aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑΔύο Κύπριοι «ζεσταίνουν» τα πόδια ξυπόλυτων παιδιών της Τανζανίας!

Δύο Κύπριοι «ζεσταίνουν» τα πόδια ξυπόλυτων παιδιών της Τανζανίας!

ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΘΕΟΧΑΡΟΥΣ

Θέλοντας συμβάλουν δυναμικά στο θέμα «εθελοντισμός», δύο Κύπριοι πραγματοποιούν ταξίδια σε χώρες της Αφρικής και της Ασίας, ούτως ώστε να εντοπίσουν κάποιες βασικές ανάγκες που έχουν κάτοικοι τριτοκοσμικών χωρών και να βοηθήσουν με όποιο τρόπο μπορούν.

Πρόκειται για τους Γιώργο Τσίκκο και Σωκράτη Ρωσσίδη (ένας εκ των οποίων οπαδός της Ομόνοιας). Αμφότεροι, σε ένα από τα ταξίδια τους, στο Νεπάλ συγκεκριμένα, αντιλήφθηκαν ότι οι ανάγκες σε αρκετές χώρες της Ασίας και της Αφρικής είναι τεράστιες. Έτσι, στο επόμενό τους ταξίδι, που ήταν στην Τανζανία, λίγο έξω από την Αρούσα εντόπισαν την ανάγκη για παπούτσια. Ελάχιστα παιδιά είχαν χρήματα για να προστατεύσουν τα πόδια τους. Έτσι γεννήθηκε η ιδέα του «Shoe that Grows».

Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα «Omonoianews.com» Γιώργος είχε παρακολουθήσει σε ένα TED το δημιουργό ενός «ειδικού» παπουτσιού που μεγαλώνει μέχρι και πέντε νούμερα, για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες παιδιών που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να τα αλλάζουν συχνά ζευγάρια από παπούτσια. Το θεώρησε ιδανικό για τις ανάγκες των παιδιών της Τανζανίας και μαζί με τον Σωκράτη ξεκίνησαν την αξιοζήλευτη προσπάθειά τους!

1

Ακολουθεί απόσπασμα από το ρεπορτάζ του Omonoianews:

Ο Γιώργος και ο Σωκράτης, ήθελαν αρχικά να βάλουν παπούτσια σε όλα τα παιδάκια του σχολείου του χωριού που τους φιλοξενούσε (60 παιδιά) και για αυτό το σκοπό άρχισαν να μαζεύουν χρήματα. Αφού το κατάφεραν και είχαν περίσσευμα, όλα τα υπόλοιπα ζευγάρια πήγαν σε παιδάκια γειτονικών χωριών. Δεν έχουν θέσει κάποιο συγκεκριμένο στόχο, απλά συνεχίζουν και θα προσπαθήσουν όσο περισσότερα παιδάκια μπορούν να βοηθήσουν.

Για τους σκοπούς του «Shoe that Grows», έχει δημιουργηθεί σελίδα στο Facebook. Μπορείτε να τους στηρίξετε πατώντας Like και παραμένοντας ενημερωμένοι για τις δραστηριότητες τους. Πιο σημαντικό από το Like σας όμως, είναι αν μπορείτε να συνεισφέρεται στην προσπάθεια τους, μέσω της ειδικής σελίδας που έχουν φτιάξει στο generosity.com. Με 20 δολάρια, αγοράζεται ένα ζευγάρι παπούτσια για ένα παιδάκι στη Τανζανία! Μέσω του «Shoe that Grows», ξέρετε σίγουρα πως συμβάλλεται για κάτι καλό!

Δείτε φωτογραφίες από τη παράδοση των πρώτων παπουτσιών!

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ