aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΧριστοφή στο «Goal»: «Το θέλουμε σαν τρελοί»

Χριστοφή στο «Goal»: «Το θέλουμε σαν τρελοί»

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

«Θα πάμε στη Λεμεσό με πείσμα και αποφασιστικότητα για το τρόπαιο. Σε κάθε τελικό οι πιθανότητες είναι μοιρασμένες όποιες ομάδες κι αν τίθενται αντιμέτωπες, όμως η “δίψα” μας είναι μεγάλη. Το θέλουμε σαν τρελοί», τόνισε ο Δημήτρης Χριστοφή, που μίλησε αποκλειστικά στο «Goal» για τον τελικό της 18ης Μαΐου.

Τέσσερα χρόνια μετά την τελευταία παρουσία της σε τελικό κυπέλλου και την κατάκτησή του (2012), η Ομόνοια έχει ενώπιόν της την πρόκληση να στεφθεί και πάλι κυπελλούχος για 15η φορά στην ιστορία της. Μαζί της και ο Δημήτρης Χριστοφή, ένας εκ των τριών ποδοσφαιριστών που είναι στο υφιστάμενο ρόστερ και που ήταν παρών και το 2012. Οι άλλοι δύο είναι οι Γιωργαλλίδης και Μαργκάσα.

Ο διεθνής άσος, πολύ πιο έμπειρος μετά και το πέρασμά του από τη Σιόν, προσδοκεί να προσθέσει άλλο έναν τίτλο με το τριφύλλι στο στήθος, τον πρώτο στη δεύτερη θητεία του στην Ομόνοια. Στην πρώτη «κατέγραψε» ένα πρωτάθλημα (2010), δύο κύπελλα (2011, 2012) και δύο σούπερ καπ (2010, 2012). Ο Τζίμης πανηγύρισε και πέρσι το κύπελλο με τη Σιόν.

Ο 27χρονος διεθνής άσος της Ομόνοιας ταλαιπωρήθηκε αρκετά στην τρέχουσα σεζόν, όμως παρουσιάζεται έτοιμος και αποφασισμένος να κλείσει ο ίδιος και η ομάδα του ιδανικά τη σεζόν. «Ο φετινός τελικός αποτελεί πρόκληση για μένα και την ομάδα μου. Είναι ένας τίτλος, ο οποίος μας έλειψε πολύ τα τελευταία τέσσερα χρόνια», είπε ο Τζίμης και συνέχισε: «Υπάρχει μεγάλη διάθεση. Στην Ομόνοια υπάρχουν ποιοτικοί ποδοσφαιριστές, που κουβαλούν την εμπειρία αγώνων τέτοιας μεγάλης σημασίας, γεγονός που μας επιτρέπει να πιστεύουμε πως το βράδυ της 18ης Μαΐου θα είμαστε εμείς που θα πανηγυρίσουμε».

Για το γεγονός ότι ο τελικός θα διεξαχθεί στο Τσίρειο, στην έδρα του αντιπάλου τους, ο Χριστοφή επισήμανε: «Νομίζω πως δεν θα παίξει ρόλο. Η φύση τέτοιων αγώνων δεν επηρεάζει τους ποδοσφαιριστές όπου κι αν διεξάγονται. Είναι 50-50 οι πιθανότητες και ο κυπελλούχος κρίνεται στις λεπτομέρειες. Άλλωστε, ο κόσμος θα είναι μοιρασμένος. Οι οπαδοί μας θέλουν πολύ αυτό το τρόπαιο και θα είναι ιδιαίτερα εκδηλωτικοί».

Δίνοντας συνέχεια στους οπαδούς της Ομόνοιας, ο Χριστοφή πρόσθεσε: «Τέσσερα χρόνια χωρίς τίτλο είναι πολλά για ομάδα του εκτοπίσματος της Ομόνοιας. Θέλουμε να κατακτήσουμε το τρόπαιο και να το αφιερώσουμε στον κόσμο μας, το αξίζει. Τέσσερα χρόνια τους πικράναμε. Υποσχόμαστε πως θα τα δώσουμε όλα για το τρόπαιο».

Αναφερόμενος στον ίδιο και τι σημαίνει αυτός ο τελικός, αφού ήταν μια δύσκολη σεζόν γι’ αυτόν, είπε: «Θα είναι ό,τι καλύτερο να πανηγυρίσω άλλον έναν τίτλο με την Ομόνοια. Ειδικά φέτος. Μ’ αυτό τον τρόπο θα ξεχαστεί και η ταλαιπωρία των προηγούμενων μηνών».

Τέλος, ο Δημήτρης Χριστοφή υπογράμμισε πως αισθάνεται δυνατός και έτοιμος να ενισχύσει την Ομόνοια στην προσπάθειά της για κατάκτηση του κυπέλλου. Ο χρόνος συμμετοχής που πήρε στα τελευταία ματς, κάτι που αναμένεται να γίνει και στο αυριανό με τον Απόλλωνα στο πρωτάθλημα, τον έχει βοηθήσει σημαντικά. «Νιώθω πολύ καλά, δυνατός και ο χρόνος δουλεύει υπέρ μου. Η απόφαση για παρουσία μου ή όχι στο αρχικό σχήμα ανήκει στον προπονητή μου», είπε.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ