aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑΧούμποτσαν: Πολλά εκατομμύρια για πάρτη του, κατάκτηση ΟΥΕΦΑ και... ΑΠΟΕΛ

Χούμποτσαν: Πολλά εκατομμύρια για πάρτη του, κατάκτηση ΟΥΕΦΑ και… ΑΠΟΕΛ

ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΘΕΟΧΑΡΟΥΣ

Δεν είναι τυχαίος παίκτης ο Τομάς Χούμποτσαν. Καθόλου τυχαίος… Κοιτάζοντας κανείς το βιογραφικό του, τις συμμετοχές του και τα τρόπαια που πανηγύρισε, εύκολα μπορεί να αναρωτηθεί γιατί έστω και στα 33 του ένας τέτοιος παίκτης ήταν για περισσότερο από τρεις μήνες ελεύθερος με αποτέλεσμα να επιλέξει την Κύπρο ως τον επόμενο ποδοσφαιρικό σταθμό του και δη, την Ομόνοια. Από πλευράς των πρασίνων πάλι, επιβεβαιώνεται για άλλη μία φορά -μέσω μετεγγραφών-, πως ο πήχης για τη νέα σεζόν τοποθετείται ψηλά.

Καταρχάς να αναφέρουμε ότι ο Χούμποτσαν φορώντας τη φανέλα της Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης, κυρίως, έκανε σπουδαία καριέρα για πέντε σχεδόν χρόνια κι έζησε μεγάλες ευρωπαϊκές ποδοσφαιρικές εμπειρίες και συγκινήσεις. Με τη Ζενίτ πανηγύρισε το Κύπελλο UEFA το 2008 απέναντι στη Ρέιντζερς (2-0), το UEFA Super Cup απέναντι στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (2-1), δύο πρωταθλήματα, κύπελλο και Super Cup Ρωσίας, ενώ αγωνίστηκε αρκετές χρονιές στους ομίλους του Champions League και του Europa League. Σε ομίλους Europa League, αγωνίστηκε αργότερα και με την Ντινάμο Μόσχας, ενώ πρωτάθλημα κατέκτησε και με την Ζίλινα από την οποία άρχισε την επαγγελματική του καριέρα.

Στην Ευρώπη, σε επίπεδο ομίλων των δύο διοργανώσεων, αλλά και προκριματικών, αγωνίστηκε κόντρα σε ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ, Ρεάλ Μαδρίτης, Ίντερ, ΑΕΚ Αθηνών, Γιουνγκ Μπόις, Άντερλεχτ, Μπενφίκα, Πόρτο, ΑΠΟΕΛ, Σαχτάρ Ντόνετσκ, Βασιλεία, Λίβερπουλ, Μπορούσια Ντόρτμουντ, Αούστρια Βιέννης, Ατλέτικο Μαδρίτης, Πάσος Φερέιρα, Νόρτζελαντ, Παναθηναϊκό, Αϊντχόφεν, Εστορίλ, Νάπολη, Οστάνδη και Άιντραχτ Φρανκφούρτης. Απέναντι σε όλες αυτές με τη φανέλα της Ζενίτ, της Ντινάμο Μόσχας και της Μαρσέιγ.

Διαβάστε επίσης: Ομόνοια: Αστραπιαία και καθόλου τυχαία κίνηση ο Χούμποτσαν!

Κόντρα στον ΑΠΟΕΛ, ο Χούμποτσαν αγωνίστηκε και στα δύο παιχνίδια στους ομίλους του Champions League τη σεζόν 2011-12 (2-1 o ΑΠΟΕΛ στο ΓΣΠ και 0-0 στην Αγία Πετρούπολη), κατά την οποία οι γαλαζοκίτρινοι τρέλαναν την Ευρώπη φτάνοντας μέχρι τους «8» της διοργάνωσης. Επίσης, η επόμενη φορά από τότε που επισκέφτηκε ποδοσφαιρικά την Κύπρο, ήταν τον Αύγουστο του 2014 στο παιχνίδι της ΑΕΛ με τη Ζενίτ στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» (1-0 η Λεμεσιανή ομάδα με Γκιγκίεβιτς) στον γ’ προκριματικό του Champions League, αλλά ο Σλοβάκος στόπερ έμεινε στον πάγκο. Μία εβδομάδα μετά οι Ρώσοι πήραν την πρόκριση κερδίζοντας με 3-0.

Διαβάστε επίσης: Ομόνοια: Οι «σωματοφύλακες» του Φράνσις Ουζόχο

Ακόμη, έχει αγωνιστεί 63 φορές στην εθνική ομάδα της πατρίδας του. Τον περασμένο Φεβρουάριο, μαζί με τον Μάρτιν Σκέρτελ που συνεχίζει στην Μπασακσεχίρ Κωνσταντινούπολης και τον Άνταμ Νέμετς της Πάφου, αποφάσισε να αποσυρθεί από την Εθνική Σλοβακίας.

Αν πιστεύετε ότι κάπου εδώ τελειώσαμε, λανθάνεστε και κάντε λίγη υπομονή, διότι ακολουθούν ακόμη μερικές πολύ ενδιαφέρουσες αράδες για την καριέρα του Χούμποτσαν. Όταν τον απέκτησε η Ζενίτ από τη Ζίλινα, που λέτε, οι Ρώσοι δαπάνησαν 3.800.000 ευρώ. Ένα ποσό το οποίο πριν από έντεκα περίπου χρόνια, όταν τον απέκτησε η Ζενίτ, θεωρείτο μεγάλο κι αν μία παρόμοιου είδους μετεγγραφή γινόταν σήμερα, αναμφίβολα το ποσό θα ήταν μεγαλύτερο. Ακολούθως, η Ντινάμο Μόσχας κατέβαλε στη Ζενίτ 7.500.000 ευρώ (!) για να τον κάνει δικό της, ενώ η τιμή πώλησής του στη Μαρσέιγ, ανήλθε στα 4.500.000 ευρώ.

Καταληκτικά, να αναφέρουμε πως όταν πήγε στη Ζενίτ, αποκτήθηκε για να καλύψει το κενό που άφησε ο συμπατριώτης του Μάρτιν Σκέρτελ που μετεγγράφηκε στη Λίβερπουλ έναντι 10.000.000 ευρώ και όπως φάνηκε με το πέρασμα του χρόνου, τον αντικατέστησε επάξια.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ