Γρανάδα!

Έκανε ανατροπή και… έγραψε ιστορία η Γρανάδα!

Την πρώτη νίκη στην ιστορία της σε ευρωπαϊκά Κύπελλα πανηγύρισε σήμερα η Γρανάδα, που αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ από την αήττητη σε Ολλανδία και Ευρώπη φέτος Αϊντχόφεν, έκανε την ανατροπή για να κερδίσει με 2-1, για την πρώτη αγωνιστική του 5ου ομίλου του Europa League, όπου βρίσκεται η Ομόνοια και ο ΠΑΟΚ.

Το ματς:

Στο πρώτο ημίχρονο είδαμε… λίγα πράγματα, με χαμηλό τέμπο και από τις δύο ομάδες. Οι γηπεδούχοι είχαν όλες κι όλες δύο φάσεις, στο 15’ και στο 29’ αμφότερες με τον Μάλεν, ο οποίος έκανε ένα «χλιαρό» σουτ στην πρώτη περίπτωση με τον Ρούι Σίλβα να μπλοκάρει, ενώ δεν πρόλαβε να κάνει την προβολή στη σέντρα του Γκέτσε από αριστερά στη δεύτερη.

Από την άλλη, η αναγκαστική αλλαγή λίγο μετά το ημίωρο για τους Ισπανούς με τον Γκοναλόν να αποχωρεί τραυματίας τους αποδιοργάνωσε περαιτέρω κι έτσι έκαναν την πρώτη τους επίσκεψη στα αντίπαλα καρέ στο 39’, με την κεφαλιά του Ματσίς να περνάει αρκετά άουτ.

Ενώ ένα λεπτό μετά καταγράφηκε η καλύτερη φάση για γκολ, με τον Μοντόρο να σουτάρει λίγο έξω από την μικρή περιοχή και τον Εμβογκό να διώχνει με δυσκολία.

Παράλληλα, στο τελευταίο λεπτό του πρώτου 45λέπτου, ο Ερέρα σκόραρε με κεφαλιά από εκτέλεση φάουλ του Μοντόρο από αριστερά αλλά το γκολ δεν μέτρησε σωστά γιατί ήταν οφσάιντ στο ξεκίνημα της φάσης.

Αντιθέτως, ο «πολύς» Γκέτσε πήρε την κεφαλιά-πάσα του Ντάμφρις και σουτάροντας «με την μια» έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του ανήμπορου να αντιδράσει Ρούι Σίλβα, για το 1-0 υπέρ της Αϊντχόφεν, στο πρώτο λεπτό του επιπλέον χρόνου!

Στην επανάληψη, η Γρανάδα μπήκε πιο… ενεργά προσπάθησε να παίξει πιο γρήγορα και τελικά έφτασε στην ισοφάριση λίγο πριν τη μία ώρα αγώνα, την ώρα που οι Ολλανδοί είδαν την εστία τους να παραβιάζεται για πρώτη φορά μετά τις 29 Σεπτέμβρη…

Με την σέντρα από δεξιά στο δεύτερο δοκάρι από τον Χουέρτας και το κοντινό σουτ του Μολίνα που βρήκε πάνω στον Εμβογκό, στη συνέχεια στο οριζόντιο δοκάρι και τελικά κατέληξε στο βάθος της εστίας του Ελβετού γκολκίπερ, για το 1-1!

Η εκ νέου… επιβράβευση για την αγωνιστική «αφύπνιση» των φιλοξενούμενων ήρθε εννιά λεπτά μετά, με τον Ματσίς να βρίσκεται στην γωνία της αριστερής πλευράς της μεγάλης περιοχής της Αϊντχόφεν και με ένα «συστημένο» σουτ να στέλνε τη μπάλα στην απέναντι γωνία, κάνοντας το 1-2 που έμελλε να είναι και το τελικό αποτέλεσμα!

Συνοπτικά τα σημερινά αποτελέσματα:
Αϊντχόφεν-Γρανάδα 1-2
(45’+1’ Γκέτσε – 57’ Μολίνα, 66’ Ματσίς)

ΠΑΟΚ-Ομόνοια 1-1
(56’ Μουργκ – 16’ Μποτεάκ)

Η βαθμολογία του 5ου ομίλου:
1. Γρανάδα (2-1) 3
2. Ομόνοια (1-1) 1
3. ΠΑΟΚ (1-1) 1
4. Αϊντχόφεν (1-2) 0

Η επόμενη (2η) αγωνιστική (29/10):
Ομόνοια-Αϊντχόφεν (22:00)
Γρανάδα-ΠΑΟΚ (22:00)

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ