aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΕυκαιρία να δείξει ότι έμαθε…

Ευκαιρία να δείξει ότι έμαθε…

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Το πλήρωσε με την Πάφο, πάθημα που δεν έγινε μάθημα με την Αλκή και τώρα καλείται απέναντι στον Ολυμπιακό να δείξει ότι έμαθε από τα λάθη της. Η Ομόνοια έχει την ευκαιρία στο αυριανό παιχνίδι -όχι πως θα είναι εύκολο- να επανέλθει στις επιτυχίες. Είναι το φαβορί, τίτλο που καλείται να επιβεβαιώσει εντός αγωνιστικού χώρου και να πετύχει την πρώτη τη νίκη απέναντι σε νεοφώτιστη ομάδα.

Θέλει να είναι πετυχημένη η τρίτη της προσπάθεια αφού στις προηγούμενες δύο, με Πάφο και Αλκή, βρέθηκε προ εκπλήξεως, κατά κύριο λόγο από δική της υπαιτιότητα. Πλήρωσε τα λάθη στην άμυνα, δίνοντας δικαιώματα στον αντίπαλό της να της κάνει τη ζημιά, χωρίς να φτιάξει πολλές ευκαιρίες, όπως επισήμανε και στις χθεσινές δηλώσεις του στην ιστοσελίδα του σωματείου ο Πάμπος Χριστοδούλου.

Η εμπειρία των προηγούμενων αγώνων, κυρίως με τους αντιπάλους που απώλεσε βαθμούς, δείχνει στην Ομόνοια τον δρόμο για το πώς θα αποφύγει το νέο… λάθος στο αυριανό ματς. Ποιος είναι αυτός; Πρωτίστως, να μη δώσει δικαίωμα στον Ολυμπιακό να πιστέψει. Σε τέτοια ματς, είναι «νόμος» η αποτελεσματικότητα στο ξεκίνημα, χαλώντας τα σχέδια του αντιπάλου για πολυπρόσωπη αμυντική διάταξη. Γιατί, λίγο ή πολύ, αυτό αναμένεται να είναι το σκηνικό αύριο στο ΓΣΠ.

Εφόσον η Ομόνοια πάρει προβάδισμα νωρίς, θα υποχρεώσει την αντίπαλη ομάδα να αναζητήσει το γκολ, δεν θα παίζει πλέον για το μηδέν παθητικό και λογικά θα κάνει πιο εύκολο το έργο των πρασίνων και για άλλα τέρματα. Άλλο να το λες κι άλλο να το εφαρμόζεις στην πράξη. Η μπάλα είναι στα πόδια των ποδοσφαιριστών της Ομόνοιας, να το υλοποιήσουν, την ώρα που θα πρέπει να δείξουν βελτίωση στην αμυντική τους συμπεριφορά.

Ζητούμενο για την Ομόνοια και, εάν θέλετε, ένα στοίχημα στο ματς με τον Ολυμπιακό θα είναι και το μηδέν παθητικό, κάτι που δεν πέτυχε στα πρώτα τέσσερα ματς. Εάν το πετύχει, θα είναι ένα σημαντικό βήμα προς τα μπρος, θα είναι ένας λόγος που θα δίνει ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο, εφόσον σκοράρει και φθάσει στη νίκη.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ