aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΕΘΝΙΚΟΣ ΑΧΝΑΣ«Χ»άθηκε στο… Δασάκι! (pics & vid)

«Χ»άθηκε στο… Δασάκι! (pics & vid)

Η Ομόνοια, αν και ήταν πολύ καλύτερη από τον αντίπαλό της, δεν μπόρεσε να αξιοποιήσει της πολλές χαμένες ευκαιρίες (δύο δοκάρια, το ένα από χαμένο πέναλτι) που είχε απέναντι στον Εθνικό Άχνας στο Δασάκι και παραχώρησε ισοπαλία 2-2 (12′ Πινσέλι, 31′ Ενέσκου / 30′ Λόπες, 33′ Χριστοφή) σε ένα παιχνίδι στο οποίο βρέθηκε δις πίσω στο σκορ.

Η Ομόνοια μετά από δύο αγωνιστικές (με την Δόξα η τελευταία νίκη στην 13η «στροφή»), τις δύο ήττες από ΑΕΚ (0-5 στο ΑΕΚ Αρένα) και Απόλλωνα (0-1 στο ΓΣΠ) και την αλλαγή προπονητή, δεν κατάφερε να επιστρέψει στις νίκες, ωστόσο οι πράσινοι και ο Ιβάιλο Πέτεφ, καρατούν την πολύ καλή εμφάνιση και την όρεξη των παικτών.

Πω, πω, πω μια ματσάρα στο πρώτο μέρος! Από αυτές που χαίρεται να βλέπει κάθε είδους οπαδός. Τέσσερα (!) γκολ, εκ των οποίων κάποια εξαιρετικά, και μάλιστα τα τρία επιτεύχθηκαν από το 30’ μέχρι το 33’, πολλές χαμένες ευκαιρίες με αποκορύφωμα ένα δοκάρι και γρήγορος ρυθμός. Καταρχάς να αναφέρουμε πως η Ομόνοια άρχισε ορεξάτα στην αναμέτρηση και επιβλήθηκε πλήρως του αντιπάλους της με τους Αντόνια και Χριστοφή να δημιουργούν και να απειλούν συνεχώς από τα επιθετικά άκρα. Ωστόσο, στο 12’ «πάγωσε» η ανατολική κερκίδα όπου βρίσκονταν οι Ομονοιάτες, αφού ο Πινσέλι με ένα άπιαστο απευθείας φάουλ, «εκτέλεσε» τον Φελτχούιζεν (ήταν αδύνατο να το αποκρούσει) από πολύ μακρινή απόσταση -μεταξύ κέντρου και επανορθωτικής- και άνοιξε το σκορ για λογαριασμό της προσφυγικής ομάδας.

Η ομάδα του Ιβάιλο Πέτεφ, δεν το ‘βαλε όμως κάτω. Συνέχισε να πιέζει τους γηπεδούχους και στο 30’ κατάφερε να ισοφαρίσει με καρφωτή κεφαλιά του Λόπες έπειτα από μπαλιά του πολύ καλού σήμερα, Χριστοφή. Οι πανηγυρισμοί των πρασίνων, διήρκησαν μόλις μερικά δευτερόλεπτα, καθώς ο Ενέσκου στο 31’, τους «έκοψε» για λίγο τη μιλιά, καθώς με σουτ από πλάγια εντός περιοχής αιφνιδίασε τους αμυντικούς και τον Φελτχούιζεν και έβαλε ξανά την ομάδα του σε θέση οδηγού. Προσωρινά όμως… Γιατί; Επειδή λίγο αργότερα, και συγκεκριμένα στο 33’, ο Χριστοφή με βολέ εντός περιοχής ισοφάρισε σε 2-2, το οποίο ήταν και το σκορ με το οποίο οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια για το διάλειμμα του πρώτου 45λεπτου.

Στην επανάληψη ο Εθνικός Άχνας άρχισε πολύ καλά, όμως, στην πορεία η Ομόνοια ισοζύγισε και είχε την μεγάλη ευκαιρία να πάρει για πρώτη φορά προβάδισμα, αλλά δεν τα κατάφερε. Στο 56’ ο Λόπες κέρδισε πέναλτι, αλλά ο Ντάρμπισαϊαρ ο οποίος κλήθηκε να το εκτελέσει, έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι. Χριστοφή και Λόπες είχαν επίσης πολύ καλές ευκαιρίες στη συνέχεια για να ξελασπώσουν την ομάδα τους, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Η Ομόνοια ήταν καλύτερη και στην επανάληψη, αλλά δεν μπόρεσε να διασπάσει την καλή αμυντική λειτουργία στο Δασάκι και το 2-2 ήταν το αποτέλεσμα της αναμέτρησης.

Εθνικός Άχνας (Γκιόργκι Τσιχράντζε): Μπογκατίνοφ, Χάτζιαρος (46′ Στόιτσεφ), Μουλαζίμης, Ντόβπνια, Σικάρσκι, Kυπριανού, Αρέστη, Ενέσκου, Κιπιάνι (61′ Φιλίποφ), Πινσέλι, Χαραλάμπους (71′ Ιλουρίντζε).

Ομόνοια (Ιβάιλο Πέτεφ): Φελτχούιζεν, Ζαΐλσον (84′ Φιλιώτης), Κατελάρης, Γ. Σοάρες, Μαργκάσα, Χριστοφή, Μαντούρο, Α. Σοάρες, Αντόνια (73′ Αζίζ), Λόπες, Ντάρμπισαϊαρ (84′ Μπεντέκε).

Σκόρερ12′ Πινσέλι, 31′ Ενέσκου / 30′ Λόπες, 33′ Χριστοφή.

Κίτρινες6′ Xατζιαρος, 36′ Μπογκατίνοφ, 90′ Μπογκατίνοφ / 36′ Μαντούρο, 54′ Ντάρμπισαϊαρ.

Αποβολές: -/-.

Διαιτητής: Νικόλας Νεοκλέους.

Α’ βοηθός: Νίκος Εγγλέζου.

Β’ βοηθός: Όμηρος Τζιωρτζής.

Τέταρτος: Τιμόθεος Χριστοφή.

Παρατηρητής διαιτησίας: Κώστας Καπιτανής.



 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ