aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑ«Δεν είναι λογική η καθυστέρηση στο “Ηλίας Πούλλος”» (το χρέος και τα καλά νέα για...

«Δεν είναι λογική η καθυστέρηση στο “Ηλίας Πούλλος”» (το χρέος και τα καλά νέα για Φαμπιάνο)

Τα γηπεδικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα τμήματα του Σωματείου της Ομόνοιας ήταν το βασικό θέμα συζήτησης της διοίκησης των πρασίνων με την ηγεσία του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού.
Μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM ο πρόεδρος του Σωματείου, Μάριος Αργυρίδης αναφέρθηκε στο θέμα της αναβάθμισης του «Ηλίας Πούλλος», τη διαφωνία με τον ΓΣΠ και προανήγγειλε ευχάριστα νέα για τον Φαμπιάνο.

Αναλυτικά οι δηλώσεις
Για τη συνάντηση με τον ΚΟΑ και τις συζητήσεις που έγιναν, είπε: «Ο σκοπός ήταν να δούμε ξανά τα γηπεδικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τμήματα του σωματείου και στο δεύτερο σκέλος να ενημερώσουμε για τη δημιουργία νέων τμημάτων. Τα τμήματα αντιμετωπίζουν κάθε χρόνο διάφορα θέματα, ειδικά στην καλαθόσφαιρα δεν έχουμε μόνιμη στέγη και κάθε χρονιά τρέχουμε να βρούμε γήπεδο. Τα τελευταία χρόνια χρησιμοποιούμε το κλειστό Αγίου Δομετίου. Αυτό που συζητήσαμε ήταν το κόστος, διότι δεν θέλουμε να αδικείται το σωματείο μας συγκριτικά με άλλα σωματεία ή το αντίθετο. Να βρεθεί μία ακριβοδίκαιη λύση. Η Ομόνοια σε τρία τμήματα επιβαρύνεται με ένα επιπρόσθετο κόστος 17.000 ευρώ σε σύγκριση με άλλα σωματεία σε άλλα γήπεδο. Αυτό που θέλουμε είναι να υπάρχει ένα δίκαιο κόστος για όλους. Ούτε άλλα σωματεία θέλουμε να αδικούνται σε σύγκριση με την Ομόνοια.

Ένα άλλο θέμα που συζητήσαμε είναι πως έχει δύο χρόνια που τα σωματεία ταλαιπωρούνται από τον κορωνοϊό. Από τη μια τα έξοδα είναι επιπρόσθετα. Έσοδα και κόσμος δεν υπάρχουν και από κάποιες εισφορές ή χορηγίες που παίρνουν, αποκόπτεται ένα μέρος για κάποια χρέη των σωματείων. Έχουν μηδαμινά έσοδα τα σωματεία και όταν θα βοηθηθούν τους αποκόπτεται ένα μέρος. Είτε από την ΚΟΚ, είτε από τον ΚΟΑ, είτε από αλλού. Σημειώθηκαν όλα όσα συζητήσαμε, τον ευχαριστούμε για το χρόνο του τον κύριο Ανδρέα Μιχαηλίδη. Ως μεγάλος σύλλογος συζητήσαμε αυτά τα ζητήσαμε, υπήρχε θετικό κλίμα και θα ξαναγίνει συνάντηση να δούμε πως προχωρούμε».

Για την καθυστέρηση που προκύπτει στην αναβάθμιση του «Ηλίας Πούλλος», ανέφερε: «Έχει γίνει το μέρος της δημόσιας διαβούλευσης, εδώ και καιρό περιμένουμε. Έχουμε κάνει και μια συνάντηση εδώ και λίγο καιρό για το θέμα της χορηγίας. Είναι ένα σημαντικό έργο για το σύλλογο το “Ηλίας Πούλλος”. Στην Κύπρο συνηθίσαμε όλα να παίρνουν χρόνο. Για μένα δεν είναι λογικό. Δεν είδα να υπάρχουν ιδιαίτερα θέματα να αντιμετωπίσουμε και πρέπει να επιταχύνουμε τις διαδικασίες για να βοηθήσουμε στον αθλητισμό και να ανεβεί επίπεδο. Διότι όλα αυτά που θα γίνουν θα είναι πιο σύγχρονα και το επίπεδο θα ανέβει. Σήμερα το αντιμετωπίζει η Ομόνοια, αύριο θα το αντιμετωπίζει άλλη ομάδα. Ο αθλητισμός στην Κύπρο χρειάζεται βοήθεια για να προχωρήσει. Πρέπει να αλλάξουμε επίπεδο. Η Ομόνοια δικαιούται μια χορηγία για το προπονητικό κέντρο όπως όλα τα σωματεία».

Για το θέμα με το ΓΣΠ: «Δεν είμαι πλήρως ενήμερος για αυτό το θέμα. Ζητήσαμε μία βελτίωση του κόστους και κάποια άλλα πράγματα για τα οποία είμαστε σε συζητήσεις και θα δούμε πως θα εξελιχθεί».

Για τη νέα σεζόν και τη γενική συνέλευση του σωματείου: «Προσδοκούμε ότι θα έλθουν ανάλογες επιτυχίες για το σύλλογο. Ο προγραμματισμός τρέχει σε όλα τα τμήματα για να έχουμε πρωταγωνιστικούς ρόλους και να προσφέρουμε στον κόσμο της Ομόνοιας αμέτρητες χαρές που θα είναι και πάλι στα γήπεδα. Η Γενική Συνέλευση θα γίνει τον επόμενο μήνα και μέσα στις επόμενες μέρες θα ανακοινώσουμε λεπτομέρειες».

Για το χρέος του σωματείου: «Το χρέος του συλλόγου μειώθηκε. Αρχικά στην προηγούμενη συνέλευση παρουσιάσαμε χρέος περίπου 14.500.000 ευρώ και θα είναι χαμηλότερο αυτό που θα παρουσιάσουμε στην επόμενη συνέλευση. Υπάρχει και το θέμα της απόφασης του υπουργικού για το θέμα των οφειλών προς το Κράτος και βοηθάει αυτό στη μείωση του χρέους. Αφορούσε σε παλαιές οφειλές και πρόστιμα η απόφαση αυτή. Έγιναν διευθετήσεις και με άλλους που χρωστούσαν, όχι μόνο στο ποδόσφαιρο. Έγινε μείωση στους τόκους για να διευκολυνθεί η πληρωμή. Έγινε με όλα τα σωματεία. Δεν είναι σκοπός της διοίκησης να δημιουργήσουμε νέα χρέη. Δεν θέλουμε να δημιουργούμε προϋπολογισμούς που να μην εξυπηρετούμε και να χρωστάμε στους αθλητές μας. Δεν είναι δίκαιο να υπογράψεις έναν αθλητή και να μην μπορείς να τον πληρώνεις. Αυτός είναι ο σωστός προϋπολογισμός. Αγωνιστικά προσφέρουν οι αθλητές και οι προπονητές, αλλά διοικητικά άμα δεν μπορεί να τηρείς τις υποχρεώσεις σου δεν προοδεύεις. Δεν μπορούμε να πάμε επαγγελματικά σε όλα τα αθλήματα, αλλά η αντιμετώπιση πρέπει να είναι επαγγελματική».

Για τον προγραμματισμό της ποδοσφαιρικής ομάδας: «Απλά να επαναλάβω κάτι που είπε ο πρόεδρός μας. Να κάνουμε υπομονή. Είδαμε πως η ομάδα που χειρίζεται αυτά τα θέματα αυτά το έκανε με επιτυχία και είχαμε τις επιτυχίες που είχαμε. Λίγη ακόμα υπομονή και να στηρίξουμε την ομάδα στην προσπάθεια που γίνεται. Σύντομα ο κόσμος θα πάει στα γήπεδα, να χειροκροτήσουμε, να τη στηρίξουμε. Πιστεύω ναι, θα έρθουν καλά νέα για τον Φαμπιάνο και άλλους παίκτες. Είμαστε ένας σύλλογος με 73 χρόνια ιστορίας και 92 τίτλους και πρέπει να είναι περήφανοι οι Ομονοιάτες και θα έρθουν νέες επιτυχίες».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ