aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΔαρείος για τον Ποντικό: «Τίποτα δεν είναι τυχαίο»

Δαρείος για τον Ποντικό: «Τίποτα δεν είναι τυχαίο»

Με αφορμή τη μετεγγραφή του Γιώργου Ποντικού στην Άιντραχτ Φρανκφούρτης, η οποία θεωρείται ως μεγάλη επιτυχία για νεαρούς ποδοσφαιριστές και πραγματοποίηση ονείρου, ο Ανδρέας Δαρείος, προπονητής στις Ακαδημίες της Ομόνοιας μιλώντας στον Active (107.4 & 102.5), αναφέρθηκε στον 15χρονο ταλαντούχο άσο.

Ο Δαρείος είχε στο παρελθόν υπό τις οδηγίες του τον Ποντικό και διαθέτει ισχυρή άποψη για το ταλέντο του.

«Σίγουρα είναι από τις λίγες περιπτώσεις παικτών από το νησί μας που πετυχαίνουν κάτι τέτοιο. Ο Γιώργος είναι περίπτωση μεγάλου ταλέντου και μέσα από σκληρή δουλειά και σωστή καθοδήγηση, κατάφερε κάτι που αποτελεί όνειρο για πολλά παιδιά στην ηλικία του», είπε αρχικά ο Δαρείος και συνέχισε:

«Από την πρώτη στιγμή που τον γνώρισα μου έκανε τρομερή εντύπωση με τα φυσικά του προσόντα τα οποία ξεχωρίζουν από την πρώτη ματιά. Διαθέτει τέλειο σωματότυπο για την ηλικία του και πρωτόγνωρη ταχύτητα για Κύπριο ποδοσφαιριστή. Δεν έμεινε μόνο σ’ αυτά, καθώς και οι τεχνικές του ικανότητες είναι σε ψηλά επίπεδα, παίζει και με τα δύο πόδια, ο διασκελισμός του με την μπάλα είναι εξαιρετικός, όπως και η τεχνική του στην ντρίμπλα είναι στοιχεία που τα διαθέτει σε υψηλά επίπεδα. Μια αδυναμία που προσέξαμε είναι λίγο, είναι ο ρυθμός στη δουλειά του δηλαδή τι κάνει χωρίς την μπάλα και πως αντιδρά όταν τη χάνει. Εργαστήκαμε σκληρά όμως για να βελτιωθεί και να θεωρείται ολοκληρωμένος παίκτης».

Για τη θέση στην οποία αποδίδει καλύτερα, είπε: «Αποδίδει καλύτερα στη θέση του δεξιού εξτρέμ, ενώ έχει ικανότητες να παίξει ως επιτελικός μέσος και κεντρικός επιθετικός. Μπορεί να δώσει λύσεις και σε αυτές τις θέσεις αν χρειαστεί».

Αν πρόκειται για ποδοσφαιριστή που θυσιάζει επιπλέον χρόνο για δουλειά, είπε: «Τα τελευταία χρόνια ακολουθούσε και τη σχολή του Πασκάλ, οπόταν ακολουθούσε καθημερινώς και πρωινές προπονήσεις και μαζί μας όποτε χρειαζόταν να κάνουμε έξτρα προπόνηση πάντα ήταν στις επιλογές μας, αλλά αυτό δεν γινόταν επί καθημερινής βάσης διότι έμενε εκτός Λευκωσίας και ήταν μακρινή η απόσταση. Αλλά τουλάχιστον μία φορά τη βδομάδα δουλεύαμε έξτρα στις αδυναμίες του και στις στατικές φάσεις».

Για το γεγονός πως παλαιότερα δοκιμάστηκε και στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, είπε: «Είχε επιλεγεί για δοκιμαστικά και στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και πέρσι. Επιλέχθηκε δύο φορές από τον σκάουτερ της ομάδας και πήγε. Αυτό λέει πολλά. Σίγουρα κάτι θα είδαν πάνω του, το οποίο με την κατάλληλη προοπτική μπορεί να ολοκληρωθεί. Δεν έγινε η μετεγγραφή στη Μάντσεστερ, ήρθε η πρόταση από την Άιντραχτ και ευελπιστούμε όλοι ότι μέσα από την πιο επαγγελματική δουλειά δεν αποκλείεται να δούμε στο μέλλον έναν ποδοσφαιριστή που να διαπρέπει στην Ευρώπη. Έχει όλα τα φόντα μέσα από την καθοδήγηση να ανελιχθεί κι άλλο και να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα».

Αν υπάρχουν άλλα ταλέντα ανάλογα, είπε: «Ναι υπάρχουν και κάποια άλλα ταλέντα σε αυτό το επίπεδο που περιμένουν κι την κατάλληλων ευκαιρία για να έχουν ανάλογη πορεία. Το θέμα με την Κύπρο είναι ότι δυστυχώς αυτά τα παιδιά πρέπει να πάνε στο εξωτερικό για να προσεχθούν. Όσο τους έχουμε εδώ στην Κύπρο δεν αξιοποιούνται. Έχω δει παίκτες και σε άλλες ομάδες που είναι εξίσου αξιόλογοι. Ειδικά σε αυτή την ηλικιακή κατηγορία του 2003 υπάρχουν ταλέντα και δεν είναι τυχαία τα αποτελέσματα που φέρνει η εθνική Κ-15».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ