aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑ«$ch€mbri-Ιούδα δεν θα γίνεις ποτέ Ασίς» και «Σκέμπρατσε σ’ αγαπάμε, good luck»

«$ch€mbri-Ιούδα δεν θα γίνεις ποτέ Ασίς» και «Σκέμπρατσε σ’ αγαπάμε, good luck»

Στην Μποραβίστα κλείνει ο άνθρωπος και από το βράδυ που έγινε γνωστό πως δεν θα συνεχίσει την καριέρα του στην Ομόνοια, αλλά στην Πορτογαλία, έγινε αμέσως διχασμένη προσωπικότητα «δεχόμενος» δύο ειδών… επιθέσεις: Συμπάθειας και μίσους.

Ο λόγος για τον Αντρέ Σκέμπρι, τον οποίο άλλοι τον βρίζουν λες και έκλεισε σε άλλη κυπριακή ομάδα (όχι πως θα δικαιολογούνταν οι ύβρεις αν συνέχιζε σε ομάδα του νησιού μας) και άλλοι, σκεπτόμενοι ως άνθρωποι που τους διακατέχει η λογική, του εύχονται τα καλύτερα αφού η αλήθεια είναι πως μόνο καλά πρόσφερε ο Σκέμπρι στην Ομόνοια όσα κι αν ήταν τα τερτίπια του τον τελευταίο ένα περίπου μήνα.

Παράλληλα, η πιο σωστή απάντηση από λογικούς Ομονοιάτες στην ουσιαστική προσφορά του -για όσους την αμφισβητούν-, είναι η εξής: «Ως μη… καθαρόαιμος επιθετικός πρόσφερε πολλά και πέτυχε αρκετά γκολ. Αν έβαζε και αυτά που έχανε πολύ απλά δεν θα έπαιζε ποτέ στην Κύπρο».

H ιστοσελίδα μας κατέγραψε όσες περισσότερες οπαδικές αντιδράσεις μπορούσε από το fan page του Σκέμπρι στο Facebook. Διαβάστε πιο κάτω όλα τα σχόλια, αρχίζοντας από τα αρνητικά:

«Ρε στο καλό τζαι να μας γράφεις, στα ντέρμπι ήσουν απών».

«Μην έλθεις πίσω. Αν δεν είχαμε οικονομικά προβλήματα ούτε έξω που το προπονητικό κέντρο δεν θα περνούσες».

«Πήγαινε στην Μποαβίστα να βράζεις τον πάγκο. Τον Ιανουάριο θα θέλεις να έλθεις πίσω πάλι. Ελπίζω αυτή τη φορά να βρεις την πόρτα κλειστή. Χρειαζόμαστε αρχηγούς και εσύ δεν είσαι. Καλή τύχη».

«Σκέμπρι δεν σεβάστηκες τον κόσμο της Ομόνοιας, τώρα ούτε ο κόσμος της Ομόνοιας θα σε σεβαστεί».

«Πριν δύο χρόνια έφυγες για να παίξεις στη δεύτερη κατηγορία της Γερμανίας. Έξι μήνες μετά ήλθες πίσω και ο σύλλογος είχε όλα αυτά τα οικονομικά προβλήματα, αλλά σε αποδεχθήκαμε. Τώρα φεύγεις ξανά για να παίξεις σε κάποια Μποαβίστα. Αυτή τη φορά όμως η πόρτα της Ομόνοιας θα είναι κλειστή για πάντα, οπόταν μην έλθεις ξανά πίσω στους έξι μήνες. Αφού ξόδεψες άλλο έναν χρόνο στην Ομόνοια, έχεις ακόμη τα ίδια θέματα και φεύγοντας από την Ομόνοια ποτέ δεν κατάλαβες το πιο σημαντικό πράγμα: Ότι η Ομόνοια είναι ιδέα και αυτό έχουμε στο μυαλό για τη φήμη μας. Γι’ αυτό το λόγο δεν είσαι ποτέ ένας πετυχημένος ποδοσφαιριστής».

«Σκέμπρι ευχαριστούμε που φεύγεις και μην έλθεις πίσω κλαίγοντας σαν ένα μωρό…».

«140.000 ευρώ και είχαμε οικονομικά προβλήματα. Τώρα 160.000 και επέλεξες Μποαβίστα; Δεν μας σεβάστηκες. Καλή τύχη…».

«Είσαι μικρός παίκτης. Μηδέν σεβασμός».

«Όλα γίνονται για το χρήμα. Στον τελικό κυπέλλου δεν ήσουν πουθενά, το ίδιο και με τον ΑΠΟΕΛ, κάποιες φορές έμοιαζε σαν να έπαιζες χωρίς στόχο. Δεν θα γίνεις ποτέ σαν τον Νούνο Ασίς. Σε 2-3 χρόνια θα είσαι ξεχασμένος, όπως άλλοι που έφυγαν από την ομάδα με τον ίδιο τρόπο». «Ναι ρε γιατί έτσι έννοια είχε να γίνει σαν τον Νούνου», απάντησε κάποιος στο πιο πάνω σχόλιο.

«Ήρθες το 2012 μαζί με τον Νούνο Ασίς. Θα τον θυμόμαστε σαν ένα θρύλο, αλλά εσένα θα σε θυμόμαστε σαν ένα μωρό. Μας πούλησες δύο φορές για τα χρήματα. Ποτέ δεν θα γίνεις πραγματικός αρχηγός σαν τον Νούνο. Ποτέ δεν θα γίνεις σαν τον Ράουφμαν, ποτέ δεν θα γίνεις σαν τον Δημήτρη Χριστοφή. Ποτέ δεν αγάπησες την Ομόνοια Ιούδα».

«Μποαβίστα; Τι στο καλό θα κάνεις σε αυτή την ομάδα. Μείνε μακριά από τους φαν της Ομόνοιας».

«Στο καλό και εσύ ρε μισθοφόρε. Η έννοια σου ήταν τα λεφτά τζαι εσένα όπως πολλούς άλλους…».

«Λάτρη των χρημάτων. Ποτέ ξανά στην Ομόνοια. Σε ένα ματς με τον ΑΠΟΕΛ έγνεψες στον διαιτητή με το χέρι σου πως τα… παίρνει (σ.σ. τα χρήματα) και τώρα για δεύτερη φορά μας πουλάς για το χρήμα».

«Σκέμπρι, κακή τύχη. Δεν θα σε πιθυμήσουμε καθόλου».

«Ευχαριστούμε για τα τρόπαια. LOL».

«Όταν παίζαμε με την άλλη ομάδα της Λευκωσίας πριν δύο χρόνια είπες ”λεφτά, λεφτά, λεφτά”… τώρα τι γίνεται. Τα λεφτά δεν είναι το πρώτο πράγμα στον κόσμο; Ρώτα τον Νούνο γι’ αυτό. Τώρα μην έλθεις πίσω ποτέ ξανά. Η πόρτα της Ομόνοιας έκλεισε για σένα».

Οι περισσότεροι από την άλλη, δείχνουν σεβασμό και συμπάθεια στον Σκέμπρι και εκτίμηση για τα όσα πρόσφερε με το «τριφύλλι» στο στήθος. Άλλοι του εύχονται τα καλύτερα και άλλοι τον παρακαλάνε να μείνει. Αρκετοί δε, απαντάνε στα σχόλια κακίας άλλων Ομονοιατών.

Διαβάστε μερικά πιο κάτω:

«Δείξετε λίο σεβασμό. Η ιδεολογία των Ομονοιατών δε χωράει τέτοια χωρκάτικη και ανάγωγη συμπεριφορά! Οκ δεν τα ήβραν στην πρόταση που του έγινε από την άθλια και μίζερη πλέον ομάδα μας κ επέλεξε να αποχωρήσει, δικαίωμά του. Είναι επαγγελματίας ποδοσφαιριστής και από τους λίγους θεωρώ που ήταν πολύ εντάξει προς τους φιλάθλους κ προς τους αντιπάλους. Κάποτε διούσαμε πολλές χιλιάδες σε κατώτερης αξίας παίχτες (και αγωνιστικά αλλά και από θέμα συμπεριφοράς)».

«Κανεί ρε μαννοχώρκατοι, να δείξετε το νου σας ως τζαι δαμέ. Ήβρατε τα Facebook να κάμνετε τους παράγοντες ξένου ανθρώπου. Τέσσερα χρόνια έπαιζε μόνος του με αλλό δυο-τρεις».

«Σε περίπτωση που σημαίνει κάτι άλλο η φωτογραφία; Εδείξετε τον νου σας πάλε.
Wonderful photo <3». «Είσαι ο καλύτερος παίκτης για μένα ακόμη και τώρα που φεύγεις από την Ομόνοια». «Αγαπητέ Σκέμπρι. Είναι περιττό να πω πόσο πολύτιμος παίκτης ήσουν. Συνειδητοποιώ πως η Ομόνοια δεν σου πρόσφερε το καλύτερο συμβόλαιο που περίμενες. Αλλά η αγάπη και ο σεβασμός που έχεις από τους φανς της Ομόνοιας, αξίζει πολλά». «Μείνει για πάντα Ομονοιάτης. Σε παρακαλώ μην φύγεις». «Μην ακούς αυτούς τους άμυαλους ηλίθιους. Συνέχισε την καριέρα σου όπως θέλεις εσύ και όχι όπως θέλουν άλλοι. Καλή τύχη Αντρέ. Η Ομόνοια θα είναι το δεύτερο σου σπίτι, ακόμη κι αν κάποιοι διαφωνούν». «Φταίει σας ο Σκέμπρι ρε… Δαμέ ο άλλος έφυεν για να πάει στη Γιαγκελόνια. Σκέφτου ήταν παναΐρκα ήμαστεν. Καλή τύχη Σκέμπρατσε». «Ευχαριστούμε Σκέμπρι. Ήσουν ο καλύτερος παίκτης της Ομόνοιας τα τελευταία δέκα χρόνια. Εύχομαι να επιστρέψεις». «Δυόμισι χρόνια στην Ομόνοια και έβαλε 57 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις και εν είναι καν καθαρόαιμος επιθετικός Η αχαριστία που μερικούς δεν έχει όρια. Πείτε κανένα ευχαριστώ και τα άλλα ούλλα εν περιττά. Τουλάχιστον τούτος κάτι επρόσφερε και οι αριθμοί μιλούν που μόνοι τους. Αλλά έτσι είναι, το ίδιο κατηγορούσατε και τον Ποτέ. Τωρά χαρείτε τον. Τζαι στο τέλος της ημέρας αν θέλετε να ξεσπάσετε σε έναν υπεύθυο για τούτα τα πράματα που γίνουνται τζαι σπάζουν μας τα νεύρα, αποταθείτε στα σαΐνια της διοίκησής μας που εν κουμαντάρουν να κρατήσουν έναν παίκτη τζαι ούλλου φέφκουν απογοητευμένοι που τους χειρισμούς που γίνουνται στην Ομόνοια. Ευχαριστούμε Αντρέ, καλή τύχη». «Ο παίκτης ται σας φταίει ρε παναΐρκα; Επειδή έχετε μια ομάδα και για διοίκηση για τον… ο άνθρωπος τις σας φταίει που επρόσφερε τόσα σε σας. Ήσαστε τέλεια αχάριστοι ρε και αντί να του ευχηθείτε καλή τύχη και να πείτε ένα μεγάλο ευχαριστώ κατηγορείται τον; Καλή τύχη Αντρέ, από έναν φαν του Απόλλωνα». Αυτά και άλλα πολλά που δεν καταγράφονται λόγω σκληρών βρισιών σημειώθηκαν στο fan page του Μαλτέζου φορ στο Facebook. Και να φανταστείτε πως ο Σκέμπρι θα συνεχίσει στην Πορτογαλία και όχι σε κανέναν μισητό αντίπαλο της Ομόνοιας.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΧΡΙΣΤΟΣ ΘΕΟΧΑΡΟΥΣ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ