aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΔώστε της πρεμιέρα…

Δώστε της πρεμιέρα…

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Γιορτινή θα είναι η ατμόσφαιρα στο ΓΣΠ το απόγευμα (19:00), κι αυτό καθώς κάνει πρεμιέρα η Ομόνοια, που στη φετινή σεζόν οι προσδοκίες είναι μεγάλες. Στο πρώτο επίσημο παιχνίδι με τον Πάμπο Χριστοδούλου στον πάγκο της, η ομάδα της Λευκωσίας υποδέχεται τον Εθνικό Άχνας, στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος. Ως γνωστόν, τα πρώτα δυο ματς για τους πράσινους (με ΑΕΚ και Απόλλων) αναβλήθηκαν. Η ανυπομονησία των οπαδών της φθάνει στο τέλος της, με την Ομόνοια να δίνει την πρώτη παράσταση στην έδρα της και θέλει να κάνει ιδανικό ποδαρικό σε μια σεζόν που ανέβηκε ο πήχης και ο προϋπολογισμός (20%). Ο νέος προπονητής, τα πολλά νέα πρόσωπα, σε συνδυασμό με την ποιότητα που έδειξε (στα φιλικά) να έχει η ομάδα, είναι λόγοι που θα οδηγήσουν χιλιάδες οπαδών του «τριφυλλιού» σήμερα στο ΓΣΠ.

Την ίδια ώρα, η πρεμιέρα πάει στην Ομόνοια! Την τελευταία δεκαετία οι πράσινοι μόλις μια φορά έφυγαν από το γήπεδο με σκυμμένο το κεφάλι. Τις άλλες εννέα πανηγύρισαν τη νίκη και σήμερα φιλοδοξούν να δώσουν συνέχεια, με δέκατη επιτυχία. Αξιοσημείωτο ότι, σε όλα τα ματς σκόραρε. Με εξαίρεση, λοιπόν, τη σεζόν 2013-14, που έχασε από την Ανόρθωση εκτός έδρας (1-3), στα άλλα εννέα έφυγε με το τρίποντο, όποιος κι αν ήταν ο αντίπαλός της, είτε εντός, είτε εκτός έδρας. Είναι η τέταρτη σερί σεζόν που οι πράσινοι θα δώσουν το πρώτο ματς στην έδρα τους. Στις προηγούμενες τρεις φορές αναδείχθηκαν νικητές. Τη σεζόν 2014-15 παρατηρήθηκε το ίδιο φαινόμενο με φέτος.  Το ματς της πρώτης αγωνιστικής ήταν με τον Οθέλλο εκτός έδρας, όμως λόγω της παρουσίας της Ομόνοιας στην Ευρώπη αναβλήθηκε και έγινε στις 25 Σεπτεμβρίου, με νικήτρια της ομάδας της Λευκωσίας με 1-0.

Όσον αφορά στο αρχικό σχήμα που θα παρουσιάσει ο τεχνικός των πρασίνων, αναμένεται να στηριχθεί στο 4-3-3 αφού ο Λόπες λόγω σημαντικής αποχής φαντάζει δύσκολο (όχι απίθανο) να πάρει θέση στο αρχικό σχήμα. Επίσης, ο Χριστοφή έδειξε ότι προσφέρει περισσότερο ως ακραίος παρά ως δεύτερος επιθετικός. Κάποιες θέσεις αποτελούν ερωτηματικό, όπως είναι αυτή του τερματοφύλακα, του δεξιού μπακ, ενός στόπερ και στο ένα άκρο της επίθεσης. Κάποιοι έχουν τον πρώτο λόγο και άλλοι διεκδικούν με αξιώσεις θέση στην ενδεκάδα. Η απάντηση λίγη ώρα πριν την έναρξη του αγώνα.

Τι κάνει στην πρεμιέρα
2007-08
Ολυμπιακός – Ομόνοια 0-1
2008-09
Παραλίμνι – Ομόνοια 0-2
2009-10
Ομόνοια – ΑΕΠ 3-2
2010-11
ΑΕΚ – Ομόνοια 1-2
2011-12
Ομόνοια – Αλκή  4-1
2012-13
Ομόνοια – Αγία Νάπα 5-0
2013-14
Ανόρθωση – Ομόνοια 3-1
2014-15
Ομόνοια – Ανόρθωση 3-2*
2015-16
Ομόνοια – Νέα Σαλαμίνα 5-3
2016-17
Ομόνοια – Ερμής 3-1
* Πρώτο παιχνίδι για την Ομόνοια αλλά στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ