aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΔύο πράγματα που πάνε μαζί και η ατάκα «άλλο κατοχή, άλλο το τελείωμα»

Δύο πράγματα που πάνε μαζί και η ατάκα «άλλο κατοχή, άλλο το τελείωμα»

Ο προπονητής της Ομόνοιας Χουάν-Κάρλος Ολίβα τοποθετείται για το παιχνίδι με την ΑΕΚ, σχολιάζει διάφορα αγωνιστικά ζητήματα, αλλά και τομείς που κρίνει ότι χρειάζονται βελτίωση.

Αρχικά ανέφερε ο Αραγονέζος κόουτς: «Η αλήθεια είναι πως όλοι έχουμε την επιθυμία να αγωνιστούμε σε ένα τέτοιου είδους παιχνίδι (αυτό με την ΑΕΚ). Από την περίοδο της προετοιμασίας περιμένουμε ένα παιχνίδι, στο οποίο οι απαιτήσεις θα είναι αυξημένες και θα κληθούμε να δώσουμε το μέγιστο των δυνατοτήτων μας. Στα δύο πρώτα παιχνίδια πήραμε το ζητούμενο, κερδίσαμε έξι βαθμούς, κάτι που δεν είναι εύκολο όταν αρχίζεις μία νέα προσπάθεια. Τώρα, έχουμε ενώπιόν μας δύο παιχνίδια, εναντίον της ΑΕΚ και του Απόλλωνα, που θα πρέπει να τα δώσουμε όλα για να συνεχίσουμε τη νικηφόρο μας πορεία. Δεν αλλάζουμε τη φιλοσοφία μας, ούτε την τακτική μας, ούτε τον τρόπο που αγωνιζόμαστε. Ελπίζουμε να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα και να έχουμε καλή απόδοση».

Κάνοντας μία μίνι σύγκριση με τα προηγούμενα δύο ματς, ανέφερε: «Φυσικά και θα είναι διαφορετικό παιχνίδι σε σχέση με τα προηγούμενα δύο. Απέναντι στην ΕΝΠ, ο αντίπαλος ήταν από το πρώτο λεπτό πίσω από το κέντρο. Δεν μας άφησαν περιθώριο και εμείς έπρεπε να αναλάβουμε όλο το βάρος του αγώνα. Και τώρα θα αγωνιστούμε απέναντι σε μία ομάδα που θα αγωνιστεί επιθετικά και θα πρέπει να φανούμε αντάξιοι. Πιστεύω ότι θα γίνει ένα ανοιχτό παιχνίδι και θα κυριαρχήσει, είτε η μία ομάδα, είτε η άλλη. Θέλουμε να φανούμε ιδιαιτέρως ανταγωνιστικοί στον αγώνα της Δευτέρας».

Για τους τομείς στους οποίους θεωρεί η Ομόνοια χρειάζεται βελτίωση, πρόσθεσε: «Πιστεύω υπάρχουν πολλές πτυχές που είναι σημαντικές, όχι μόνο για τον συγκεκριμένο αγώνα, αλλά γενικά, ώστε να μεγαλώσει η ομάδα μας. Αμυντικά είμαστε αρκετά καλοί, αλλά θα πρέπει να μειώσουμε κάποια μικρά λαθάκια που κάνουμε και που μπορεί, στο τέλος της ημέρας, να μας στοιχίσουν. Ακόμη κάτι πολύ σημαντικό είναι οι μεταβάσεις μας. Πρέπει να τις βελτιώσουμε, από την άμυνα στην επίθεση και το αντίθετο. Χρειαζόμαστε ακόμη δουλειά για να γίνουμε πιο σταθεροί. Επίσης, είναι ένα πράγμα να έχουμε την κατοχή και άλλο πράγμα να τελειώνουμε τις ευκαιρίες που δημιουργούμε. Γι’ αυτό και δουλεύουμε σε αυτόν τον τομέα. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι στους προηγούμενους δύο αγώνες, δημιουργήσαμε 21 και 23 ευκαιρίες, αντίστοιχα. Άρα πρέπει να βελτιωθούμε στα τελειώματα των φάσεων».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε ξανά στο προσεχές ματς με ΑΕΚ: «Αυτοί οι αγώνες είναι απαιτητικοί και θα ένα δυνατό τεστ για την ομάδα. Θα είναι παρόμοιο παιχνίδι με αυτό κόντρα στον Παναθηναϊκό, που ήταν μία ομάδα με απαιτήσεις και σε πολύ καλό αγωνιστικό επίπεδο. Θα έχουμε πολλούς αγώνες δύσκολους, σε αυτή τη σεζόν, όπως αυτόν της Δευτέρας. Εκεί, θα δούμε σε ποιο επίπεδο βρισκόμαστε. Από το 0 μέχρι το 10, δεν ξέρω, ίσως να βρισκόμαστε στο 8. Και το παιχνίδι με την ΑΕΚ θα μας δείξει αν όντως είμαστε εκεί, πιο πάνω ή πιο κάτω».

Καταλήγοντας, εξέφρασε την άποψή του για το αν η ομάδα του μπορεί να συνδυάσει καλή εμφάνιση με νίκη και γονιμοποίησε το θέμα, τονίζοντας πως αυτό δεν μπορεί να συμβαίνει πάντα, αφού ακόμη και σε μία κακή μέρα, οποιαδήποτε ομάδα μπορεί να κερδίσει: «Πιστεύω πως αυτά τα δύο πράγματα (νίκη και καλή εμφάνιση) πάνε μαζί. Μια μέρα μπορεί να μην παίξεις καλά, αλλά να είσαι τυχερός και να κερδίσεις. Μία άλλη μέρα μπορεί να μην είσαι τόσο τυχερός, να παίξεις καλά και στο τέλος να χάσεις. Για εμάς το σημαντικό, όμως, είναι να κερδίσουμε και να πραγματοποιήσουμε καλή εμφάνιση. Η ομάδα πρέπει να συνεχίσει να κάνει αυτό που κάνει και πρέπει να κερδίσουμε το παιχνίδι με τον τρόπο που ξέρουμε. Στο τέλος, αν συνδυάσουμε και τα δύο, τότε θα είναι καλύτερα».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ