aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΧαρίτου: «Φέρει την ευθύνη ο Μπεργκ – Δεν μπορεί να είναι πάντα ανίκητος ο Φαμπιάνο»

Χαρίτου: «Φέρει την ευθύνη ο Μπεργκ – Δεν μπορεί να είναι πάντα ανίκητος ο Φαμπιάνο»

Προβληματισμένος για τις εμφανίσεις της Ομόνοιας και την έλλειψη φρεσκάδας που υπάρχει στην ομάδα δήλωσε ο Ανδρέας Χαρίτου. Ο παλαίμαχος άσος του «τριφυλλιού» μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM σημείωσε πως είναι ευθύνη του Χένινγκ Μπεργκ να βρει τις λύσεις, σχολίασε το λάθος του Φαμπιάνο στο τέρμα της ΠΑΕΕΚ και υπογράμμισε πως υπάρχει ο χρόνος και η ποιότητα ώστε να επανέλθει η Ομόνοια σε πορεία διεκδίκησης του πρωταθλήματος.

Αναλυτικά οι δηλώσεις

Για την πορεία της Ομόνοιας: «Είναι αλήθεια πως οι αριθμοί δείχνουν πως πέρσι είχαμε τρεις ήττες σε ένα ολόκληρο πρωτάθλημα, ενώ φέτος έχουμε τρεις ήττες σε έξι αγώνες. Δεν είναι κολακευτικό αλλά ούτε και αναμενόμενο. Σίγουρα προβληματίζει και η ομάδα προβλημάτιζε και πριν τον χθεσινό αγώνα τον οποίο έχασε σχεδόν εύκολα».

Αν ήταν πισωγύρισμα η χθεσινή ήττα καθώς προηγήθηκαν οι καλές εμφανίσεις με Βασιλεία και Απόλλωνα: «Τις τελευταίες δυο χρονιές φαίνεται πως η Ομόνοια κερδίζει πιο εύκολα τα ντέρμπι ή τα μεγάλα παιχνίδια παρά αγώνες κόντρα σε μικρομεσαίες ομάδες. Με τον Απόλλωνα η ομάδα παρουσιάστηκε θετική, κοντά στα στάνταρ της, και στην Ελβετία το ίδιο. Υπάρχει αρκετός χρόνος και θεωρώ πως η ομάδα μπορεί να ανακάμψει».

Για το γεγονός πως οι προβληματικές εμφανίσεις αυξάνονται: «Δεν θα ήθελα να υπάρχει αμφισβήτηση στον προπονητή, αλλά από την άλλη η δουλειά σε μια ομάδα είναι καθημερινή και πρέπει να υπάρξει βελτίωση. Έχει την ευθύνη ο Μπεργκ να βρει τις λύσεις και να βοηθήσει την ομάδα να ανέβει και να φθάσει στα στάνταρ που ξέρουμε πως μπορεί».

Για το γεγονός πως απουσιάζει η ενέργεια και η φρεσκάδα: «Απουσιάζει κάπως η φρεσκάδα. Δεν ξέρω αν είναι τα ευρωπαϊκά παιχνίδια ή αν είναι η ηλικία κάποιων ποδοσφαιριστών που χάνουν σιγά -σιγά ενέργεια. Είναι θέμα το οποίο πρέπει να δει το προπονητικό τιμ μαζί με τους γυμναστές».

Για το λάθος του Φαμπιάνο και το γεγονός πως δεν μπορεί να είναι πάντα ο σωτήρας της Ομόνοιας: «Ένας τερματοφύλακας δεν μπορεί να είναι ανίκητος. Αν δεν τον βοηθά η ομάδα θα έχει πρόβλημα. Έχει ευθύνη για το χθεσινό αλλά αν πάω πίσω στα τρία χρόνια του στην ομάδα, μόνο άλλο ένα λάθος τέτοιο θα βρω».

Για το πρωτάθλημα: «Θα υπάρξουν απώλειες από όλους. Ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος. Θα είναι δύσκολο να καλυφθεί αυτή η διαφορά αλλά υπάρχει χρόνος. Για την ώρα μόνο η ΑΕΚ είναι σταθερή».

Για το αν μπορεί η Ομόνοια να επανέλθει: «Βεβαίως. Ναι, μας ανησυχεί κάπως η εικόνα αλλά απ’ την άλλη ξέρουμε την ομάδα, τις δυνατότητες της, τον προπονητή μας και υπάρχει ο χρόνος».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ