aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑ«Δράμα, κόλαση» – Ο νέος κανονισμός δεν βοηθά (ούτε) την Ομόνοια

«Δράμα, κόλαση» – Ο νέος κανονισμός δεν βοηθά (ούτε) την Ομόνοια

Μια άνετη πρόκριση, όπως προδιαγραφόταν για 88’, εξελίσσεται σε θρίλερ για την Ντιναμό Ζάγκρεμπ. Οι Κροάτες κέρδιζαν 3-0 την Βαλούρ, είχαν ευκαιρία να πετύχουν τέταρτο γκολ όμως έχασαν πέναλτι στο 82’ και από το πουθενά δέχθηκαν δύο τέρματα στα χασομέρια (88’ και 90’) της αναμέτρησης.

Έτσι, αντί για ταξίδι αναψυχής στην πανέμορφη Ισλανδία θα παίξουν παιχνίδι ζωής και θανάτου την ερχόμενη Τρίτη (13/7, 23:00). Ο νικητής του ζευγαριού θα αντιμετωπίσει την Ομόνοια, στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ.

Θυμίζουμε πως από φέτος δεν ισχύει ο κανονισμός του εκτός έδρας τέρματος, επομένως η Βαλούρ για να προκριθεί επί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ χρειάζεται νίκη με δύο γκολ διαφορά, κάτι που δεν βοηθά την ισλανδική ομάδα αλλά και την Ομόνοια η οποία σαφώς και επιθυμεί να βρει στον δρόμο της τους Ισλανδούς παρά τους Κροάτες, οι οποίοι ήταν η ομάδα με την ψηλότερη βαθμολογία στην κλήρωση του 2ου προκριματικού γύρου.

Εάν η Βαλούρ κερδίσει 1-0 ή 2-1 ο αγώνας θα οδηγηθεί σε παράταση. Ενόσω ήταν σε ισχύ ο κανονισμός του εκτός έδρας τέρματος τα αποτελέσματα αυτά θα ήταν σκορ πρόκρισης. Πάντως, στην Κροατία ασκείται έντονη κριτική από τα Μέσα Ενημέρωσης της χώρας, αλλά και τους οπαδούς της Ντιναμό για το γεγονός ότι έπαιξαν με τη «φωτιά» και δεν «καθάρισαν» την πρόκριση. Ο Αριάν Αντεμί, ο παίκτης που αστόχησε στο πέναλτι στο 82’ για το 4-0 σε δηλώσεις του ζήτησε συγνώμη.

«Κάναμε ένα πολύ καλό 80λεπτο μέχρι το πέναλτι που έχασα εγώ. Ο αντίπαλος επέστρεψε και τώρα έχει πιθανότητες να προκριθεί. Πρέπει απλά να περάσουμε στην επόμενη φάση. Συγγνώμη, συγγνώμη για το πέναλτι. Έπρεπε να κάνω το 4-0», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Οι αθλητικές εφημερίδες του Ζάγκρεμπ έκαναν λόγο για «δράμα στο τέλος» και «κόλαση στο φινάλε», αφού η «γεύση» που άφησε στους Κροάτες η αναμέτρηση ήταν πικρή, παρά το γεγονός ότι έπαιξαν σαν τη γάτα με το ποντίκι τη Βαλούρ για 88 λεπτά.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ