aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΕίναι στα πάνω του, είναι στα ωραία του!

Είναι στα πάνω του, είναι στα ωραία του!

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Διανύει την έβδομη σερί σεζόν στην Ομόνοια και δέκατη γενικά στο κυπριακό πρωτάθλημα. Προ μηνών απέκτησε και την κυπριακή υπηκοότητα, είναι παντρεμένος με Κύπρια και γενικότερα μιλώντας μαζί του θα σου πει ότι αισθάνεται ένας από εμάς, Κύπριος. Ο Ρενάτο Μαργκάσα κάνει ένα εξαιρετικό ξεκίνημα, το καλύτερο της 10χρονης παρουσίας του στην Κύπρο και ίσως το κορυφαίο της καριέρας του.

Το «φωνάζει» με την απόδοσή του αλλά το επιβεβαιώνουν (και) οι αριθμοί. Τέτοιο ξεκίνημα σε χρόνο συμμετοχής (πρώτες πέντε αγωνιστικές) δεν έχει επαναλάβει ο 32χρονος Μαργκάσα. Μετρά το απόλυτο με 450 λεπτά. Βασικός και αναντικατάστατος! Μέχρι πέρσι, το κορυφαίο ξεκίνημα το είχε διανύσει με τη φανέλα της ΑΕΚ, τη σεζόν 2010-11, μετρώντας 442 λεπτά, είχε χάσει δηλαδή μόλις 8 λεπτά. Ο σχετικός πίνακας είναι ενδεικτικός για το γεγονός ότι πραγματοποιεί το καλύτερο ξεκίνημα. Παράλληλα, σ’ αυτό το διάστημα αγωνίστηκε και σε τέσσερα ματς με την Εθνική.

Σταθερή αξία ο Πορτογάλος με κυπριακό διαβατήριο, γι’ αυτό άλλωστε και κέρδισε νέο συμβόλαιο με την Ομόνοια έως το καλοκαίρι του 2020. Είναι εκ των αρχηγών, είναι παθιασμένος και τα δίνει όλα για το συμφέρον της ομάδας. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι κέρδισε τη θέση στο αριστερό άκρο της άμυνας, ενώ για τη συγκεκριμένη θέση αποκτήθηκε άλλος ποδοσφαιριστής ο οποίος προοριζόταν για βασικός.

Ο Μαργκάσα δικαιώνει τον Πάμπο Χριστοδούλου, τον προπονητή που τον έφερε στην Κύπρο, τον πιστεύει και μεταξύ τους υπάρχει μια εξαιρετική συνεργασία. Ίσως να είναι ένας επιπλέον λόγος που ο Μαργκάσα παρουσιάζει αυτή τη θετική εικόνα. Είναι στα πόδια του ιδίου να συνεχίσει σ’ αυτό τον ρυθμό και προσδοκία βεβαίως του προπονητή του. Με την εμπειρία και την προσωπικότητά του, συμβάλλει τα μέγιστα για την καλύτερη δυνατή λειτουργία στα αποδυτήρια και αποτελεί ένα δυνατό χαρτί στα χέρια του Χριστοδούλου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ