aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΜποτεάκ: «Ο κόσμος στην Κύπρο είναι “τρελός”, την πρώτη μέρα είπα “ουάο”»

Μποτεάκ: «Ο κόσμος στην Κύπρο είναι “τρελός”, την πρώτη μέρα είπα “ουάο”»

Συνέντευξη στην ιστοσελίδα Οmonoia24.com παραχώρησε ο Έρικ Μποτεάκ. Ο Γάλλος μεσοεπιθετικός της Ομόνοιας μίλησε για την απόφασή του να έρθει στην Κύπρο και το «τριφύλλι», τον τρόπο που τον προσέγγισαν οι Λάρκου και Μπεργκ, ενώ έσταξε… μέλι για τους φίλους των «πρασίνων».

Μάλιστα παρομοίασε τους φίλους της Ομόνοιας με αυτούς της Νις, ενώ παραδέχθηκε ότι ο λόγος που αποχώρησε από την Αυστραλία ήταν γιατί δεν απολάμβανε το ποδόσφαιρο σε μια χώρα που δεν υπάρχει καθόλου πίεση και πάθος για το άθλημα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Μποτεάκ

-Πώς έζησες το διάστημα της καραντίνας λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού;

«Ήταν πολύ δύσκολο γιατί το ποδόσφαιρο μου έλειψε πολύ. Το να μείνω σπίτι και να μην βγαίνω έξω μου ήταν δύσκολο. Έκανα καθημερινά προπόνηση στο σπίτι με τον φυσιοθεραπευτή και τον προπονητή. Ήταν πολύ βαρετό, όμως το να μένω σπίτι ήταν πιο ασφαλές».

-Για τη θητεία σου στη Νις;

«Συγκρίνω τους οπαδούς της Νις με αυτούς της Ομόνοιας. Ήταν εκπληκτικοί. Η ατμόσφαιρα στο γήπεδο ήταν παρόμοια με εδώ. Ήταν πολύ εκδηλωτικοί για εμάς. Μετά την πρώτη σεζόν στη Νις παίξαμε στα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ, φτάσαμε στα πλέι οφ και αποκλειστήκαμε από τον Απόλλωνα. Δεν ξέρω αν το θυμάστε, αλλά εγώ το θυμάμαι (γέλια). Αποκλειστήκαμε από τον Απόλλωνα και ήμουν πολύ θυμωμένος».

-Περιέγραψε μας την εμπειρία σου στην Αυστραλία και πώς πήρες την απόφαση να συνεχίσεις την καριέρα σου τόσο μακριά;

«Χρειαζόμουν μια νέα εμπειρία, ήθελα να παίξω μακριά σε ένα νέο πρωτάθλημα να ανακαλύψω νέες εμπειρίες. Η Αυστραλία είναι μία υπέροχη χώρα, με υπέροχους ανθρώπους και ήταν μια υπέροχη εμπειρία να παίξω για δύο χρόνια εκεί. Για την καριέρα μου, όμως, ήταν καλύτερο να επιστρέψω στην Ευρώπη για να απολαύσω το ποδόσφαιρο, επειδή στην Αυστραλία δεν το απόλαυσα όσο θα ήθελα. Εκεί δεν υπάρχει πίεση, άλλωστε δεν είναι το ποδόσφαιρο το πιο δημοφιλές άθλημα».

-Ποια ήταν η πρώτη σκέψη που έκανες όταν σου έγινε η προσφορά από την Ομόνοια;

«Ήμουν σε διακοπές και ενημερώθηκα για το ενδιαφέρον της Ομόνοιας. Μίλησα πολύ με τον προπονητή, μίλησα με τον κ. Λάρκου και με τον μάνατζερ μου τον Σκέυο (σ.σ. Χρίστου). Δεν ήξερα αν ήθελα να έρθω πίσω στη Γαλλία, ήθελα να εξερευνήσω νέες χώρες και το ποδόσφαιρο τους. Όταν επικοινώνησε μαζί μου η Ομόνοια ήμουν πολύ θετικός γιατί μου άρεσε πολύ η συνομιλία που είχα με τον προπονητή και τον κ. Λάρκου. Η Ομόνοια είναι ένας φιλόδοξος σύλλογος και θεωρώ ότι πήρα την κατάλληλη απόφαση».

-Πήγες απευθείας στην Πολωνία, όπου διεξαγόταν η προετοιμασία:

«Όταν έφτασα στην Πολωνία, από την πρώτη προπόνηση είπα “ουάο, πολύ καλά, εξαιρετικά”. Χάρηκα που προπονήθηκα για πρώτη φορά με τους συμπαίκτες μου και συγκεκριμένα σκέφτηκα πως “αν παίζουμε με αυτόν τον τρόπο στο πρωτάθλημα δεν υπάρχει περίπτωση να μην τερματίσουμε στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας”».

-Και μετά επιστρέψατε πίσω στην Κύπρο, με την έναρξη του πρωταθλήματος.

«Όταν ξεκίνησε το πρωτάθλημα υπήρχε πολλή ζέστη, θυμάμαι το πρώτο παιχνίδι με τη Δόξα και όταν είδα την ατμόσφαιρα στο γήπεδο ήταν κάτι φανταστικό. Ο κόσμος στην Κύπρο είναι “τρελός” και ειδικά στην Ομόνοια. Μετά το τέλος του αγώνα όταν μίλησε με φιλάθλους κατάλαβα τη διαφορά με την Αυστραλία. Η ατμόσφαιρα στο γήπεδο, ο τρόπος που φώναζαν τα συνθήματα είναι μοναδικός».

-Ένιωσες ότι πήρες την σωστή απόφαση;

«Ναι, ακριβώς. Είπα ότι όντως αυτή ήταν η καλύτερη επιλογή για εμένα και ότι θα είναι ότι καλύτερο για μένα να παίζω για αυτή την ομάδα».

-Παρά το ότι η Ομόνοια κτίστηκε το περασμένο καλοκαίρι με πολλά νέα πρόσωπα πέτυχε τους στόχους της και πήρε το εισιτήριο για συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ. Ποιο ήταν το κλειδί;

«Πρώτα απ’ όλα ήμασταν μια μεγάλη οικογένεια. Προπονητής, παίκτες, τεχνικό τιμ, ιατρικό τιμ, όλοι. Υπήρχε εξαιρετικό κλίμα στα αποδυτήρια, στην προπόνηση και στο γήπεδο. Βέβαια, όλα αυτά σε συνδυασμό με τους πολύ καλούς ποδοσφαιριστές που αποτελείται η ομάδα. Και ο κόσμος είμαστε σίγουροι ότι χαιρόταν τον τρόπο που παίζαμε».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ