aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΜπεργκ: «Ο πρόεδρος δέχθηκε πίεση γιατί είναι ειλικρινής»

Μπεργκ: «Ο πρόεδρος δέχθηκε πίεση γιατί είναι ειλικρινής»

Υπέροχη για την ιστορία της Ομόνοιας χαρακτήρισε τη σημερινή μέρα ο Χένινγκ Μπεργκ. Ο Νορβηγός τεχνικός μετά το τέλος της σπουδαίας πρόκρισης επί του Ερυθρού Αστέρα που φέρνει το «τριφύλλι» στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ κόντρα στον Ολυμπιακό Πειραιώς και εξασφαλισμένη συμμετοχή στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ έδωσε τα εύσημα σε όλους και στάθηκε στη συμβολή του πρόεδρου Σταύρου Παπασταύρου.

Αναλυτικά οι δηλώσεις

«Είναι μια υπέροχη μέρα για την Ομόνοια. Η προσπάθεια, η αφοσίωση και η δουλειά των παικτών έφεραν το αποτέλεσμα. Δεν τα έβαλαν κάτω, δεν έχασαν την πίστη τους και επιβραβεύτηκαν. Πετύχαμε γκολ, μπορούσαμε και δεύτερο με τον Μποτεάκ. Είχε και ο Ερυθρός Αστέρας τις ευκαιρίες του. Ο Φαμπιάνο απέδειξε πως είναι μεγάλος τερματοφύλακας. Είχαμε αυτοπεποίθηση στα πέναλτι και αυτό είναι εξαιρετικό. Είμαι χαρούμενος. Είχαμε ένα δύσκολο καλοκαίρι για πολλούς λόγους. Έχουμε μεγάλη βοήθεια από τη διοίκηση, ο πρόεδρος βοηθάει όχι μόνο οικονομικά αλλά σε όλους τους τομείς. Έβαλε τα θεμέλια για να δουλεύουμε σωστά, αναμιγνύεται σε όλα. Μιλάμε μαζί του παραγωγικά, μας κάνει τις σωστές ερωτήσεις. Δέχθηκε πίεση γιατί είναι ειλικρινής και θέλει τα πράγματα να είναι δίκαια και σωστά. Είναι η μόνη του πρόθεση και θέλει να μας προστατέψει και να μας βοηθήσει όσο μπορεί».

Για το αν προετοιμάστηκε η Ομόνοια για τη διαδικασία των πέναλτι: «Προετοιμαστήκαμε. Ήθελαν όλοι να εκτελέσουν, δεν φοβήθηκαν και όλοι ένιωθαν καλά».

Για το γεγονός πως οδήγησε την ομάδα στους ομίλους: «Ξέρουμε που ήμασταν πέρσι και είμαι περήφανος που είμαστε σε αυτή τη θέση σήμερα. Μπορεί να κάνεις τα πάντα σωστά, όμως να μην πετυχαίνεις, έτσι είναι αυτές οι διοργανώσεις. Για εμάς επιτυχία είναι η πρωτιά και η πρόκριση στους ομίλους. Ξέρουμε τις δυσκολίες, το μπάτζετ του Ερ. Αστέρα, όμως ξέρω την ποιότητα μας και ελπίζω όλη η Κύπρος να είναι περήφανη που έχει ομάδα στους ομίλους».

Για τα δύο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό: «Θα είναι ένα δύσκολα παιχνίδια. (σ.σ ρώτησε αν θα έχει τους φιλάθλους στο ΓΣΠ και όταν απάντησε ο Αντρέας Δημητρίου αρνητικά, δυσανασχέτησε με κούνημα του κεφαλιού). Είναι φανταστικό που η Ομόνοια είναι στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ. Θα ήταν ωραία αν είχαμε τον κόσμο, όπως και σήμερα που θα χαιρόταν τη νίκη. Εύχομαι να ένιωσα χαρά. Περιμένουμε καλύτερο τον Ολυμπιακό σε σχέση με τον Ερ. Αστέρα. Έτσι κι εμείς πρέπει να ανέβουμε ένα σκαλοπάτι πιο ψηλά. Όσοι δεν γνώριζαν την Ομόνοια, τώρα θα την μάθουν αφού είναι στα πλέι οφ».

Για τις μετεγγραφές: «Είναι δύσκολο. Η μετεγγραφική περίοδος τέλειωσε χθες και δεν ξέραμε αν θα ήμασταν στα πλέι οφ. Θα μπορούσε να πάει μέχρι την Παρασκευή. Μπορούμε να κινηθούμε με παίκτες που δεν έχουν συμβόλαιο. Σήμερα είχαμε παίκτες που ήταν εκτός και είναι πολύ καλοί. Θα προσπαθήσουμε για ενίσχυση. Αν είναι δυνατό να πάρουμε παίκτη θα το κάνουμε, αλλά έχουμε ήδη καλούς παίκτες. Θέλαμε να έρθει ο Ακιντόλα, όμως έχει συμβόλαιο με την Μίντιλαντ. Δεν τον πωλούσε η Μίντιλαντ σε μια πολύ καλή τιμή που προσφέραμε. Δεν ξέρω τι θα γίνει στο μέλλον, ξέρει ο παίκτης πως τον βοηθήσαμε. Πήραμε τον Ασάντε, είναι πολύ καλός παίκτης και τραγουδάει πολύ καλά (σ.σ γέλια), σκόραρε σήμερα με πέναλτι».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ