aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΜπεργκ: «Ήμασταν και πέρσι πρωταθλητές. Λυπάμαι για όσους δεν είναι εδώ φέτος να το σηκώσουν...

Μπεργκ: «Ήμασταν και πέρσι πρωταθλητές. Λυπάμαι για όσους δεν είναι εδώ φέτος να το σηκώσουν και επίσημα»

Λυπημένος τόνισε πως αισθάνεται ο προπονητής της Ομόνοιας Χένιγνκ Μπεργκ για το γεγονόως πως αρκετοί ποδοσφαιριστές που ήταν πέρσι στο «τριφύλι» δεν είναι εδώ φέτος, για να πανηγυρίσουν και επίσημα αυτή τη φορά το πρωτάθλημα, σε δηλώσεις του στην επίσημη σελίδα της ομάδας ενόψει του αυριανού ντέρμπι με τον Απόλλωνα.

Όσα δήλωσε ο Χένινγκ Μπεργκ:

Τελευταίο παιχνίδι μιας μακράς σεζόν, απέναντι στον Απόλλων. Περιμένεις ένα διαφορετικό τύπο αγώνα μιας και είμαστε ήδη πρωταθλητές;

«Θα είναι λίγο διαφορετικό πηγαίνοντας στο παιχνίδι, δεν υπάρχει αμφιβολία γι’ αυτό. Ήταν σπουδαίοι οι πανηγυρισμοί μετά που κερδίσαμε την ΑΕΚ για να πάρουμε το πρωτάθλημα. Δεν είναι πολύ εύκολο, είμαστε όλοι άνθρωποι όμως θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο στο ματς της Δευτέρας. Θέσαμε ψηλά τον πήχη τώρα, θέλουμε να το κρατήσουμε και στο τελευταίο παιχνίδι επίσης. Κάθε παιχνίδι που παίζει η Ομόνοια είναι μεγάλο παιχνίδι άρα δεν παίζουμε φιλικά».

Όλοι περίμεναν ένα τελικό απέναντι στον Απόλλων όμως το ποδόσφαιρο είναι απρόβλεπτο…

«Είναι κλειστά ματς. Αυτό το πρωτάθλημα φέτος ήταν πολύ κλειστό. Θεωρώ η ΑΕΛ και ο Απόλλων είχαν μια πολύ καλή σεζόν. Πήραν πολλούς βαθμούς, βελτίωσαν τις ομάδες τους και μπήκαν στη σωστή κατεύθυνση και είμαστε το ίδιο. Τερματίσαμε πρώτοι πέρσι, τερματίσαμε πρώτοι φέτος και πάλι, άρα είμαστε πολύ χαρούμενοι και τώρα μπορούμε να ολοκληρώσουμε τη σεζόν και να είμαστε επίσημα πρωταθλητές. Νιώθαμε ότι ήμασταν και πέρσι πρωταθλητές, επίσης, καθώς παίξαμε διπλά παιχνίδια με όλους και ένιωθα λυπημένος για τους παίκτες που είχαμε πέρσι και δεν είναι εδώ τώρα αφού δεν σήκωσαν το τίτλο του πρωταθλητή επίσημα. Τους είπαμε ότι είναι πρωταθλητές, παίκτες σαν ο Νταρμπισάιαρ, ο Μίκου, ο Ορτέγα, ο Κρίστιαν Μανρίκε. Αυτοί οι παίκτες βοήθησαν την ομάδα πολύ πέρσι να τελειώσει πρώτη και να πάμε στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, έτσι σίγουρα πρέπει να έχουν τον σεβασμό όλων σαν να είναι πρωταθλητές όπως έγινε (πέρσι) στο Βέλγιο. Ήταν ένα παρόμοιο πρωτάθλημα με playoffs και παρόμοιες καταστάσεις όταν διέκοψαν το πρωτάθλημα. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που τελειώνουμε αυτή τη σεζόν ως το νούμερο 1 και πάλι και έχω πολύ σεβασμό και εκτίμηση στους ποδοσφαιριστές μας για τον τρόπο που πάλεψαν όλη τη σεζόν. Ξεκίνησαν νωρίς στο Γιουρόπα Λιγκ ή στο προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ και σε όλη τη διαδρομή μέχρι το τέλος. Δεν υπήρχαν πολλά εύκολα παιχνίδια, υπήρξαν πολλά που ήθελαν σκληρή δουλειά όλη τη σεζόν και όπως είπα ο Απόλλων και η ΑΕΛ είχαν πολύ καλή σεζόν. Η Ανόρθωση είναι τώρα στον τελικό κυπέλλου άρα δεν ήταν εύκολο. Βλέπετε τον Ολυμπιακό τι κάνει τώρα, άρα είναι ένα δύσκολο πρωτάθλημα με μικρές αποστάσεις και είμαστε ευγνώμονες που μπορέσαμε τα τερματίσουμε πρώτοι ξανά φέτος».

Ποιο είναι το συναίσθημα σου μετά από αυτή τη μεγάλη σεζόν που φτάνει στο τέλος της;

«Δεν ήταν απλά μια καλή σεζόν, ήταν φοβερή σεζόν. Ήταν μια ιδιαίτερη σεζόν. Για εμάς το να παίξουμε στα playoffs του Τσάμπιονς Λιγκ απέναντι στον Ολυμπιακό, για εμάς το να κερδίσουμε ομάδες όπως η Λέγκια και ο Ερυθρός Αστέρας στην Ευρώπη, για εμάς το να παίξουμε στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ απέναντι σε ομάδες όπως η Γρανάδα και PSV κερδίζοντας τον ΠΑΟΚ, ήταν κάτι σπουδαίο γι’ αυτό τον Σύλλογο, τους παίκτες και όλους. Θεωρώ για εμάς το να κερδίσουμε το πρωτάθλημα είναι το πιο σημαντικό και ο μεγαλύτερος στόχος, είναι απίστευτο. Δείχνει την ποιότητα της ομάδας και επίσης τη νοοτροπία και τη συνέπεια που έδειξε κάθε ομάδα. Το ομαδικό πνεύμα που έχουμε εδώ είναι φανταστικό. Έχουμε ηγέτες στην ομάδα όπως ο Γιόρντι, ο Κούσουλος, ο Φώτης, ο Βίτορ που είναι κορυφαίοι ποδοσφαιριστές, επαγγελματίες και πολύ καλά παιδιά στα αποδυτήρια με τους υπόλοιπους παίκτες. Έχουμε μερικούς νεαρούς παίκτες επίσης που ήρθαν μέσα, βελτιώθηκαν και αυτό είναι πολύ καλό που βλέπω. Θεωρώ η χημεία της ομάδας, αυτή τη στιγμή, με κριτήρια αυτά που περάσαμε μέσα στη χρονιά ήταν πολύ καλή. Ξέρουμε ότι πρέπει να είμαστε καλύτεροι την επόμενη χρονιά γιατί αν δεν αντέξεις, δεν θα πετύχεις παρόμοια πράγματα. Πρέπει να βελτιωθούμε, όμως, για την ώρα εκτιμάμε τα όσα κάναμε, όχι μόνο όσο αφορά τους ποδοσφαιριστές, αλλά και το προσωπικό που είχε μεγάλη συνεισφορά, βοήθησε πολύ στο να κάνει αυτούς τους παίκτες διαθέσιμους και έτοιμους να παίξουν αυτά τα ματς και να αποδώσουν σε αυτό τον βαθμό. Έχουμε ένα κορυφαίο σε ποιότητα προσωπικό σε αυτό τον Σύλλογο. Όταν έχεις αυτή τη διαχείριση και τον χειρισμό και φυσικά τον πρόεδρο, τον κύριο Σταύρο Παπασταύρου, που ηγείται του οργανισμού, αλλά όχι μόνο αυτό, δρα ενεργά κάθε εβδομάδα, έχουμε καλούς διαλόγους, κάνει πολύ έξυπνες ερωτήσεις και μαθαίνει συνεχώς καθώς δεν ήταν στο ποδόσφαιρο για όλη του τη ζωή όμως μαθαίνει πολύ γρήγορα. Υπάρχει καλή συνεργασία από όλους και πιστεύω όταν μια ομάδα είναι επιτυχημένη όλοι είναι χαρούμενοι και υπεύθυνοι γι’ αυτό».

Οι οπαδοί μας ήταν φοβεροί την Τρίτη, το πανηγύρισαν πολύ και είναι ενθουσιασμένοι με τον τίτλο. Τι μπορείς να τους πεις;

«Βλέπεις το πάθος, βλέπεις τα συναισθήματα που έχουν και τη χαρά που νιώθουν όταν κερδίζουμε παιχνίδια και στο τέλος όταν κερδίσαμε το πρωτάθλημα με αυτό τον τρόπο. Ήταν λίγο στενάχωρο που δεν μπόρεσαν να πανηγυρίσουν έτσι και πέρσι όταν τερματίσαμε πρώτοι και δεν το πήραμε επίσημα, παρόλα αυτά όπως είπα και πριν λυπάμαι που κάποιοι ποδοσφαιριστές που ήταν εδώ πέρσι δεν είναι εδώ να πανηγυρίσουν επίσημα το πρωτάθλημα. Φέτος είμαστε και για τον κόσμο μας που έδωσαν τρομερή στήριξη από τότε που ήρθα εδώ, ελπίζω να βλέπουν πως η ομάδα αντανακλά κάπως την νοοτροπία τους και το πάθος τους. Παλεύουμε για τα πάντα, κάνουμε ό,τι μπορούμε και οι ποδοσφαιριστές θυσιάζονται στο γήπεδο. Θεωρώ είναι καλό για εμάς που τους βλέπουμε, τους ακούμε και μας δίνουν ενέργεια. Ήταν φανταστικοί για εμάς».


 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ