aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΜπούις στο «Goal»: «Ξεχώριζαν από τότε τα σπουδαία ταλέντα της Ομόνοιας»

Μπούις στο «Goal»: «Ξεχώριζαν από τότε τα σπουδαία ταλέντα της Ομόνοιας»

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Κακουλλής, Τζιωνής και Λοΐζου, είναι τρεις από τους νεαρούς ποδοσφαιριστές που εμπιστεύεται ο Μπεργκ στη φετινή Ομόνοια, κι ας είναι μια απαιτητική σεζόν. Ο Νορβηγός διέκρινε το ταλέντο τους και αποτελούν μέλη της πρώτης ομάδας, ανάμεσα σε έμπειρους και ποιοτικούς ποδοσφαιριστές. Πήραν την ευκαιρία τους και έδειξαν ότι δικαίως αποτελούν μέρος τους φετινού ρόστερ.

Για τους πιο πάνω μικρούς της Ομόνοιας και όχι μόνο, μίλησε στην ιστοσελίδα μας «Goal.com.cy» ο Φάντζιο Μπούις. Προ τετραετίας ο Βέλγος, που πέρασε από τα γήπεδά μας και ως ποδοσφαιριστής και προπονητής, είχε ρόλο τεχνικού υπεύθυνου της Ακαδημίας του «τριφυλλιού».

«Ως τεχνικός υπεύθυνος, τους έκανα προπόνηση μια φορά την εβδομάδα. Οι Τζιωνής και Κακουλλής ήταν περίπου στα 15 τους και ο Λοΐζου 13 χρονών. Ειδικά με τα παιδιά του 2003 πήγα πολλές φορές με τον Μιλιώτη (σ.σ. οργανωτικός υπεύθυνος της Ακαδημίας) και τους κάναμε προπόνηση. Ήταν η καλύτερη φουρνιά, σπουδαία ταλέντα», είπε αρχικά ο Μπούις.

Στη συνέχεια μίλησε ξεχωριστά για την πιο πάνω τριάδα παικτών. «Ήταν πάντα δεινός σκόρερ. Γρήγορος και έξυπνος. Ξέρει πολύ καλά να αξιοποιεί την ταχύτητά του», είπε για τον Κακουλλή. «Εξαιρετικός σε τεχνική και εξυπνάδα, αλλά ήταν πολύ πίσω σωματικά σε σχέση με τα άλλα παιδιά στην ηλικία του. Όμως, πάντα ξεχώριζε με το να διαβάζει το παιχνίδι, να έχει αντίληψη και να κάνει σωστές ενέργειες», σημείωσε για τον Τζιωνή. Για τον Λοΐζου, που είναι πιο μικρός, τόνισε: «Ήταν πάντα μάγκας στο γήπεδο. Παρόλο που σωματικά ήταν πίσω σε σχέση με άλλα παιδιά στην ηλικία του, δεν φοβόταν. Έχει πολύ καλή τεχνική κατάρτιση, είναι γρήγορος και έξυπνος ποδοσφαιριστής».

Ο 45χρονος σήμερα τεχνικός, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πρόοδο και την παρουσία τους στην πρώτη ομάδα. «Χαίρομαι που συνέχισαν τη σκληρή δουλειά και σήμερα αποτελούν μέλη της πρώτης ομάδας. Τώρα είναι που θα χρειαστεί να δουλέψουν πιο πολύ για να μονιμοποιηθούν και να ανελιχτούν», υπογράμμισε. Επίσης, αναφέρθηκε και στους Ζευκή και Ποντικό ότι ξεχώριζαν τότε.

«Λένε για 26 Απριλίου, το βλέπω απίθανο»

Ο Φάντζιο Μπούις, αναφερόμενος στον ίδιο, είπε: «Είμαι στο Λουξεμβούργο και… μένω σπίτι!». Ο Βέλγος είναι, πλέον, προπονητής στην ομάδα Blue boys Muhlenbach, Α’ Κατηγορίας της χώρας. «Θέλω να μείνω εδώ, στο Λουξεμβούργο, είμαι πολύ ικανοποιημένος», σημείωσε ο 45χρονος προπονητής, που προηγουμένως δούλεψε στην Ακαδημία της Ομόνοιας (2014-17), στην ΑΕΚ Κουκλιών, στη Νίκη Βόλου και στον Ολυμπιακό Λευκωσίας. Ως ποδοσφαιριστής στην Κύπρο αγωνίστηκε σε Δόξα, Πέγεια, ΑΕΠ Πάφου, Ακρίτα Χλώρακας και ΑΕΚ Κουκλιών.

Ο Μπούις, αναφερόμενος στην κατάσταση με τον κορωνοϊό στο Λουξεμβούργο μας είπε: «Πέρα των 3.000 ανθρώπων έχουν προσβληθεί από τον ιό και πέραν των 60 έχουν πεθάνει. Κι εδώ είναι όλα κλειστά όπως στην Κύπρο. Μπορείς να βγεις μόνο για υπεραγορά και φαρμακείο». Ακολούθως, για το πότε προτίθεται να επαναρχίσει το πρωτάθλημα στη χώρα, σημείωσε: «Λένε για επανέναρξη στις 26 Απριλίου αλλά το βλέπω απίθανο με την κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ