aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΔύο πρώην Ομονοιάτες της τάξης του Πεπ Γκουαρντιόλα

Δύο πρώην Ομονοιάτες της τάξης του Πεπ Γκουαρντιόλα

Αναδρομή στο παρελθόν κάνει η διάσημη καταλανική εφημερίδα «Marca». Συγκεκριμένα, γυρίζει τον χρόνο πίσω στην εποχή κατά την οποία ο Πεπ Γκουαρντιόλα έκανε τα πρώτα του προπονητικά βήματα στην Μπαρτσελόνα Β’. Ο Πεπ έδειξε από νωρίς τις αρετές του και οδήγησε την ομάδα την κατάκτηση του πρωταθλήματος στην κατηγορία προώθησης.

Στο αφιέρωμα τονίζεται πως αρκετοί από τους ποδοσφαιριστές που είχε υπό τις οδηγίες του ο Γκουαρντιόλα έκαναν σπουδαία καριέρα στην ελίτ του ισπανικού ποδοσφαίρου, δηλαδή στην La Liga, ενώ άλλοι αγωνίστηκαν σε μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες.

Υπάρχουν φυσικά και οι εξαιρέσεις, με ποδοσφαιριστές οι οποίοι κινήθηκαν στη μετριότητα χωρίς να καταφέρουν να πετύχουν κάτι σπουδαία στην ποδοσφαιρική τους καριέρα. Στην τρίτη κατηγορία συμπεριλαμβάνονται και δύο πρώην «Ομονοιάτες». Πρόκειται για τους Βίκτορ Εσπασαντίν και Χοσέ Ρουέδα, οι οποίοι τη σεζόν 2010-11 αγωνίστηκαν στην Ομόνοια με τη μορφή δανεισμού από την Μπαρτσελόνα.

Διαβάστε επίσης: Ομόνοια: Είκοσι χρόνια από τον ποδοσφαιρικό… εφιάλτη του Μπεργκ (vid)

Ο Εσπασαντίν αγωνίστηκε εννέα φορές στο αριστερό άκρο της Ομόνοιας. Πλέον, στα 35 του χρόνια έχει κρεμάσει τα ποδοσφαιρικά παπούτσια. Παρά το γεγονός ότι έφτασε μέχρι τη δεύτερη ομάδα της Μπαρτσελόνα δεν έκανε την καριέρα που ονειρευόταν. Μετά την Ομόνοια έπαιξε στις Μοντανέρος, Σαμπαντέλ και Πόμπλα Μαφουμέτ (Καταλονίας).

Ο Ρουέδα, ήταν βασικότατο στέλεχος της Μπαρτσελόνα Β’. Μαζί με τον Σέρχιο Μπουσκέτς ήταν τα βασικά γρανάζια του Πεπ Γκουαρντιόλα στη μεσαία γραμμή. Στην Ομόνοια αγωνίστηκε 20 φορές (17 ως βασικός) και φανέρωσε τις ικανότητές του, όμως του έλειπαν σημαντικά στοιχεία όπως η σταθερότητα, η προσωπικότητα και η διάρκεια στην απόδοση. Γι’ αυτό και η καριέρα του δεν εκτινάχθηκε ποτέ. Έπαιξε σε Χερέθ, Πονφεραντίνα, Ντεπορτίο Λινάρες, Σήμερα στα 32 του χρόνια αγωνίζεται στην Ολίμπικ Ντε Ξατίβα, η οποία αγωνίζεται στο περιφερειακό πρωτάθλημα της Βαλένθια.

Συμπαίκτες των Ρουέδα και Εσπασαντίν στην Μπαρτσελόνα Β, ήταν μεταξύ άλλων επίσης ο Άμπραχαμ Γκονθάλεθ της ΑΕΚ, ο Τζέφρεν (αγωνίστηκε πέρυσι στην ΑΕΚ), Πέδρο (Τσέλσι, Τιάγκο Αλκάνταρα (Μπάγερν) και Αλμπέρτο Μποτία (πρώην αμυντικός του Ολυμπιακού Πειραιώς).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ