aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΔΟΞΑΜποτεάκ-Ορτέγα έβαλαν τις βάσεις, Φαμπιάνο τα… θεμέλια της νίκης (vids & pics)

Μποτεάκ-Ορτέγα έβαλαν τις βάσεις, Φαμπιάνο τα… θεμέλια της νίκης (vids & pics)

ΤΗΣ ΑΓΑΘΗΣ ΚΛΩΝΑΡΗ

Έβαλε τις βάσεις από το πρώτο μέρος, τα… χρειάστηκε στο τέλος. Η Ομόνοια επικράτησε 2-0 της Δόξας στο ΓΣΠ, στο παιχνίδι που διεξήχθη για την 12η αγωνιστική του πρωταθλήματος, με τους Μποτεάκ (19’) και Ορτέγα (23’) να πετυχαίνουν τα γκολ των γηπεδούχων.

Οι πράσινοι της πρωτεύουσας πραγματοποίησαν πολύ καλή εμφάνιση, ειδικά στο πρώτο μέρος, και έτσι παραμένουν στην 2η θέση και στο -2 από την Ανόρθωση με 25 βαθμούς. Η ομάδα του Ερανοσιάν άργησε να… ξυπνήσει καθώς από το 75’ και έπειτα έκανε αισθητή την παρουσία της χωρίς ωστόσο να παίρνει κάποιο βαθμολογικό όφελος, με τον Φαμπιάνο να πραγματοποιεί σπουδαίες επεμβάσεις για να κρατήσει το μηδέν.

Οι δύο ομάδες διαμαρτυρήθηκαν έντονα για πέναλτι σε δύο περιπτώσεις και δικαίως «φωνάζουν» σύμφωνα με τις επαναληπτικές προβολές. Το φάουλ του Γκόμες στον Παπαφώτη (84’) ήταν εντός περιοχής και λανθασμένα δόθηκε εκτός, ενώ στο 86’ θα μπορούσε ο διαιτητής, Κώστας Ροβέρτος, να δείξει την άσπρη βούλα σε σπρώξιμο του Ντερβίτ στον Κακουλλή.

Διαβάστε επίσης: Η χειρονομία Μπεργκ στην εξέδρα μετά την μουρμούρα για τις αλλαγές

Το ματς…

Έδειξε από το πρώτο λεπτό η Ομόνοια τις επιθετικές της… διαθέσεις, ενώ από την άλλη η Δόξα περιορίστηκε στα αμυντικά της καθήκοντα. Οι γηπεδούχοι είχαν την κατοχή, κάποια μακρινά σουτ δεν είχαν τύχη, ωστόσο οι παίκτες της συνδυάζονταν εξαιρετικά δημιουργώντας χώρους στην αντίπαλη εστία. Το πρώτο γκολ του «τριφυλλιού» προήλθε από μαγική απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μποτεάκ στο 19’, ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα ο Ορτέγα αξιοποίησε πλήρως την κάθετη του Τιάγκο (μετά από «τρίγωνο» Λέτσγιακς-Τιάγκο-Ορτέγα) και με δυνατό σουτ από το ύψος του πέναλτι διπλασίασε τα γκολ για την ομάδα του. Η ομάδα της Κατωκοπιάς προσπάθησε να μειώσει ώστε να μπει στο παιχνίδι με τον Παπαφώτη, ο οποίος πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του, μπήκε στην περιοχή όμως το πλασέ του βρήκε σε ετοιμότητα τον Φαμπιάνο που απέκρουσε (32’).

Ανεβασμένη η Δόξα στο δεύτερο μέρος γι’ αυτό και τα… χρειάστηκαν οι γηπεδούχοι, οι οποίοι δεν κρατούσαν μπάλα όσο στο πρώτο μέρος. Μάλιστα, η ομάδα της Κατωκοπιάς έφτασε κοντά στο γκολ δύο φορές όμως ο εξαιρετικός Φαμπιάνο της στέρησε το γκολ. Στο 75’ ο Ίταλο βρέθηκε απέναντι από τον Βραζιλιάνο τερματοφύλακα των γηπεδούχων που απέκρουσε εντυπωσιακά, ενώ και στο 76’ δήλωσε παρών στην καρφωτή κεφαλιά του Μουχτάρη.

Στη συνέχεια, ο Ντάρμπισαϊρ βρέθηκε μόνος απέναντι στον Γκρεμσλ όμως το πλασέ του κατέληξε μόλις έξω χάνοντας σπουδαία φάση για να «σκοτώσει» το παιχνίδι στο 80’. Δέκα λεπτά αργότερα, ο Κακουλλής βρέθηκε απέναντι από την εστία της Δόξας και σε εξαιρετική απόσταση, όμως το πλασέ του πέρασε μόλις δίπλα από το δοκάρι. Το σκορ δεν άλλαξε και έτσι το τρίποντο κατέληξε στην ομάδα της πρωτεύουσας.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Ομόνοια (Χένινγκ Μπεργκ): Φαμπιάνο, Λέτσγιακς, Λανγκ, Λούφτνερ, Μαυρίας, Γκόμες, Γκόμεθ, Ορτέγα (78′ Κακουλλής), Τιάγκο, Μποτεάκ, Ντάρμπισαϊρ.

Δόξα (Έντουαρντ Ερανοσιάν): Γκρεμσλ, Μέσκα, Ντερβίτ, Μουκτάρης, Μιντίκκης, Μπόλιεβιτς (86′ Μιχαήλ), Ασαμόα, Λουίς Κάρλος, Παπαφώτης, Ζε Βαλέντε (77′ Χαραλάμπους), Καρλίτος (67′ Ίταλο).

Σκόρερ: 19′ Μποτεάκ, 23′ Ορτέγα

Κίτρινες: Γκόμες / Μιντίκκης

Αποβολές:

Διαιτητής: Ροβέρτος Κώστα

Α’ Βοηθός: Ανδρέας Μιχαηλίδης

Β’ Βοηθός: Μιχάλης Μαρίνου

4ος: Αντρέας Στρούθου

Παρατηρητής Διαιτησίας: Ανδρέας Γεωργίου

ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ



 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ