aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΜποτεάκ για Ομόνοια: «Εδώ βρήκα ξανά το αληθινό ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο»

Μποτεάκ για Ομόνοια: «Εδώ βρήκα ξανά το αληθινό ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο»

Περιοδικό αφιερωμένο στην ιστορία του κυπριακού ποδοσφαίρου, στις μεγάλες ομάδες του νησιού, αλλά και στα τελευταία γεγονότα με τις βομβιστικές επιθέσεις και τους χειραγωγημένους αγώνες κυκλοφορεί διαδικτυακά στη Γαλλία. Το περιοδικό αυτό συντάχθηκε και επιμελήθηκε από τον Γαλλοκύπριο Στέφανο Μέγερ (φοιτητής διοίκησης επιχειρήσεων στο Université Paris 1 Panthéon-Sorbonne), φίλος, αναγνώστης και φιλικός συνεργάτης της ιστοσελίδας μας Goal.com.cy.

Στο περιοδικό αυτό, ονόματι «Foot Chypriote», υπάρχουν αρκετές και σημαντικές αναφορές για τη φετινή πορεία της Ανόρθωσης και της Ομόνοιας από τον Χρίστο Θεοχάρους, δημοσιογράφο-συντάκτη του αθλητικού τμήματος του συγκροτήματός μας «Ό Φιλελεύθερος», ο οποίος βοήθησε τον νεαρό Στέφανο απαντώντας κάποιες ερωτήσεις.

Δημοσιεύεται επίσης μεγάλη συνέντευξη του Ερίκ Μποτεάκ, ο οποίος αναφέρθηκε στην καριέρα του και σε όλα όσα αφορούν στην μετεγγραφή του στην Ομόνοια, στα συναισθήματα του, τη ζωή στην Κύπρο και πολλά άλλα για τα οποία θα διαβάσετε πιο κάτω έπειτα από επιμέλεια και μετάφραση.

Για το story της μετεγγραφής του στην Ομόνοια, ο 32χρονος βραχύσωμος εξτρέμ είπε αρχικά: «Κατά την τελευταία μου χρόνια στην Αυστραλία, αναδείχθηκα ως ο καλύτερος παίκτης του πρωταθλήματος. Υπήρχαν μεγάλες ομάδες της Αυστραλίας που με ήθελαν, αλλά και ομάδες από άλλες ασιατικές χώρες, όπως την Ιαπωνία και την Κορέα. Είχα και την επιλογή να επιστρέψω στην Ευρώπη. Ομάδες της Ligue 1 μου πρότειναν συμβόλαιο, αλλά δεν ήθελα να επιστρέψω στη Γαλλία. Μια μέρα, μου τηλεφώνησαν από τη Ομόνοια. Οι υπεύθυνοι είδαν ότι ήμουν ελεύθερος και μου είπαν ότι ενδιαφέρονταν για μένα. Μου πρότειναν ένα καλό συμβόλαιο. Από την πλευρά μου, ήθελα να μάθω περισσότερα για αυτή την ομάδα. Τηλεφώνησα σε ένα φίλο μου που έπαιζε τότε στην Ομόνοια και μου απάντησε ότι μπορώ να έρθω με κλειστά τα μάτια. Η ποιότητα της ζωής εδώ είναι εξαιρετική, οι άνθρωποι είναι καταπληκτικοί… Επιπλέον, η Ομόνοια στην Κύπρο, είναι σαν η Μαρσέιγ στην Γαλλία, στο γεγονός ότι υπάρχουν οπαδοί παντού στη χώρα! Το στάδιο είναι πάντα γεμάτο! Είπα “γιατί  να μην έρθω;”. Πραγματικά, είμαι πολύ ευχαριστημένος. Είμαι 32 ετών και νιώθω άνετα στη Κύπρο. Στο πρωτάθλημα είμαστε δεύτεροι, έναν βαθμό πίσω από τη πρώτη ομάδα. Έχουμε μια ομάδα με πολλούς ξένους παίκτες που παίζουν καλό ποδόσφαιρο».

Κληθείς να σχολιάσει για το κυπριακό πρωτάθλημα είπε: «Στην Κύπρο υπάρχουν πραγματικά καλές ομάδες. Θα έλεγα όμως ότι το πρωτάθλημα έχει  δύο επίπεδα, Υπάρχουν δώδεκα ομάδες. Έξι ομάδες που παίζουν καλή μπάλα και οι υπόλοιπες έξι είναι μέτριες. Για παράδειγμα, μια ομάδα όπως η Ομόνοια, αν τη συγκρίνω με το γαλλικό πρωτάθλημα, νομίζω ότι έχει το επίπεδο να διατηρηθεί στη League 1, δηλαδή στη πρώτη κατηγορία της Γαλλίας».

Διαβάστε επίσης: Φρέντι στο «Goal.com.cy»: «Πάντα αρχηγός μου ο Κέρκεζ, γενναίος ο Λάρκου»

Για το γεγονός πως μετράει πάνω από 15 συμμετοχές στο πρωτάθλημα και στα συναισθήματά του στην Ομόνοια, είπε: «Αισθάνομαι πολύ καλά. Νιώθω ότι ο προπονητής, η τεχνική ηγεσία, ο πρόεδρος και οι οπαδοί με λατρεύουν. Μέσα στην ομάδα, η ατμόσφαιρα είναι φανταστική. Νιώθω την ίδια ατμόσφαιρα όπως όταν ήμουν στην Νις (δηλ. στη Νίκαια), με την έννοια ότι περνάμε καλά μεταξύ μας. Και αυτό πιστεύω είναι ένα από τους κύριους λόγους για τον οποίο η Ομόνοια πάει τόσο καλά φέτος. Έχουμε πολύ καλούς παίκτες σε αυτή την ομάδα. Όταν ήρθα εδώ, δεν ήξερα καθόλου το επίπεδο, αλλά γρήγορα συνειδητοποίησα ότι εδώ βρήκα ξανά το αληθινό ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο».

Διαβάστε επίσης: Η δυνατότητα που δίνεται στην Ομόνοια

Αν η Ομόνοια έχει την ποιότητα να κατακτήσει το πρωτάθλημα, είπε: «Πιστεύω έχουμε την ικανότητα για να τα καταφέρουμε. Μέχρι στιγμής, διεκδικούμε το πρωτάθλημα μαζί με την Ανόρθωση, τον ΑΠΟΕΛ και τον Απόλλωνα. Είναι πολύ καλές ομάδες αλλά πιστεύω ότι εμείς παίζουμε καλύτερο ποδόσφαιρο. Πιστεύω ότι έχουμε την ικανότητα να πάρουμε την πρώτη θέση. Έχουμε, όμως, ακόμα ένα μακρύ δρόμο. Αρχίζουμε τα πλέι οφ σε μερικές εβδομάδες. Θα είναι εκεί που θα παιχτούν όλα για τον τίτλο. Αν δεν τα καταφέρουμε να έρθουμε πρώτοι, ο στόχος μας θα είναι να μείνουμε στο Top3 για να πάρουμε μια θέση σε μια ευρωπαϊκή διοργάνωση».

Χαρακτηρίζοντας την ατμόσφαιρα στο ΓΣΠ και τους οπαδούς της Ομόνοιας, είπε: «Εδώ το ποδόσφαιρο έχει μία απίστευτη δημοτικότητα ! Όπου και να πας έξω ή περπατάς στο δρόμο, πάντα βρίσκεις οπαδούς της ομάδας. Η ομάδα μου βρίσκεται στην Λευκωσία, αλλά εγώ μένω στην Λάρνακα, 35 λεπτά από εκεί για να είμαι ήσυχος, κοντά απ’ την θάλασσα. Αλλά έχω την εντύπωση ότι όλο το νησί υποστηρίζει την Ομόνοια. Το να παίζεις εκτός ή εντός έδρας, πάντα νιώθεις σαν στην έδρα σου. Σε κάθε εκτός έδρας αγώνα, πάντα υπάρχουν περισσότεροι οπαδοί της Ομόνοιας πάρα της αντίπαλης ομάδας. Όταν περπατάς στην πόλη, οι οπαδοί σε αναγνωρίζουν, είναι ωραίο αυτό το συναίσθημα. Είναι απίστευτη αυτή η θέρμη που έχει εδώ στην Κύπρο. Είναι απίστευτη η ατμόσφαιρα και στο ΓΣΠ! Ειδικά φέτος που παίζουμε ένα πολύ καλό ποδόσφαιρο και κερδίζουμε τα ματς. Το γήπεδο είναι γεμάτο και υπάρχει μια απίστευτη ατμόσφαιρα. Οι οπαδοί που βρίσκονται πίσω από τα δοκάρια, όταν τραγουδούν, μπορώ να σας πω ότι δεν μπορούμε καν να επικοινωνήσουμε στο γήπεδο μεταξύ μας οι παίκτες».

Διαβάστε επίσης: Ομόνοια: To κοινό στοιχείο στις 12 νίκες πρωταθλήματος

Καταλήγοντας μίλησε για την ευχή του σχετικά με την Ομόνοια: «Εύχομαι να τα καταφέρει η Ομόνοια να πάει στην Ευρώπη. Διότι έχει καιρό που δεν συμμετείχε σε μια ευρωπαϊκή διοργάνωση.  Γι’ αυτό θα ήταν πολύ καλά αν παίξουμε στην Ευρώπη του χρόνου. Και μετά θα δούμε. Στο ποδόσφαιρο, τα πάντα εξελίσσονται με γρήγορους ρυθμούς».

ΕΔΩ ΤΟ ΓΑΛΛΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ!

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ