aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΜποτεάκ: «Υπέροχα στην Ομόνοια, αλλά δεν είμαι παντρεμένος με την Κύπρο»

Μποτεάκ: «Υπέροχα στην Ομόνοια, αλλά δεν είμαι παντρεμένος με την Κύπρο»

«Μέλι» έσταξε για την Ομόνοια και τη ζωή στην Κύπρο ο Έρικ Μποτεάκ. Ο Γάλλος εξτρέμ των «πρασίνων», ο οποίος αποτελεί ένα από τα βασικά «γρανάζια» της καλοκουρδισμένης μηχανής του Χένινγκ Μπεργκ σε συνέντευξή του στη Γαλλία και συγκεκριμένα στην ιστοσελίδα ultimodiez.fr (δείτε ΕΔΩ) αναφέρθηκε για την απόφασή του να έρθει στην Κύπρο, τις εντυπώσεις του για το ποδόσφαιρο και τη ζωή στο νησί μας, ενώ απάντησε και σε ερώτηση κατά πόσο θέλει να επιστρέψει στη Γαλλία.

Απόσπασμα της συνέντευξης

Πώς είναι η πρώτη σου σεζόν στην Κύπρο; «Προς το παρόν είμαστε δεύτεροι στην κατάταξη. Έχουμε μια σπουδαία ομάδα με δεκαπέντε ξένους, πολλοί από τους οποίους είναι Ισπανοί, Βραζιλιάνοι και Πορτογάλοι. Αυτό το μείγμα εθνικοτήτων δίνει όμορφο ποδόσφαιρο. Είμαι πολύ χαρούμενος που παίζω σε αυτή την ομάδα, είναι καλό που παίζουμε ποδόσφαιρο υψηλού επιπέδου. Αισθάνομαι πραγματικά ικανοποιημένος εδώ και στο ποδόσφαιρο και στην καθημερινότητά μου».

Πώς πήρες την απόφαση να συνεχίσεις στην Κύπρο; «Όταν πήγα στην Αυστραλία αντιλήφθηκα ότι θα είχα δυσκολίες να παίξω ξανά στην Ευρώπη. Μετά την περσινή σεζόν, ήθελα να έρθω ξανά στην Ευρώπη, από τη στιγμή που είχα παίξει σε υψηλό επίπεδο. Ήμουν σε συζητήσεις με Μπρεστ και Τουλούζ για να επιστρέψω στη Γαλλία, αλλά μου ζήτησαν να περιμένω πρώτα να πωλήσουν κάποιους ποδοσφαιριστές, όμως δεν ήθελα να περιμένω. Μετά την εμπειρία μου στο εξωτερικό σκέφτηκα με τον εαυτό μου “γιατί να μην δοκιμάσω και κάπου αλλού;”, αφού έπαιξα ποδόσφαιρο για 17 χρόνια στη Γαλλία. Τότε η Ομόνοια με προσέγγισε αφήνοντας ανοικτή την πόρτα. Είχα επικοινωνία με άλλους Γάλλους που έπαιξαν στην Κύπρο και με συμβούλεψαν να δοκιμάσω την εμπειρία. Μου άρεσαν επίσης όσα μου ανέφερε ο προπονητής (σ.σ. Χένινγκ Μπεργκ) και δεν μετανιώνω για την απόφασή μου».

Διαβάστε επίσης: Ξεκαρδιστική φάρσα του Λούη Πατσαλίδη στους παίκτες της Ομόνοιας! (vid)

Πώς βλέπεις το ποδόσφαιρο στην Κύπρο; Υπάρχει τρέλα με το άθλημα; «Η Ομόνοια είναι θρυλικός σύλλογος. Το 50%-60% των κατοίκων του νησιού είναι υποστηρικτές της Ομόνοιας. Σχεδόν όλα τα παιχνίδια διεξάγονται στην έδρα μας. Το γήπεδο είναι χωρητικότητας 23.000 θέσεων και γεμίζει ολοένα και περισσότερο γιατί διανύουμε καλή εποχή».

Διαβάστε επίσης: Μπεργκ Vs Ίνγκεμπριγκτσεν: Αντιπαλότητα, κοινά και η… μάχη στα ντακάρ!

Βλέπεις το μέλλον σου να είσαι στη Γαλλία; «Δεν το σκέφτομαι αυτήν τη στιγμή. Εάν δεχθώ κάποια πρόταση από την Γαλλία θα το σκεφτώ. Αντιλαμβάνομαι ότι εξαιτίας της καλής μου σεζόν φέτος μιλούν για μένα στη Γαλλία. Υπέγραψα για τρεις χρόνια στην Κύπρο. Μου αρέσει εδώ, αλλά δεν είμαι και… παντρεμένος με την Κύπρο. Όταν τελειώσω την καριέρα μου θα ζήσω στην Νίκαια της Γαλλίας όπου μεγάλωσα. Είμαι συνδεδεμένος με αυτή την πόλη και έχω αρκετά πράγματα να κάνω».

Προσαρμόστηκες νωρίς στην Κύπρο; «Δεν ανησυχούσα γι’ αυτό, ήξερα ότι θα παίξουμε καλό ποδόσφαιρο. Ο στόχος μου να επιστρέψω στο προσκήνιο με έπεισε να πάρω την απόφαση. Με βοήθησε και η εμπειρία στην Αυστραλία για τη βελτίωση των αγγλικών μου».

Πώς είναι η υποδομές της Ομόνοιας; «Έχουμε ένα καλό προπονητικό κέντρο. Η ομάδα παρέχει φυσιοθεραπευτές. Οι υποδομές είναι οι ίδιες με αυτές που έχουν και οι γαλλικές ομάδες».

Η καθημερινότητα στην Κύπρο πώς είναι; «Όλοι οι συγγενείς και οι φίλοι μου που έρχονται εδώ έκαναν την ίδια παρατήρηση. Μου είπαν όλοι “έχετε μια κολασμένη ζωή εδώ πέρα”. Υπάρχουν πολύ όμορφες παραλίες με ζεστό νερό, οι άνθρωποι είναι πολύ καλοί και η ζωή είναι πολύ φθηνότερη απ’ ότι στη Γαλλία. Είναι ένα μικρό νησί, αλλά υπάρχουν πολλά πράγματα για να δούμε και να κάνουμε. Η κουζίνα είναι επίσης εξαιρετική με μπόλικη ποικιλία».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ