aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Ελληνικό Πρωτάθλημα | Ποδοσφαιρικά Νέα απο ΕλλάδαSUPERLEAGUEΧριστοφή: «Θυμίζει τον Ζέκα, θα τρέχει περισσότερο απ' όλους»

Χριστοφή: «Θυμίζει τον Ζέκα, θα τρέχει περισσότερο απ’ όλους»

Ο Μπλάτι Τουρέ είναι στη μετεγγραφική λίστα του Νίκου Νταμπίζα για τον Παναθηναϊκό και η ελλαδική ιστοσελίδα sportdog επικοινώνησε με τον Δημήτρη Χριστοφή, ο οποίος ανέλυσε τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά του Ιβοριανού μέσου.

Αυτούσιο το δημοσίευμα 

Τα τρεξίματα του Ζέκα αλλά όχι και την ποιότητά του έχει ο Μπλατί Τουρέ, ο 25χρονος αμυντικός μέσος που το όνομά του έχει συνδεθεί με τον Παναθηναϊκό, ως στόχος του Νίκου Νταμπίζα, όπως σχολίασε στο sportdog o Δημήτρης Χριστοφή.

Ο αρχηγός της Ομόνοιας συνυπήρξε για δύο σεζόν στον κυπριακό σύλλογο με τον Τουρέ και γνωρίζει άριστα την αξία του. Μεταξύ άλλων τον χαρακτήρισε “τρεχαντήρι”, που κουβαλάει την μπάλα, και δεδομένα θα έχει περισσότερα τρεξίματα από όλους τους υπόλοιπους χαφ των πράσινων.

«Όταν είχε έρθει στην Ομόνοια ήταν νεαρός. Είχε και τα καλά του και τα καλά του, ακριβώς λόγω της ηλικίας του. Ήταν μόλις 22 ετών, είχε έρθει από μια ξένη χώρα, δεν ήταν και τόσο εύκολο να προσαρμοστεί άμεσα. Παρόλα αυτά έχω θετικές εντυπώσεις από εκείνον», ήταν το αρχικό σχόλιο του αρχηγού της Ομόνοιας στο sportdog.

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά που τον κάνουν να ξεχωρίζει; «Είναι τρεχαντήρι, έχει τρομερά τρεξίματα που κάνουν τη διαφορά στο γήπεδο. Είναι σαφές ότι λόγω και της ηλικίας του θα βελτιώνεται χρόνο με τον χρόνο. Αλλά είναι βέβαιο ότι θα έχει περισσότερα τρεξίματα από τους υπόλοιπους παίκτες του Παναθηναϊκού».

Ο Παναθηναϊκός τον θέλει ως αντι-Κάτσε. Είναι καλύτερος από τον Αλβανό χαφ του ΠΑΟΚ; «Δεν έχει την ποιότητα του Κάτσε, αλλά είναι παίκτης που κουβαλάει την μπάλα. Δεν έχει στημένα, επίσης, ενώ και η τεχνική του κατάρτιση δεν είναι η καλύτερη ».

Ποιον θυμίζει, δηλαδή, για να αποκτήσουμε μια καλύτερη άποψη για την αξία του; «Χωρίς να έχει την ποιότητα του Ζέκα, θυμίζει λίγο από τον Ζέκα. Τρέχει το ίδιο ασταμάτητα, αλλά δεν έχει τεχνική κατάρτιση. Αλλά έχει όλα τα στοιχεία που χρειάζεται το σύγχρονο ποδόσφαιρο, για μία από τις τρεις θέσεις του κέντρου».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ