aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΈχασε τα… αυγά η Ομόνοια, (όπως πάει) θα χάσει και τα… καλάθια

Έχασε τα… αυγά η Ομόνοια, (όπως πάει) θα χάσει και τα… καλάθια

ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ

Τα τελευταία χρόνια το σκηνικό με τους στόχους να έχουν χαθεί προ πολλού για την Ομόνοια, δεν είναι άγνωστο για τους φίλους του «τριφυλλιού». Επομένως, δεν είναι ούτε καταστροφή ούτε ντροπή που οι «πράσινοι» δεν θα κατακτήσουν (και) φέτος κάποιον τίτλο.

Είναι, όμως, καταστροφή και ντροπή για μια ομάδα του βεληνεκούς και της ιστορίας του λευκωσιάτικου συλλόγου να φτάνει στο σημείο να παλεύει με νύχια και με δόντια μέχρι το φινάλε της α’ φάσης του πρωταθλήματος για να μπει στην πρώτη εξάδα! Τα… αυγά τα έχασαν οι πρωτευουσιάνοι με τον αποκλεισμό τους από το κύπελλο και την έξοδο στην Ευρώπη να μοιάζει πλέον με άπιαστο όνειρο, όμως αν μείνουν εκτός εξάδας τότε θα χάσουν και τα… καλάθια.

Διαβάστε επίσης: Oμόνοια: Γιατί όχι τον Κακουλλή…

Τέσσερις αγωνιστικές έχουν απομείνει και το μέλλον της Ομόνοιας σε ό,τι αφορά στο γκρουπ δυναμικότητας που θα συμμετάσχει είναι πραγματικά αβέβαιο. Και το χειρότερο; Είναι πως δεν εξαρτάται μόνο από τα δικά αποτελέσματα για να μπει στην εξάδα αλλά από των άλλων ομάδων, κυρίως της Ανόρθωσης. Τις προηγούμενες δύο αγωνιστικές περιόδους που δεν εξασφάλισε ευρωπαϊκό εισιτήριο, αν μη τι άλλο έμπαινε με σχετική άνεση στο πρώτο γκρουπ χωρίς να βλέπει τι κάνουν οι υπόλοιποι. Φέτος όμως θα χρειαστεί να ιδρώσει και να ξεϊδρώσει για να γλυτώσει το ρεζιλίκι.

Διαβάστε επίσης: Eίναι η Ομόνοια, φύσει επιθετική ομάδα, αλλά το DNA…

Όσο κι αν κάποιοι δεν θέλουν να το παραδεχθούν, βάσει αποτελεσμάτων και πορείας στις εγχώριες διοργανώσεις τα τελευταία χρόνια η Ομόνοια έχει μικρύνει. Οι αριθμοί είναι εκεί και λένε όλη την αλήθεια στην περίπτωσή της. Ο αγωνιστικός κατήφορος δεν έχει τελειωμό και για τους «πράσινους» δεν είναι απλώς ένα ζητούμενο να μπει ένα φρένο, αλλά είναι κατεπείγουσα ανάγκη. Η ομάδα της Λευκωσίας βρίσκεται σήμερα σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι. Ή που θα καταφέρει να κλείσει τη σεζόν με αξιοπρέπεια εξασφαλίζοντας θέση στην εξάδα ή που θα γράψει αρνητική ιστορία μένοντας στο β’ γκρουπ με τις ομάδες που παλεύουν για αποφυγή του υποβιβασμού.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ