aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΧαρίτου: «Ο Μπεργκ χρησιμοποιεί λίγους παίκτες, αλλά δεν είναι ανάγκη να το ψάχνουμε»

Χαρίτου: «Ο Μπεργκ χρησιμοποιεί λίγους παίκτες, αλλά δεν είναι ανάγκη να το ψάχνουμε»

Αν μπορεί μία ομάδα να έχει τον τίτλο του φαβορί για κατάκτηση του πρωταθλήματος αυτή είναι η Ομόνοια, σύμφωνα με τον Ανδρέα Χαρίτου. Ο παλαίμαχος τερματοφύλακας του τριφυλλιού χαρακτήρισε κομβικό στην πορεία των πρασίνων τον Φαμπιάνο και την ανασταλτική λειτουργία της ομάδας. Εξέφρασε την επιθυμία του να ανανεωθεί το συμβόλαιο του Χένινγκ Μπεργκ και σχολίασε το γεγονός ότι χρησιμοποιεί μικρό αριθμό ποδοσφαιριστών.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ανδρέα Χαρίτου

«Σημαντική νίκη, επιβαλλόταν να κερδίσει η Ομόνοια, έστω και δύσκολα το πετύχαμε και προχωράμε παρακάτω. Αν εξαιρέσουμε τα πρώτα λεπτά, ο Ολυμπιακός κατάφερε να μπει εύκολα στην περιοχή μας, κάνοντας πολύ εύκολα προϋποθέσεις. Αν δεις τα υπόλοιπα παιχνίδια με τους μεγάλους, ο Ολυμπιακός μας δυσκόλεψε περισσότερο από όλους, είναι πολύ καλή ομάδα με πολύ καλό σύνολο. Θα δυσκολέψει και τους υπόλοιπους, αν συνεχίσει έτσι. Δεν αποτελεί δικαιολογία, όμως έπαιξε ρόλο και ο κακός αγωνιστικός χώρος».

Για τις καθοριστικές αποκρούσεις του Φαμπιάνο και την πολύ καλή άμυνα της Ομόνοιας, είπε: «Θα ήταν πολύ δύσκολο να κυνηγούσαμε δύο τέρματα αν έμπαινε γκολ σε εκείνη την φάση του Ολυμπιακού. Ο Φαμπιάνο είχε μεγάλη συνεισφορά στη νίκη και θεωρείται δίκαια ο καλύτερος κίπερ του πρωταθλήματος. Μετά το γκολ του Κούσουλου, κατάφερε να διαχειριστεί το παιχνίδι με ηρεμία μέχρι το τέλος. Η άμυνα έχει σημαντικό μερίδιο στη συνολική παρουσία. Είναι εξαιρετικοί οι αριθμοί. Η αμυντική λειτουργία στηρίζεται σε όλους, αν και η άμυνα δίνει τα πρωταθλήματα».

Για την συνέχεια της σεζόν και τη διαχείριση του ρόστερ: «Πιστεύω πως η εμπειρία της Ευρώπης δίνει τον τρόπο στην Ομόνοια να διαχειριστεί με ικανότητα τα παιχνίδια. Είναι αλήθεια πως έχει παρατηρηθεί πως ο Μπεργκ χρησιμοποιεί λίγους ποδοσφαιριστές, αν και δεν μπορούμε να κάνουμε κριτική. Από την στιγμή που έρχονται τα αποτελέσματα, δεν είναι ανάγκη να το ψάχνουμε και πολύ. Αυτοί ξέρουν καλύτερα, αν και υπάρχουν κάποιοι που μπορούν να βοηθήσουν. Αν μια ομάδα έχει περισσότερες πιθανότητες για το πρωτάθλημα, αυτή είναι η Ομόνοια».

Για το συμβόλαιο του Μπεργκ: «Ελπίζουμε όλοι να τα βρουν και να μείνει. Πάει πολύς καιρός να παραμείνει προπονητής στην Ομόνοια με θετική προοπτική και είναι ευχής έργον να συνεχιστεί η καλή δουλειά που γίνεται».

Για τους νεαρούς ποδοσφαιριστές που χρησιμοποιούνται: «Νιώθουμε περηφάνια σαν Ομονοιάτες που βλέπουμε αυτά τα παιδιά να υλοποιούν το όνειρό τους και αποτελούν παράδειγμα και για αυτούς που έρχονται από πίσω».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ