aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Ελληνικό Πρωτάθλημα | Ποδοσφαιρικά Νέα απο ΕλλάδαSUPERLEAGUEΔιπλό κορυφής η Γρανάδα πριν τον ΠΑΟΚ

Διπλό κορυφής η Γρανάδα πριν τον ΠΑΟΚ

Αφ’ υψηλού μπορεί να βλέπει τους αντιπάλους της στη La Liga η Γρανάδα. Η προσεχής αντίπαλος του ΠΑΟΚ στο Europa League πέρασε και από το «Αλφόνσο Πέρες», νικώντας με 1-0 τη Χετάφε και με 13 βαθμούς σε 6 αγώνες, «έπιασε» στην κορυφή της βαθμολογίας τη Ρεάλ Μαδρίτης. Από την πλευρά τους, οι Μαδριλένοι έμειναν στους 10 βαθμούς και στην 7η θέση.

Ένα γκολ στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου ήταν αυτό που χώριζε τις δύο ομάδες, μετά τη συμπλήρωση 45+3 λεπτών, αφού σε γενικές γραμμές δεν παίχτηκε καλό ποδόσφαιρο. Δεδομένα έπαιξε ρόλο και η βροχή που εμπόδιζε τους παίκτες να κάνουν παιχνίδι, αφού ήταν ελάχιστες οι φορές που επισκέφτηκαν τα αντίπαλα καρέ. Στο 45’ ο Τζενέ ανέτρεψε τον Ερέρα και με τη βοήθεια του VAR υποδείχθηκε το πέναλτι. Ο Μοντόρο ευστόχησε και έδωσε το προβάδισμα στη Γρανάδα.

Η Χετάφε μπήκε αποφασισμένη στην επανάληψη να πιέσει και να φτάσει στην ισοφάριση, αλλά στο πρώτο μισό έμεινε μόνο στην πίεση. Ναι μεν είχε κατοχή και προσπαθούσε να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις, ωστόσο, τα χαλούσε στην τελική προσπάθεια. Στο 83’ οι Μαδριλένοι πέτυχαν γκολ με τον Ουνάλ, αλλά σωστά ακυρώθηκε, αφού βρισκόταν σε θέση οφσάιντ. Στα επτά λεπτά που απέμειναν, συν άλλα επτά των καθυστερήσεων, δεν άλλαξε κάτι και η Γρανάδα πήρε τη νίκη.

«Κοίταξε» και τη Βιγιαρεάλ η Κάντιθ

Άλλον έναν βαθμό, φτάνοντας τους 11 σε 7 αγώνες, κατέκτησε η Κάντιθ, που φιγουράρει στην 5η θέση της βαθμολογίας. Η νεοφώτιστη ομάδα από την Ανδαλουσία, μετά το ιστορικό διπλό επί της Ρεάλ Μαδρίτης, ήρθε ισόπαλη 0-0 με τη Βιγιαρεάλ στο «Ραμόν ντε Καράνθα», φτάνοντας τα τέσσερα συνεχόμενα παιχνίδια δίχως ήττα (2-2-0). Το παιχνίδι ήταν μέτριο ποιοτικά με λίγες ευκαιρίες για τις δύο ομάδες και πιο ξεχωριστή το ακυρωθέν γκολ του Νεγρέδο μέσω VAR, καθώς είχε προηγηθεί οφσάιντ του Λοσάνο. Το «κίτρινο υποβρύχιο» έφτασε τους 12 βαθμούς και έχασε έτσι την ευκαιρία να προσπεράσει την πρωτοπόρο Ρεάλ (13) και να βρεθεί εκείνο στην κορυφή.

Διπλό-ανάσα για Αλαβές

Στο πρώτο χρονικά παιχνίδι της ημέρας, η Αλαβές πέρασε από την έδρα της ουραγού Βαγιαδολίδ με 2-0 (55’ Πίνα, και 85’ Σάινθ), έφτασε τους 7β. και πήρε μεγάλη βαθμολογική ανάσα. Οι γηπεδούχοι, οι οποίοι παραμένουν η μία από τις δύο ομάδες χωρίς νίκη, αγωνίστηκαν από το 21’ με παίκτη λιγότερο λόγω αποβολής του Μαρτίνες. Μετά και από αυτή την ήττα, παρέμειναν στην τελευταία θέση με 3β.

Αναλυτικά η 7η αγωνιστική:

Παρασκευή 23/10
Έλτσε-Βαλένθια 2-1
(19′ Πομάρες, 37′ Φιντέλ- 74′ Λάτο)

Σάββατο 24/10
Μπαρτσελόνα-Ρεάλ Μαδρίτης 1-3
(8′ Φάτι – 5′ Βαλβέρδε, 63′ πεν. Ράμος, 90′ Μόντριτς)

Σεβίλλη-Έιμπαρ 0-1
(41′ Κίκε Γκαρσία)

Οσασούνα-Μπιλμπάο 1-0
(81′ Ρούμπεν Γκαρσία)

Ατλέτικο Μαδρίτης-Μπέτις 2-0
(46′ Γιορέντε, 90’+1’ Σουάρες)

Κυριακή 25/10
Βαγιαδολίδ-Αλαβές 0-2
(55’ Πίνα, 85’ Σάινθ)

Κάντιθ-Βιγιαρεάλ 0-0

Χετάφε-Γρανάδα 0-1
(45’+3’ πεν. Μοντόρο)

Ρεάλ Σοσιεδάδ-Ουέσκα (22:00)

Δευτέρα 26/10
Λεβάντε-Θέλτα (22:00)

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ