aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΔημητρίου: «Έτσι θα δημιουργήσουμε περισσότερη ζημιά, θα μάθει ο κόσμος και θα ξεκινήσουν συζητήσεις...»

Δημητρίου: «Έτσι θα δημιουργήσουμε περισσότερη ζημιά, θα μάθει ο κόσμος και θα ξεκινήσουν συζητήσεις…»

Μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα είχαμε ραδιοφωνικές δηλώσεις στον ΣΠΟΡ FM από τον εκπρόσωπο τύπου της Ομόνοιας Ανδρέα Δημητρίου για όλα τα θέματα που αφορούν την πρωταθλήτρια ομάδα.

Μίλησε αρχικά για το κακό ξεκίνημα των πρασίνων, χωρίς ωστόσο να τοποθετηθεί σχετικά με τους παράγοντες που δεν τους επέτρεψαν να έχουν την εικόνα και τη βαθμολογική συγκομιδή που θα ήθελαν. Αρκέστηκε να πει ότι αν προχωρούσε η ομάδα της Λευκωσίας σε τέτοιες αποκαλύψεις θα δημιουργούσε περισσότερη ζημιά στην ομάδα. Αν έδιναν οι πράσινοια, όπως χαρακτηριστικά είπε, στη δημοσιότητα τους λογούς, θα μάθαινε ο κόσμος και μετά θα ξεκινούσαν συζητήσεις που θα έφερναν ίσως κάποια προβλήματα παραπάνω…

Σχολίασε παράλληλα, το μετεγγραφικό σχεδιασμό, και τα παράπονια του κόσμου για τον προγραμματισμό αλλά και για τη… μουρμούρα ότι ο Πρόεδρος δεν δίνει τα λεφτά που πρέπει…

Οι αναφορές του Ανδρέα Δημήτριου:

Τι φταίει και η Ομόνοια έχει αυτή την εικόνα στο ξεκίνημα: «Αναμφίβολα δεν είμαστε ικανοποιημένοι από την παρουσία μας, αλλά και από τη βαθμολογική συγκομιδή της ομάδας μας στο πρωτάθλημα μέχρι τώρα. Θα κρατήσουμε αυτά που είπε ο προπονητής μας, ξέρουμε τι μας κράτησε πίσω στη βαθμολογία αλλα και στις εμφανίσεις μας, τι μας έχει εμποδίσει και θα δουλέψουμε για να βρούμε της λύσεις. Το σκηνικό εύκολα μπορεί να ανατραπεί αφού οι διαφορές στο βαθμολογικό πίνακα δεν είναι μεγάλες και έχουμε όπως είπε και ο προπονητής μας απολυτή εμπιστοσύνη στους παίκτες μας . Πιστεύουμε πως όταν έρθουν όλοι οι παίκτες μας πίσω θα μπορέσουμε να πάρουμε τους βαθμούς που χρειαζόμαστε για να επιστρέψουμε ψηλά στη βαθμολογία».

Για τη βαθμολογική συγκομιδή αλλά και για τους λόγους: «Αν ξεκινήσουμε να συζητούμε τους παράγοντες που δεν μας επέτρεψαν να έχουμε την εικόνα που θα θέλαμε μάλλον θα δημιουργήσουμε περισσότερη ζημιά στην ομάδα. Αν γίνει κάτι τέτοιο, να δώσουμε δηλαδή στη δημοσιότητα τους λογούς, θα μάθει ο κόσμος και μετά θα ξεκινήσουν οι συζητήσεις που θα φέρουν ίσως κάποια προβλήματα παραπάνω. Αυτό που θέλουμε και αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να βρούμε τις λύσεις και να παρουσιαστούμε στον επόμενο αλλά και στους επομένους αγώνες πολύ καλοί και να καταφέρουμε να πάρουμε τους βαθμούς που πρέπει για να ανέβουμε στη βαθμολογία».

Για το θέμα του Κούσουλου: «Για το θέμα του Κούσουλου έχουμε τοποθετηθεί τουλάχιστον τρεις ή τέσσερις φορές. Να το ξαναπούμε, ο Γιάννος ταλαιπωρείται από οστικό οίδημα. Δυστυχώς αυτοί τέτοιοι τραυματισμοί είναι πολύ δύσκολο, με ακρίβεια να εκτιμηθεί η χρονική περίοδος που θα επανέλθει ο ποδοσφαιριστής. Δεν είμαστε σε θέση να πούμε πότε θα επανέλθει. Σίγουρα δεν θα είναι στα επόμενα παιχνίδια. Μακάρι να μπορούσαμε να πούμε πως θα μπορέσει να επανέλθει στα επόμενα παιχνίδια αλλά δεν μπορούμε να το κάνουμε. Αυτή την ώρα θα πρέπει να σταθούμε όλοι δίπλα στον Κούσουλο, που είναι σε δύσκολη θέση γιατί και ο ίδιος θέλει να αγωνιστεί αλλά δεν μπορεί. Έχουμε πάρει και δύο και τρεις γνώμες για τον τραυματισμό του και θέλει υπομονή θα το επαναλάβουμε. Aπό εκεί και πέρα σεβόμαστε τα προσωπικά δεδομένα του ποδοσφαιριστή και δεν μπορούμε να πούμε κάτι άλλο. Είμαστε σίγουροι ότι θα επιστρέψει στα επίπεδα που ήταν και πριν».

Για Μποτεάκ, Μπασιρού και τους μυϊκούς τραυματισμούς: «Ο Έρικ ήταν άτυχος, επανήλθε και κτύπησε ξανά στο ίδιο σημείο και του προκλήθηκε παρόμοιος τραυματισμός. Θα επαναλάβει κάποιες εξετάσεις για να δούμε το μέγεθος του προβλήματος και να εκτιμήσουμε την περίοδο που θα μείνει εκτός. Ο Μπασιρού ταλαιπωρείται από ένα επιπόλαιο τραυματισμό. Εκτός απροόπτου θα είναι έτοιμος στο επόμενο παιχνίδι. Όσον αφορά τη φυσική κατάσταση, θα κάνω μία γενική τοποθέτηση. Τα αγωνιστικά ζητήματα αφορούν την τεχνική ηγεσία και τους ποδοσφαιριστές και δεν προσφέρει τίποτα η δημόσια συζήτηση. Προσωπικά νιώθω την ανάγκη να σημειώσω κάτι που θυμάμαι έντονα. Είναι εύκολο να βρούμε δημοσιεύματα και το τι γραφόταν στα μέσα πέρσι και πρόπερσι για δήθεν πρόβλημα στη φυσική κατάσταση της Ομόνοια.

Ο τρόπος που δουλεύουμε δεν έχει αλλάξει φέτος σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Αυτό που άλλαξε είναι οι συνθήκες οι φετινές. Όλοι γνωρίζουμε πως οι δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε από την πρώτη μέρα στην προετοιμασία, με το Γιούρο, κάποιους τραυματισμούς, τον Κόβιντ. Υπάρχουν οι αρμόδιοι που αξιολογούν όλα τα δεδομένα. Υπάρχει εμπιστοσύνη ότι θα επανέλθουμε στον σωστό δρόμο. Για τους τραυματισμούς είναι αλήθεια πως ταλαιπωρούμαστε από την αρχή της σεζόν και δεν αφήνουν την ομάδα να προπονείται γεμάτη. Υπήρξαν τραυματισμοί που ήρθαν σε αγώνες και είχαμε και μυϊκούς που προήλθαν από καταπόνηση, κυρίως νέους παίκτες και εκ των πραγμάτων αναγκάστηκαν να αγωνιστούν σε συνεχόμενα παιχνίδια όπως ο Μιξ και ο Μπασιρού. Αν υπάρχουν πράγματα που υπάρχουν βελτίωση στόχος είναι να τα βελτιώσουμε. Δεν θα αναλύσουμε περισσότερο αυτά τα ζητήματα».

Για τα μετεγγραφικά και τα παράπονα του κόσμου για τον προγραμματισμό: «Έχουν αναπληρωθεί όλοι οι ποδοσφαιριστές. Αποχώρησε ο Λούφτνερ και ήρθε ο Γιούστε. Ο Μπασιρού ήρθε να αντικαταστήσει τον Βίτορ, ο Μιξ ήρθε να αντικαταστήσει τον Τιάγκο, ο Ψάλτης ήρθε για να αντικαταστήσει τον Μαυρία. Ήρθε ο Ιγιάγι στη θέση του Ασάντε. Ο απολογισμός θα γίνει στο τέλος όχι τώρα. Ο Ασάντε στο ξεκίνημα για παράδειγμα αμφισβητήθηκε κι όμως πρόσφερε».

Για το ότι ο πρόεδρος δεν δίνει τα λεφτά που πρέπει: «Ο φετινός προϋπολογισμός είναι πιο ψηλός από τον περσινό. Αυτό από μόνο του απαντά σε αυτό. Κάθε χρόνο ο προϋπολογισμός μας είναι και πιο ψηλός. Να έχουμε στο μυαλό μας, έκανε και μία τοποθέτηση ο πρόεδρος ότι μπορεί να κάνεις τεράστιο προϋπολογισμός να φέρεις παίκτες, να πάρεις το πρωτάθλημα όμως είναι σαν να αγοράζεις το πρωτάθλημα. Θέλουμε να κάνουμε ισορροπημένους προϋπολογισμούς, να λειτουργεί η ομάδα εύρυθμα. Να κτίζουμε σε σωστές βάσεις και όχι στην άμμο. Μπορεί να πάρεις 10 συνεχόμενα πρωταθλήματα, μπορεί και να χάσεις τα πρωταθλήματα όμως θα λειτουργεί σε σωστές βάσεις. Ετοιμάζουμε ένα υπέροχο προπονητικό κέντρο όμως τίποτα δεν σου εγγυάται την επιτυχία».

Για τη διαιτησία και τα παράπονα των ομάδων: «Είναι ένα κεφάλαιο που συζητείται πολύ. Παρατηρούμε πως η περιρρέουσα ατμόσφαιρα που δημιουργείται λόγω πιέσεων κάνουν τους διαιτητές να μην μπαίνουν στο γήπεδο με καθαρό μυαλό. Φαίνεται ότι λαμβάνουν τις αποφάσεις τους υπό πίεση και ίσως υπό φόβο. Θα πούμε για δύο περιστατικά. Το πρώτο είναι πως έχουν τιμωρηθεί οι διαιτητές του αγώνα μας με τη Δόξα. Σε ένα παιχνίδι στο οποίο αποδόθηκε δικαιοσύνη σε όλες τις φάσεις. Δεν θέλουμε να πιστεύουμε πως αυτό έγινε λόγω των πιέσεων. Δεν θέλουμε να πιστεύουμε πως δίνεται μήνυμα πως η δίκαιη αντιμετώπιση της Ομόνοιας θα κοστίζει.

Το δεύτερο περιστατικό είναι, παράγοντας εκφράστηκε με βαριούς χαρακτηρισμούς κατά συγκεκριμένου διαιτητή κι όμως όχι μόνο δεν διενεργήθηκε έρευνα αλλά μερικές μέρες αργότερα ο διαιτητής αυτός που κατηγορήθηκε βρέθηκε να διαιτητεύει αγώνα της ομάδας του παράγοντα και η απόδοση του επηρέασε την εξέλιξη του αγώνα. Είμαστε βέβαιοι πως όλοι πρόσεξαν πως εμείς αποφεύγουμε δηλώσεις για τη διαιτησία και δεχόμαστε κριτική από τον κόσμο μας. Είναι εύκολο να μπεις σε αυτή τη διαδικασία. Όμως είναι μία επιλογή αυτή μας η πολιτική. Αν κρίνουμε πως είναι απόλυτη ανάγκη τότε θα το κάνουμε όμως προσπαθούμε να το αποφεύγουμε διότι με αυτό τον τρόπο κρατάμε επίπεδο, δεν δυναμιτίζουμε την ατμόσφαιρα και δεν προσθέτουμε επιπλέον πίεση στους διαιτητές. Παρακολουθούμε όμως με προσοχή την όλη κατάσταση και όποτε κρίνουμε πως πρέπει να το κάνουμε θα το κάνουμε. Τους καλούμε όλους να μην επηρεάζονται από πιέσεις και να κάνουν τη δουλειά τους σωστά και δίκαια».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ