aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑΜπήκε ο Κολοβός με τη σκούπα και καθάρισε για την Ομόνοια! (pics & vids)

Μπήκε ο Κολοβός με τη σκούπα και καθάρισε για την Ομόνοια! (pics & vids)

ΤΗΣ ΑΓΑΘΗΣ ΚΛΩΝΑΡΗ

Πήρε το τρίποντο με την… ψυχή στο στόμα. Η Ομόνοια επικράτησε 3-1 της Νέας Σαλαμίνας στο παιχνίδι που διεξήχθη στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος. Ο Κολοβός… άνοιξε τον χορό καθώς σκόραρε τα πρώτα δύο γκολ για την ομάδα του, οι ερυθρόλευκοι μείωσαν με τον Τιάγκο, ωστόσο ο Ραμίρες πέτυχε το τρίτο γκολ (μετά από ασίστ του Κολοβού) και έβαλε τέλος στα όνειρα των φιλοξενουμένων.

Με αυτό το τρίποντο η Ομόνοια παραμένει στην 7η θέση όμως με 23 βαθμούς και στο -1 από την 6η Ανόρθωση η οποία αγωνίζεται αύριο (20/1). Η ομάδα της Αμμοχώστου παραμένει στην 4η με 26 βαθμούς και περιμένει και αυτή την υπόλοιπα αποτελέσματα. Στα αξιοσημείωτα, η κίτρινη κάρτα που δέχθηκε ο Σοάρες ο οποίος συμπλήρωσε απαγορευτικό αριθμό καρτών (3) και θα απουσιάσει από το παιχνίδι της επόμενης αγωνιστικής με την Πάφο.

Στο πρώτο μέρος, οι πράσινοι είχαν την -ανούσια- κατοχή της μπάλας καθώς δεν μπορούσαν να απειλήσουν την αντίπαλη εστία, με την άμυνα της Νέας Σαλαμίνας να «μασούσε» σίδερα. Η Ομόνοια δεν κατέγραψε κλασσική φάση στο πρώτο 45λεπτο, αφού τα μακρινά σουτ των Γκόμεθ, Ατζαγκούν και Μόντες κατέληξαν εύκολα στα χέρια του Αλβμπόγκε ο οποίος δεν ανησύχησε ιδιαίτερα. Από την άλλη, η Νέα Σαλαμίνα σημείωσε μια αξιόλογη φάση όταν στο 25’ ο Σικόρσκι βρέθηκε απέναντι από τον Μεχίας, όμως το πλασέ του Αυστριακού κατέληξε λίγο πάνω από την εστία του «τριφυλλιού».

Στο δεύτερο μέρος -ευτυχώς- είδαμε και λίγη μπάλα με τους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων να παρουσιάσουν καλύτερο θέαμα. Μόλις στο 47’ ο Ραμίρες με γυριστό κοντινό σουτ απείλησε την εστία της Νέας Σαλαμίνας, όμως ο Αλβμπόγκε δήλωσε παρών. Οι ερυθρόλευκοι απάντησαν στις ευκαιρίες και στο 53’ ο Κορέιρα έκανε εξαιρετικό σουτ από πολύ δύσκολη θέση, ο Μεχίας «απογειώθηκε» και απέκρουσε με το ένα χέρι. Οι πράσινοι βρήκαν τον δρόμο για τα δίκτυα στο 59’ όταν ο Μαυρίας έκανε τη σέντρα, ο Ραμίρες δεν πρόλαβε για το πλασέ και ο Κολοβός μόνος στο ύψος του πέναλτι έστειλε τη μπάλα στα δίκτυα. Και οι δύο νεοαποκτηθέντες μπήκαν στο παιχνίδι έξι λεπτά νωρίτερα. Ο Ελλαδίτης σκόρερ δεν σταμάτησε εκεί, και στο 65’ πέτυχε και το δεύτερο γκολ της ομάδας του. Ξανά σέντρα από τον Μαυρία, ο Κολοβός ανάμεσα σε 2 αντιπάλους, γύρισε και με συρτό πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίκτυα.

Οι ερυθρόλευκοι στο 69’ μείωσαν σε 2-1 μετά από εύστοχο πλασέ του Τιάγκο ο οποίος ανενόχλητος έστειλε τη μπάλα στα δίκτυα, ενώ δύο λεπτά αργότερα έφτασαν και κοντά στην ισοφάριση. Ο Κίνγκσλεϊ με γυριστό σουτ απείλησε την εστία των πρασίνων, όμως ο Μεχίας απέκρουσε σωτήρια για την ομάδα του. Το «τριφύλλι» πέτυχε το 3-1 στο 73’ όταν μετά από εξαιρετική ενέργεια του Κολοβού ο οποίος ελευθερώθηκε, έδωσε στον μόνο Ραμίρες ο οποίος έστειλε τη μπάλα στα δίκτυα από κοντινή απόσταση. Η ομάδα του Πουρσαϊτίδη δεν το έβαλε κάτω, συνέχισε να πιέζει και στο 80’ το δυνατό, μακρινό σουτ του Τιάγκο σταμάτησε στο δοκάρι. Το αποτέλεσμα δεν άλλαξε, και έτσι η ομάδα της πρωτεύουσας πανηγύρισε μια πολύ σημαντική νίκη στην προσπάθεια που κάνει για είσοδο στην εξάδα.

Ομόνοια (Γιάννης Αναστασίου): Μεχίας, Λόρα, Βύντρα, Γκαφούρ, Λόπεθ (74′ Πρετσέ), Σοάρες (53′ Κολοβός), Λοέ, Γκόμεθ, Ατζαγκούν, Μόντες (53′ Μαυρίας), Ραμίρες.

Νέα Σαλαμίνα (Σάββας Πουρσαϊτίδης): Αλβμπόγκε, Μιντίκκης (83′ Κωστή), Φουστάρ, Ζαΐλσον, Χριστοφόρου, Κορέια, Ελουντού, Νουρ (66′ Ρέινολντς), Μαργκάσα, Σικόρσκι (60′ Τιάγκο), Κίνγκσλεϊ.

Σκόρερ: 59′, 65′ Κολοβός, 73′ Ραμίρες / 69′ Tιάγκο

Κίτρινες: Σοάρες (3η)

Αποβολές:

Διαιτητής: Νικόλας Νεοκλέους

Α’ Βοηθός: Μάριος Καλογήρου

Β’ Βοηθός: Aνδρέας Π. Ανδρέου

4ος: Βασίλης Δημητρίου

Παρατηρητής Διαιτησίας: Χρίστος Νικολαϊδης



 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ