aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑ«Έφυγε» ο Νίκος Χαραλάμπους, πένθος στην Ομόνοια για το «10 το καλό»

«Έφυγε» ο Νίκος Χαραλάμπους, πένθος στην Ομόνοια για το «10 το καλό»

Στο πένθος βυθίστηκε η Ομόνοια και το κυπριακό ποδόσφαιρο. Ξημερώματα Τετάρτης ο Νίκος Χαραλάμπους έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 71 ετών. Τους τελευταίους μήνες το «10 το καλό» όπως ήταν σε όλους γνωστός ο Νίκος Χαραλάμπους ταλαιπωρήθηκε από χρόνια ασθένεια.

Πρόκειται για έναν από τους κορυφαίους παίκτες στην ιστορία του Κυπριακού ποδοσφαίρου και αυτό δεν προκύπτει μόνο από τις ποδοσφαιρικές του ικανότητες, αλλά και από την προσωπικότητα και τον δυναμισμό που έβγαζε στα γήπεδα. Άφησε εποχή αγωνιζόμενος στην Ομόνοιαγια 9 χρόνια, φορώντας τον αριθμό 10 στην πλάτη.

Ήταν το «10 το καλό» στη δεκαετία του 1970, στην οποία το «τριφύλλι» σάρωνε τους τίτλους. Γεννημένος τον Ιανουάριου του 1950, άρχισε να παίζει μπάλα στην Ομόνοια το 1969 και μέχρι το 1978 κατέγραψε 289 συμμετοχές. Πανηγύρισε 6 πρωταθλήματα, 2 κύπελλα, ενώ πέτυχε 56 τέρματα. Φόρεσε 19 φορές τη φανέλα με το εθνόσημο στο στήθος, ενώ διετέλεσε και αρχηγός της Κύπρου.

Είχε σκοράρει, μάλιστα, σε αγώνα της χώρας μας απέναντι στη Σοβιετική Ένωση, το 1971, ένα από τα σημαντικότερα τέρματα της ποδοσφαιρικής του πορείας. Ηγετική φυσιογνωμία, διέθετε εξαιρετική φυσική κατάσταση και γι’ αυτό απουσίασε από ελάχιστα παιχνίδια της ομάδας. Ξεχώριζε για την υψηλή τεχνική κατάρτιση, την ποδοσφαιρική ευφυΐα και το δυνατό του σουτ.

Διετέλεσε αντιπρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Ομόνοιας, ενώ μέχρι πρόσφατα ήταν πρόεδρο στον σύνδεσμο παλαιμάχων ποδοσφαιριστών. Ο σύνδεσμος με ανακοίνωσή του ενημέρωσε για τη δυσάρεστη είδηση.

Η σχετική ανακοίνωση

Έφυγε ο Μεγάλος Αρχηγός

Ο Νίκος Χαραλάμπους Επίτιμος Πρόεδρος του Ομίλου Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών ΟΜΟΝΟΙΑΣ Λευκωσίας έφυγε για το μεγάλο ταξίδι στην αιωνιότητα.

Το Διοικητικό Συμβούλιο και τα μέλη του Ομίλου εκφράζουν την βαθειά τους θλίψη και τα ειλικρινή συλληπητήρια στους οικείους του.

Καλό ταξίδι Πρόεδρε, ο Θεός να αναπαύσει την ψυχή σου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ