aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΧριστοδούλου: «Αν δεν γίνει πρωτάθλημα η Ομόνοια θα παίξει στην Ελλάδα»

Χριστοδούλου: «Αν δεν γίνει πρωτάθλημα η Ομόνοια θα παίξει στην Ελλάδα»

Τις επαφές της Ομόνοιας με την ΕΠΟ για συμμετοχή των πρασίνων στο ελλαδικό πρωτάθλημα φούτσαλ σε περίπτωση που δεν διεξαχθεί πρωτάθλημα στην Κύπρο επιβεβαίωσε ο προπονητής του «τριφυλλιού», Κώστας Χριστοδούλου.

Μιλώντας στον Super Sport o τεχνικός της φουτσαλικής Ομόνοιας σημείωσε πως επιβάλλεται να αναπτυχθεί το άθλημα στην Κύπρο, τονίζοντας πως οι κυπριακές ομάδες δεν έχουν καθόλου έσοδα.

«Όλα είναι στον αέρα καθώς η ομοσπονδία δεν δείχνει ανταπόκριση. Μετά το πέρας της προθεσμίας για δήλωση συμμετοχής όλες οι ομάδες έστειλαν το μήνυμα ότι είναι συντονισμένες και ότι θέλουν να βάλουν κάποια πράγματα κάτω για την ανάπτυξη του αθλήματος και μετά για την επιβίωση των σωματείων».

Πόσο εφικτό μπορεί να είναι αυτό; «Θεωρώ ότι είναι εφικτό να αναπτυχτεί το άθλημα. Είμαι στον χώρο πολλά χρόνια και στην Εθνική ομάδα και σαν παίκτης και τώρα σαν προπονητής. Ξέρω ποια είναι τα προβλήματα. Πριν 15 χρόνια είχαμε τρεις κατηγορίες. Ρώτησε κάποιος γιατί έκλισαν όλες αυτές οι ομάδες; Το οικονομικό δεν είναι το μοναδικό θέμα. Στα αιτήματα των σωματείων υπάρχουν κάποιες χορηγίες όπως ένας χορηγός πρωταθλήματος, ποσά από τις στοιχηματικές εταιρείες και άλλα. Με αυτές τις χορηγίες η κάθε ομάδα θα έχει κάποια βάση. Αν μια ομάδα δεν έχει καμιά βάση να αρχίσει ούτε από τηλεοπτικά. Ούτε από χορηγό πρωταθλήματος ή οτιδήποτε άλλο πως θα αρχίσει;».

Τι γίνεται με την επαφή που έγινε για να παίξετε στην Ελλάδα; «Ούτε εγώ ξέρω λεπτομέρειες τι συμβαίνει με το καταστατικό και άλλα. Έγινε μια επαφή. Είναι συζητήσιμο το θέμα εάν και εφόσον δεν γίνει πρωτάθλημα στην Κύπρο. Από αυτά που ξέρω είναι θετικά τα πράγματα από την ΕΠΟ εφόσον δεν γίνει πρωτάθλημα στην Κύπρο. Δεν ξέρω αν θα είναι στην α΄ ή στην β΄ κατηγορία. Είναι μια εναλλακτική λύση που μελετούν οι άνθρωποι της Ομόνοιας για να μην πάει χαμένη η χρονιά».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ