aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΜπεργκ: Όσα ανέφερε ενόψει Βασιλείας - Μίλησε για Φαμπιάνο, Κούσουλο και Μποτεάκ

Μπεργκ: Όσα ανέφερε ενόψει Βασιλείας – Μίλησε για Φαμπιάνο, Κούσουλο και Μποτεάκ

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΕΛΒΕΤΙΑ – ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΛΛΗΣ

Την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου παραχώρησαν ο προπονητής της Ομόνοιας Χένινγκ Μπεργκ μαζί με τον Γιαν Λέτσγιακς, ενόψει του αυριανού (22:00) αγώνα με αντίπαλο τη Βασιλεία για την τρίτη αγωνιστική των ομίλων του Κόνφερενς Λιγκ.

Ο Νορβηγός εξέφρασε την άποψη ότι οι πιθανότητες για πρόκριση είναι πλέον λιγότερες μετά την ήττα από την Καραμπάχ, ωστόσο ανυπομονούν και θα προσπαθήσουν για ότι καλύτερο. Απάντησε παράλληλα σε ερωτήσεις σχετικά με τους Φαμπιάνο και Ζαχαρίου, για τους οποίους οι πράσινοι δεν ήθελαν να ρισκάρουν, αλλά και για τους Κούσουλο και Μποτεάκ, που ακόμα δεν ξέρουν πότε θα επιστρέψουν.


Όσα δήλωσε ο Χένινγκ Μπεργκ:

Αρχικά για το αυριανό ματς: «Ανυπομονούμε για το αυριανό ματς και θα προσπαθήσουμε για ότι καλύτερο. Είναι λιγότερες οι πιθανότητες να περάσουμε μετά το παιχνίδι με την Καραμπάχ. Είναι καλό για εμάς που έχουμε να δώσουμε ένα παιχνίδι με μια πολύ καλή ευρωπαϊκή ομάδα, η οποία φτιάχνει μια νέα ομάδα με νέους παίκτες. Το μπάτζετ τους είναι πέντε-έξι φορές πιο μεγάλο από το δικό μας και έχουν ποιότητα. Είμαστε εδώ όμως για να δοκιμαστούμε και να βελτιωθούμε».

Για τις επιστροφές παικτών από τραυματισμού: «Ήταν μεταβατικό το καλοκαίρι που μας πέρασε, έπρεπε να αντικαταστήσουμε κάποιους παίκτες. Οι νέοι που ήρθαν έπρεπε να προσπαρμοστούν. Με τους τραυματισμούς που είχαμε μας πήρε περισσότερο χρόνο, όμως το μέλλον είναι θετικό. Πλέον έχουμε περισσότερους παίκτες και μπορούμε να κάνουμε καλύτερες προπονήσεις. Η ενδεκάδα απέναντι στον Απόλλωνα ήταν διαφορετική και υπήρχε λόγος γι’ αυτό. Τώρα έχουμε ακόμα μεγαλύτερο ανταγωνισμό για τις θέσεις στην ενδεκάδα. Οι παίκτες μας πλησιάζουν σε κορυφαίο επίπεδο γι’ αυτούς».

Για τους Φαμπιάνο και Ζαχαρίου: «Ο Ζαχαρίου είχε ενοχλήσεις μετά το παιχνίδι με τον Απόλλωνα και δεν θέλαμε να ρισκάρουμε. Είχε μια πολύ καλή εμφάνιση κόντρα στον Απόλλωνα, δείχνει την ποιότητα που έχει. Ο Φαμπιάνο έκανε τοπ παιχνίδι με τον Απόλλωνα. Δεν είναι 17 χρονών πια, δεν θέλαμε να ρισκάρουμε επίσης. Ο Ουζόχο είναι πολύ καλή εναλλακτική. Είναι πλέον σε πολύ καλύτερη κατάσταση, μέσα από τις προπονήσεις. Έπαιξε και με τη Νιγηρία και θα είναι καλό που θα πάρει χρόνο συμμετοχής».

Για το αν θα προχωρήσει σε αλλαγές:  «Δεν μπορώ να απαντήσω, αυτά τα κρατάμε εντός ομάδας. Έχουμε παίξει με διαφορετικό σύστημα, μπορούμε να το κάνουμε».

Για τον Κούσουλο: «Δεν υπάρχουν νεότερα από την προηγούμενη φορά. Προσπαθεί να επιστρέψει από τον τραυματισμό του, χρειάζεται χρόνο. Δεν πιστεύω ότι θα αργήσει. Είναι καλύτερα αλλά δεν έχει προπονηθεί ακόμα. Δεν μπορώ να ξέρω αν θα είναι πίσω σε δύο, τρείς ή τέσσερις εβδομάδες. Δεν το ξέρουμε ακόμα, ελπίζουμε ότι δεν θα αργήσει».

Για το αν επηρεάζει τους παίκτες του το γεγονός ότι το πρωτάθλημα αποτελεί προτεραιότητα: «Δεν νομίζω ότι επηρεάζει. Αν και πέρασε καιρός από τότε, όταν ήμουν ποδοσφαιριστής ανυπομονούσα να παίζω στην Ευρώπη. Η Ομόνοια δεν έπαιζε στην Ευρώπη πριν, το κάνει τα τελευταία δύο χρόνια. Είμαι σίγουρος ότι θα το εκτιμήσουν. Αυτοί που δεν θα παίξουν θα απογοητευτούν, αλλά πρέπει να επιλέξω την κατάλληλη ομάδα σε κάθε παιχνίδι. Θα κάνουμε μια-δυό. Είμαστε απογοητευμένοι από το αποτέλεσμα με την Καραμπάχ. Όσα κάναμε στα πρώτα 60-70 λεπτά ήταν πολύ καλά. Δεν μπορώ να αφήσω το 1-4 να επηρεάσει την ανάλυσή μου για το παιχνίδι. Πάντα βλέπουμε τι κάναμε καλά και τι όχι και και προσπαθομούμε να το βελτιώσουμε. Κερδίσαμε τον Απόλλωνα αλλά υπήρχαν πράγματα που μπορούσαμε να κάνουμε καλύτερα, χάσαμε από την Καραμπάχ αλλά υπήρχαν πράγματα που κάναμε σωστά».

Για τη βελτίωση στη φυσική κατάσταση: «Πλέον έχουμε περισσότερους παίκτες διαθέσιμους. Με τον Απόλλωνα ήταν ένα καλό παιχνίδι από πλευράς φυσικής κατάστασης, αλλά όχι το καλύτερό μας».

Για τον Μποτεάκ: «Βελτιώνεται. Δεν ξέρουμε πότε θα επιστρέψει ακριβώς. Ελπίζω ότι δεν θα αργήσει πολύ».

Για τη συμπαράσταση του κόσμου: «Είναι εξαιρετικό που μπορεί να ταξιδέψει ο κόσμος, και οι παίκτες να αισθανθούν τη συμπαράστασή του. Ξέρουμε πόσο παθιασμένοι είναι. Ήταν πολύ κρίμα πέρσι που δεν μπορούσαν να ταξιδέψουν Δεν είχαμε την καλύτερη κλήρωση για τον κόσμο με την Καϊράτ και την Καραμπάχ, είναι μακρινά ταξίδια. Στη Βασιλεία δεν είναι τόσο μεγάλο το ταξίδι και είμαστε χαρούμενοι που είναι εδώ. Θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο, ελπίζω να τους αρέσει αυτό που θα δουν από την ομάδα μας».


Όσα δήλωσε ο Γιαν Λέτσιακς:

Αρχικά είπε: «Ήρθαμε εδώ για να δείξουμε ότι μπορούμε να πάρουμε βαθμούς αλλά και ότι έχουμε καλή ομάδα».

Για τη νίκη κόντρα στον Απόλλωνα και κατά πόσο βοήθησε: «Μας έφερε αρκετή χαρά η νίκη. Ξεχνάμε πλέον το ξεκίνημα της χρονιάς και θέλουμε να τα πάμε ακόμα καλύτερα».

Για την παρουσία του κόσμου στην Ελβετία: «Είναι εντυπωσιακό το πόσος κόσμος ήρθε εδώ για να μας στηρίξει. Ελπίζουμε να απολαύσουν το παιχνίδι αύριο».

Για το πόσο σημαντικό είναι το αυριανό παιχνίδι: «Κάθε βαθμός μετρά στον όμιλο. Πρέπει να πάρουμε όσους περισσότερους βαθμούς μπορούμε αν θέλουμε να περάσουμε».

Για την επέκταση του συμβόλαιο του: «Είμαι χαρούμενος, νιώθω πολύ καλά εδώ. Είμαστε ευτυχισμένοι εγώ και η οικογένειά μου. Χαίρομαι που εξελίχθκαν καλά τα πράγματα».

Fonbet xorigos

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ