aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΔεν υπάρχει «ναι ή όχι»

Δεν υπάρχει «ναι ή όχι»

ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ

Έξοδος στην Ευρώπη για την Ομόνοια εξυπακούει έναρξη της προετοιμασίας και κατ’ επέκταση του προγραμματισμού από πολύ νωρίς, ενώ μη εξασφάλιση εισιτηρίου για το Γιουρόπα Λιγκ σημαίνει άπλετος χρόνος για το «χτίσιμο» της ομάδας ενόψει της νέας σεζόν. Τέτοιο δίλημμα πάντως στους πράσινους δεν υπάρχει. Η συμμετοχή στη δεύτερη τη τάξει ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση της επόμενης αγωνιστικής περιόδου είναι υπόθεση επιβίωσης για την Ομόνοια κι αυτό το γνωρίζουν άπαντες στο «τριφύλλι».

Η εξασφάλιση ενός εισιτηρίου για το Γιουρόπα Λιγκ είναι λογικό ότι θα προσφέρει περισσότερα θετικά παρά αρνητικά στους πρωτευουσιάνους. Πρώτον και πιο σημαντικό είναι τα οικονομικά οφέλη που θα προσφέρουν στην ομάδα την ευκαιρία να κάνει καλύτερο προγραμματισμό ενόψει της νέας σεζόν. Για την Ομόνοια με τα γνωστά οικονομικά προβλήματα, κάθε ευρώ είναι πολύτιμο, πόσο μάλλον οι χιλιάδες ή τα εκατομμύρια από την ΟΥΕΦΑ, μετά από μια καλή ευρωπαϊκή πορεία.

Δεύτερο, επίσης σημαντικό, είναι το γεγονός πως οι ευρωπαϊκοί αγώνες πάντα αποτελούν επιπλέον δέλεαρ και κίνητρο για κάθε παίκτη, κάτι που θα κάνει ευκολότερο το έργο του Πάμπου Χριστοδούλου για να προσεγγίσει τους μετεγγραφικούς του στόχους που ενδεχομένως να έχουν υψηλές βλέψεις.

Για την ώρα πάντως, ο κίνδυνος να μείνει η Ομόνοια εκτός Ευρώπης μετά από 15 χρόνια ελλοχεύει, καθώς η διαφορά από την 3η θέση που οδηγεί στο Γιουρόπα Λιγκ είναι αρκετά μεγάλη και δύσκολο να καλυφθεί. Οι πράσινοι είναι αναγκασμένοι να δώσουν μέχρι τελικής πτώσεως τη μάχη τους για την κατάκτηση της 4ης θέση που είναι ο ρεαλιστικός τους στόχος και που υπό προϋποθέσεις δίνει ευρωπαϊκό εισιτήριο, ελπίζοντας παράλληλα ότι θα κατακτήσει το κύπελλο είτε ο ΑΠΟΕΛ είτε ο Απόλλων, που παλεύουν και για τον τίτλο του πρωταθλητή.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ