aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

«Δώστε μου πίσω την Ομόνοιά μου»

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Οι οπαδοί της Ομόνοιας είναι ίσως οι πιο πιστοί στην Κύπρο. Το εκδηλώνουν σε κάθε ευκαιρία, είτε είναι με την παρουσία τους στο γήπεδο είτε με την οικονομική τους συνεισφορά στο σύλλογο. Αγαπούν παθολογικά την ομάδα τους και παρά τις πίκρες που έζησαν τα τελευταία χρόνια, είναι εκεί ο πιο πιστός στρατιώτης! Άλλωστε, όπως λέει κι ένα σύνθημά τους, «μόνη ποτέ δεν θα σε αφήσω».

Η οικονομική αθλιότητα στην οποία επήλθε ο σύλλογος, λόγω της μεγάλης σπατάλης που έγινε επί της παρουσίας του Μιλτιάδη Νεοφύτου στην προεδρία του σωματείου, την κράτησε μακριά από τίτλους και διακρίσεις. Οι διοικήσεις που ακολούθησαν ήταν υποχρεωμένες να ακολουθήσουν λιτή οικονομική πολιτική, περιορίζοντας και το μπάτζετ, γεγονός που κράτησε την ομάδα μακριά από τους διαχρονικούς της στόχους. Επί Δώρου Σεραφείμ (κυρίως) τα οικονομικά σουλουπώθηκαν, όμως οι πληγές παραμένουν και το οικονομικό παραμένει ένας βραχνάς.

Σ’ αυτό το διάστημα, από το 2010 και μετά, που η Ομόνοια κατέκτησε τον τελευταίο τίτλο πρωταθλήματος, οι οπαδοί της ομάδας έζησαν πολλά. Μπορεί να πανηγύρισαν δυο κύπελλα (2011, 2012), όμως η Ομόνοια έμεινε μακριά από τη διεκδίκηση του βασικού και διαχρονικού της στόχου, του πρωταθλήματος. Και όχι μόνο, κινδύνευσε να μείνει και εκτός Ευρώπης. Οι πίκρες που έζησε ο κόσμος της ήταν μεγάλες, τόσο για την πορεία της ομάδας όσο και για το οικονομικό αφού ο σύλλογος βρέθηκε σε αρκετές περιπτώσεις στο χείλος του γκρεμού.

Ωστόσο, αυτό που βιώνουν φέτος οι οπαδοί του «τριφυλλιού» είναι άνευ προηγουμένου. Τα ευρωπαϊκά όνειρα έλαβαν τέλος πολύ νωρίς, η εικόνα που εξέπεμπε η ομάδα από την αρχή ήταν αποκαρδιωτική, δεν μπόρεσε σε καμιά περίπτωση να γίνει ανταγωνιστική. Ποδοσφαιριστές που δεν μπόρεσαν να ανταποκριθούν στις προσδοκίες μιας μεγάλης ομάδας, υπερτιμημένοι και τελευταίως ειδικά πλήρως αδιάφοροι.

Ο κόσμος δεν πιστεύει σε αυτά που βλέπει. «Όχι, αυτή δεν είναι η Ομόνοια», λένε και αισθάνονται ότι τους έχουν κλέψει ένα μέρος της ζωής τους. Ζητούν πίσω την Ομόνοια που έζησαν παλαιότερα, τότε που σάρωνε τους τίτλους, που κέρδιζε τις εντυπώσεις και την εκτίμηση των αντιπάλων. Μπούχτισε από υποσχέσεις ο κόσμος. Οι ελπίδες εναποτίθενται στον Πάμπο Χριστοδούλου. Μπορεί να τους δώσει πίσω την Ομόνοιά τους;

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ