aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑΔήμητρα Κουκουμά: Ένα ατόφιο ταλέντο

Δήμητρα Κουκουμά: Ένα ατόφιο ταλέντο

Η οικογένεια της Ομόνοιας έχει την τιμή να διατηρεί στις τάξεις της μια σπουδαία αθλήτρια, ένα ατόφιο ταλέντο στο άθλημα της ποδηλασίας, ένα κορίτσι με αδαμάντινο χαρακτήρα, τη 16χρονη Δήμητρα Κουκουμά.

Η Δήμητρα, αν και έχει ενταχθεί στην αγωνιστική ομάδα της Ομόνοιας τα τελευταία δύο χρόνια, έχει σαρώσει τα πρωταθλήματα στην Κύπρο, καθώς μετρά τέσσερις κατακτήσεις στην κατηγορία κορασίδων.

Από τη φετινή σεζόν η Δήμητρα έχει προωθηθεί στην κατηγορία νεανίδων, βάζοντας τον πήχη ακόμα πιο ψηλά. «Στοχεύω καθημερινά να βελτιώνομαι, σε όλα τα επίπεδα. Θέλω να εδραιωθώ στην πρώτη θέση στην Κύπρο, αλλά κορυφαίος μου στόχος είναι να συμμετάσχω σε όσο το δυνατό περισσότερους Ευρωπαϊκούς αγώνες», δήλωσε η Δήμητρα στην επίσημη ιστοσελίδα της Ομόνοιας, αναφορικά με τους στόχους της για τη νέα σεζόν.

Πρόσφατα, η Δήμητρα συμμετείχε στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες Νέων, καθώς ήταν η μια εκ των δύο Κύπριων ποδηλάτων που εκπροσώπησαν την πατρίδα μας. Η προσπάθεια που κατέβαλε απέναντι στις πρωταθλήτριες άλλων Ευρωπαϊκών χωρών, αρκετές από τις οποίες ασχολούνται επαγγελματικά με την ποδηλασία, ήταν αξιέπαινη και συγκινητική.

Τερμάτισε στην τιμητική 35η θέση, ανάμεσα σε 75 αθλήτριες. «Ήταν μια αξέχαστη εμπειρία, έδωσα τον καλύτερο μου εαυτό, συναγωνίστηκα πιο έμπειρες αθλήτριες και είμαι ευχαριστημένη από το τελικό αποτέλεσμα. Αυτή η συμμετοχή, μου έχει δώσει ακόμη περισσότερη δύναμη και ισχυρότερα κίνητρα, για να συνεχίσω την προσπάθειά μου», ανέφερε η Δήμητρα.

Παρά το νεαρό της ηλικίας της, η Δήμητρα δεν διστάζει να αναλάβει ευθύνες και να βάλει τον πήχη των απαιτήσεων στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο: «Θα επιδιώξω να ασχοληθώ επαγγελματικά με την ποδηλασία, χωρίς ωστόσο να παραμερίζω το σχολείο, στο οποίο, ευτυχώς, τα πηγαίνω αρκετά καλά. Μακροχρόνιος μου στόχος, είναι η συμμετοχή στους Ολυμπιακούς αγώνες του 2024».

Η καθημερινότητα της Δήμητρας είναι αρκετά δύσκολη, καθώς απαιτούνται θυσίες, πειθαρχία, σωστή αθλητική ζωή και διατροφή, για να αντεπεξέρχεται στις απαιτήσεις των μαθημάτων και του αθλήματος. Προπονείται σε καθημερινή βάση και φροντίζει να λαμβάνει την υποστήριξη που χρειάζεται ένας αθλητής που κάνει πρωταθλητισμό.

Προπονητής της Δήμητρας είναι ο πατέρας της, Κυριάκος, ο οποίος είναι διπλωματούχος και άρτια καταρτισμένος στο άθλημα της ποδηλασίας. Ο Κυριάκος Κουκουμάς είναι προπονητής στην Ακαδημία Ποδηλασίας της Ομόνοιας και έχει υπό την ευθύνη του και άλλους ταλαντούχους και υποσχόμενους νεαρούς ποδηλάτες, όπως τους Ανδρέα Κωνσταντίνου και Χριστόδουλο Νικηφόρου, που επίσης κατέκτησαν πρωταθλήματα τη χρονιά που μας πέρασε. Στην Ακαδημία της Ομόνοιας υπάρχουν και άλλοι νεαροί, οι οποίοι την περσινή σεζόν αναδείχθηκαν δευτεραθλητές και τριταθλητές, με προοπτικές για σπουδαία καριέρα.

«Από τον καιρό που ξεκίνησα την ποδηλασία, έχει αλλάξει η ζωή μου. Αποτελεί, πλέον, πολύ σημαντικό κομμάτι της καθημερινότητά μου. Δεν είναι εύκολο άθλημα, αλλά όταν ανεβαίνω στο ποδήλατο, ξεχνώ τα πάντα. Είμαι πολύ περήφανη που αγωνίζομαι με το τριφύλλι στο στήθος», επεσήμανε η Δήμητρα Κουκουμά.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ