aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΧριστόφιας: «Παρακαλούσαμε τον Μιλτιάδη Νεοφύτου να πληρωθεί» (pics)

Χριστόφιας: «Παρακαλούσαμε τον Μιλτιάδη Νεοφύτου να πληρωθεί» (pics)

Εξωπραγματικά και συκοφαντικά χαρακτήρισε ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας τα όσα του καταλογίζει ο Μιλτιάδης Νεοφύτου με την αγωγή που καταχώρησε εναντίον του, λέγοντας ότι τα ποσά που ζητά ο κ. Νεοφύτου από τον ίδιο είναι παράλογα και απαράδεκτα.

Στη γραπτή δήλωσή του την οποία ανέγνωσε ενώπιον του Δικαστηρίου ως μέρος της κύριας εξέτασης του, ο κ. Χριστόφιας είπε ότι «ομολογώ ότι δεν πίστευα ότι θα ακούσω, όσα εξωπραγματικά και συκοφαντικά ακούστηκαν σε αυτήν την αίθουσα, κατά την διάρκεια της παρούσας διαδικασίας».

«Διανύοντας τώρα τα 70 μου χρόνια, έχοντας πλέον την πείρα και τη σοφία να υπομένω και να αντικρίζω τέτοια φαινόμενα με μεγαλύτερη υπομονή, καρτερικότητα και σύνεση, ομολογώ ότι εξεπλάγην και πληγώθηκα ιδιαίτερα από τα όσα ο κ. Νεοφύτου ανέφερε για εμένα».

Δυστυχώς όμως, πρόσθεσε, ο κ. Νεοφύτου «για τους δικούς του σκοπούς είτε λέγοντας ψέματα, είτε μισές αλήθειες, προσπαθεί σήμερα να προωθήσει την αγωγή αυτή προκειμένου να αποκομίσει οικονομικό όφελος που δεν δικαιούται, αλλά και για να πλήξει εμένα προσωπικά».

Σε ό,τι αφορά στην Ομόνοια, είπε ότι «αν κατ’ αρχήν ισχύουν όσα μου καταλογίζονται, αν στην αντίληψη μου η Ομόνοια ήταν το Α και το Ω της πολιτικής μας δράσης, ο βασικός άξονας γύρω από τον οποίο αναπτύσσαμε πολιτική δραστηριότητα, αν ακόμα η Ομόνοια ήταν το αποκλειστικό θέμα το οποίο απασχολούσε ένα Πρόεδρο της Βουλής και έπειτα ένα Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τότε είναι απορίας άξιον πώς αυτός ο μανιακός με την Ομόνοια άνθρωπος δεν υπήρξε ποτέ μέλος του Σωματείου».

2«Ουδέποτε υπήρξα μέλος του Σωματείου της Ομόνοιας. Ούτε στα νιάτα μου, ούτε αργότερα. Ομολογώ ότι υπήρξα από τα παιδικά μου χρόνια και συνεχίζω να είμαι οπαδός της Ομόνοιας. Δεν νομίζω όμως αυτό να είναι κολάσιμο, να είσαι φίλαθλος και να αγαπάς την ομάδα σου».

«Θεωρώ ειλικρινά, και με όλο το σεβασμό προς το Δικαστήριο, ανάξια σχολιασμού τα όσα λέχθηκαν για τον έλεγχο που δήθεν ασκούσα στα της Ομόνοιας. Δεν ξέρω αλήθεια ποιον πείθουν οι ισχυρισμοί ότι εγώ υποστήριξα πως αν δεν γίνονταν μεταγραφές θα έπεφτε η Κυβέρνηση. Δεν ξέρω ποιον πείθουν οι ισχυρισμοί ότι σε μια περίοδο όπου ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχα ευθύνη να χειριστώ τόσο κρίσιμα ζητήματα και εγώ να ασχολούμαι με τις μεταγραφές ή το σύστημα που θα έπαιζε η Ομόνοια».

Δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα, συνέχισε, «ο ισχυρισμός του κ. Νεοφύτου, ότι είχε εκλεγεί με πρωτοβουλία δική μου το 2006 ως μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ομόνοιας. Όταν πληροφορήθηκα ότι ο κ. Νεοφύτου επιθυμούσε να ασχοληθεί με τα διοικητικά της Ομόνοιας είπα «γιατί όχι»;».

3«Καμία διαβεβαίωση ή εγγύηση ή κάλυψη ή οτιδήποτε άλλο του είχα υποσχεθεί και πολύ περισσότερο δεν του είπα ή τον άφησα να πιστεύει ότι ήταν δικό μου θέμα πώς θα πληρώνονταν όλα τα έξοδα και ότι θα μεριμνούσα για να καλύψω όλα τα χρήματα που θα έβαζε είτε ο ίδιος είτε η εταιρεία του ή ακόμη επειδή δεν γνώριζε πολλά πράγματα για το ποδόσφαιρο ότι του είπα ότι απλά θα έκανε ότι θα του έλεγα».

Είπε ακόμα ότι «δεν είναι αλήθεια επίσης ο ισχυρισμός του ότι κατά την περίοδο 2008 έως 2012 μερίμνησα για να του επιστραφούν συνολικά €8.578.332,39 ούτε ο ίδιος μου είχε ζητήσει ποτέ κάτι τέτοιο. Όπως ουδέποτε μου έδωσε οποιοδήποτε λογαριασμό για τα έξοδα και τις δαπάνες που είχε για την Ομόνοια στα πλαίσια της ισχυριζόμενης “συμφωνίας μας”».

Βεβαίως, πρόσθεσε, «μετά τα πρώτα δύο χρόνια πολλές φορές ανέφερε ότι το οικονομικό βάρος που του επέφερε η ανάληψη της Προεδρίας τού προκαλούσε προβλήματα ρευστότητας και δεν μπορούσε να συνεχίσει».

miltiadis-neofitouΕίναι γεγονός, συνέχισε, «ότι προκειμένου η Ομόνοια να μπορέσει να ανταποκριθεί στα οικονομικά κριτήρια, που οι ποδοσφαιρικές αρχές προέβλεπαν και επειδή ο κ. Νεοφύτου γνώριζε ότι διατηρώ προσωπική φιλική σχέση με τον Κιρίλ Ζυμάριν, διευθυντή της Russian Commercial Bank, μου ζήτησε να του διευθετήσω συνάντηση με τον κ. Ζυμάριν, για να συζητήσει μαζί του κατά πόσο και υπό ποίους όρους η προαναφερόμενη Τράπεζα θα ήταν πρόθυμη να παραχωρήσει δάνειο στην Ομόνοια για ποσό €2.000.000,00 το οποίο ο ίδιος ήταν πρόθυμος να εγγυηθεί».

Πράγματι, είπε, «σύστησα τον κ. Νεοφύτου στον Κιρίλ Ζυμάριν ως άνθρωπο φερέγγυο και η Ομόνοια έλαβε το δάνειο που χρειαζόταν με κανονικούς συνήθεις εμπορικούς όρους, χωρίς βέβαια να χρειαστεί να υποσχεθώ την άδεια του καζίνου, όπως ο ίδιος ανέφερε στην μαρτυρία του».

Ο κ. Χριστόφιας είπε ότι «παρακαλούσαμε τον κ. Νεοφύτου να πληρωθεί. Για πολύ καιρό το ποσό των ευρώ 100,000 μπαινόβγαινε μέσα σε κιβώτια ασφαλείας. Έστελνα άτομο της προσωπικής μου φρουράς για να τα μεταφέρει στον κ. Νεοφύτου. Μια φορά μάλιστα ο ίδιος του είπε “να τα κάνετε επένδυση”. Αρνείτο να τα πάρει. Ποια ήταν τα ελατήρια αυτής της στάσης του, δεν γνωρίζω. Τελικά τα μεταφέραμε απευθείας στο λογιστήριο της εταιρείας του. Οι ισχυρισμοί του στο Δικαστήριο περί πιέσεων σε υπάλληλό του για να αλλάξει τις ημερομηνίες καταβολής ή για δήθεν αναλήψεις σε κλειστή περίοδο το 2013 είναι ψέματα».

«Μα να μου ζητά 21 εκατομμύρια ευρώ για την Ομόνοια; Μα τωρά αστιευόμεθα; Από πού και ως πού; Δεν υπάρχει μεγαλύτερος παραλογισμός από αυτό», είπε χαρακτηρίζοντας επίσης παράλογο το ποσό των 600 χιλιάδων ευρώ που ζητά ο κ. Νεοφύτου για τις εργασίες στο σπίτι στη Μακεδονίτισσα. «Η φαντασία του κ. Νεοφύτου οργιάζει», είπε.

«Για τις δουλειές που έκαμε ένα λογικό ποσό ήμουν έτοιμος να το καταβάλω. Ασφαλώς. Ουδέποτε δεχθήκαμε είτε εγώ είτε η σύζυγος μου, σε καμία περίπτωση να μας γίνει δώρο η οποιαδήποτε εκδούλευση έγινε από τον κ. Νεοφύτου».

xristofias«Εγώ τον κάλεσα στο σπίτι μου τον κ. Νεοφύτου και του είπα “έχεις πάρει από εμένα μέχρι τώρα 270 χιλιάδες ευρώ, είμαι έτοιμος να σου δώσω ακόμη 130 χιλιάδες ευρώ, σύνολο 400 χιλιάδες ευρώ και σηκώθηκε και έφυγε εκνευρισμένος μάλιστα,” ανέφερε ο κ. Χριστόφιας.

«Η ετοιμότητά μου να του δώσω λεφτά ήταν και είναι εκεί. Από εκεί και πέρα επειδή με ρεζίλεψε με αυτό τον τρόπο – διότι το θεωρώ ρεζιλίκι για ένα τέως Πρόεδρο της Δημοκρατίας να σέρνεται στα δικαστήρια διότι αρνείται να πληρώσει, αυτά είναι χυδαία πράγματα- ας αποφασίσει πλέον το δικαστήριο», είπε.

Σε σχέση με την Ομόνοια, ο κ. Χριστόφιας είπε ότι η απόλυτη σύνδεση της πολιτικής με το ποδόσφαιρο είναι λανθασμένη όπως λάθος είναι, όπως είπε, και ότι τάχατες η ύπαρξη του ΑΚΕΛ εξαρτάται από τις επιτυχίες της Ομόνοιας.

Είπε επίσης ότι αυτά που ανέφερε στην κατάθεση του ο κ. Νεοφύτου ότι «τάχατες μόλις εκλέγηκα τον κάλεσα και του είπα ‘ξέρεις εάν δεν πάει καλά η Ομόνοια χάνουμε τη δεύτερη θητεία’ αυτά είναι κουραφέξαλα και ψέματα».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ