aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΜπεργκ για Ανόρθωση: Το «κλειδί» για διπλό και η παραδοχή για Ερυθρό Αστέρα

Μπεργκ για Ανόρθωση: Το «κλειδί» για διπλό και η παραδοχή για Ερυθρό Αστέρα

Οι δηλώσεις του προπονητή της Ομόνοιας Χένινγκ Μπεργκ ενόψει του αυριανού ντέρμπι με την Ανόρθωση. Μιλάει για τα χαρακτηριστικά του αντιπάλου, τα «κλειδιά» σε τέτοιου είδους αγώνες, τη διακοπή και τονίζει πως πρέπει η ομάδα του να παρουσιαστεί έτοιμη για να έρθει η νίκη.

Αναλυτικά οι δηλώσεις

Πώς περιμένετε το παιχνίδι με την Ανόρθωση; «Περιμένουμε ένα δύσκολο παιχνίδι. Είχαν δύο νίκες στα δύο πρώτα παιχνίδια. Πάλεψαν σκληρά για το πρωτάθλημα την περσινή σεζόν και τερμάτισαν πίσω από εμάς στη δεύτερη θέση. Είναι καλή ομάδα, οπόταν πρέπει να είμαστε έτοιμοι. Σίγουρα ανυπομονούμε για τον αγώνα, γιατί αγωνιζόμαστε μακριά από την έδρα μας, είναι καλή ομάδα και θα είναι μία πρόκληση.

Πιστεύεται ότι η Ανόρθωση έχει παρόμοια χαρακτηριστικά όπως την περσινή σεζόν ή άλλαξε τη φιλοσοφία και τον τρόπο παιχνιδιού της; «Πιστεύω πως πάνω-κάτω είναι τα ίδια. Κάποιοι παίκτες αποχώρησαν και κάποιοι ήρθαν, αλλά σε γενικές γραμμές ο τρόπος παιχνιδιού τους και τα χαρακτηριστικά τους είναι τα ίδια».

Ποια είναι τα «κλειδιά» σε παιχνίδια όπως αυτό του Σαββάτου για να έρθει η νίκη; «Σωματικά είναι μία καλή ομάδα και θα πρέπει να το αντιμετωπίσουμε αυτό. Πρέπει να είμαστε καλοί όταν εμείς θα έχουμε την μπάλα στην κατοχή μας. Πιστεύω ότι αυτά είναι τα δύο πιο σημαντικά στοιχεία για αυτό το παιχνίδι».

Υπάρχουν κάποιοι παίκτες του αντιπάλου που χρειάζονται περισσότερη προσοχή; «Έχουν αρκετούς καλούς παίκτες και μια πολύ καλή ομάδα. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι, να είμαστε έτοιμοι και να έχουμε αυτοπεποίθηση μετά το ξεκίνημα που είχαμε μέχρι στιγμής στη σεζόν. Όμως, γνωρίζουμε ότι κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό και πρέπει να είμαστε 100% έτοιμοι για αυτό το παιχνίδι».

Πιστεύετε ότι η διακοπή του πρωταθλήματος για τις υποχρεώσεις των Εθνικών ομάδων έκανε καλό στην ομάδα μας; «Πριν από τη διακοπή για τις Εθνικές ομάδες είχαμε δύο παιχνίδια την βδομάδα και δύο παιχνίδια των 120 λεπτών. Σίγουρα για κάποιους παίκτες ήταν καλό να ξεκουραστούν λίγο και να προπονηθούν σκληρά. Επίσης, είχαμε κάποιους παίκτες που είχαν υποχρεώσεις με τις Εθνικές τους ομάδες και δεν ξεκουράστηκαν αρκετά. Ο Κούσουλος και ο Τζιωνής αγωνίστηκαν σε πολλά παιχνίδια και σίγουρα θα ένιωσαν την κούραση όταν πήγαν στην Εθνική ομάδα. Όμως, αυτό είναι το πρόγραμμα και πιστεύω ότι μετά τα τέσσερα πρώτα παιχνίδια ήταν καλό για εμάς που ήρθε η διακοπή».

Το παιχνίδι με τον Ερυθρό Αστέρα θα επηρεάσει την ενδεκάδα στο παιχνίδι του Σαββάτου; «Ίσως. Η προτεραιότητά μας είναι να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Την ίδια ώρα, όμως, θέλουμε να κερδίσουμε το πρωτάθλημα και για να το πετύχεις αυτό θα πρέπει να κερδίζεις βαθμούς. Τώρα αγωνιζόμαστε απέναντι στην Ανόρθωση που ήταν πολύ κοντά μας στην περσινή σεζόν. Είναι ένα σημαντικό παιχνίδι και θα έχουμε τέσσερις μέρες μεταξύ των δύο αγώνων αυτών. Οπόταν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε περισσότερους παίκτες στα δύο παιχνίδια. Όμως, στο πίσω μέρος του μυαλού μας σκεφτόμαστε και τον Ερυθρό Αστέρα».

Δυστυχώς οι φίλαθλοι μας δεν θα έχουν το δικαίωμα να βρίσκονται στο γήπεδο. Έχετε κάτι να τους πείτε; «Ελπίζω να το παρακολουθήσουν από την τηλεόραση. Όμως, μπορούμε να παίξουμε, να παλέψουμε και να έχουμε τη θέληση όπως τους αρέσει να βλέπουν. Να δουν ότι οι παίκτες κάνουν ό,τι μπορούν για την Ομόνοια, την ομάδα, τον Σύλλογο και τους φιλάθλους. Οπόταν αυτή είναι η επιθυμία μου: Μετά το παιχνίδι να έχουν αυτό το αίσθημα. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να πετύχουμε και σίγουρα περιμένουμε το επόμενο παιχνίδι που θα είναι δίπλα μας στο γήπεδο. Ήταν καλό όταν αγωνιστήκαμε στην έδρα μας που στήριξαν την ομάδα. Ήταν δύσκολος, πολύ δύσκολος αγώνας για εμάς. Αλλά, στάθηκαν δίπλα στην ομάδα, την υποστήριξαν και στο τέλος καταφέραμε να κερδίσουμε. Συνεπώς ήταν μια καλή προσπάθεια από όλους για να κερδίσουμε τους τρεις πολύτιμους βαθμούς. Ευελπιστώ ότι και αυτή τη φορά θα παλέψουμε και θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να είμαστε πετυχημένοι».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ