aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΜπεργκ: «Ευγνώμων για τον Ντούρις, κάνει πρόοδο ο Τζιωνής»

Μπεργκ: «Ευγνώμων για τον Ντούρις, κάνει πρόοδο ο Τζιωνής»

Βίντεο με δηλώσεις του Χένινγκ Μπεργκ μετά από το νικηφόρο ντέρμπι με την ΑΕΛ (3-0), «έπαιξε» στην εκπομπή της Primetel «Total Green» που είναι αφιερωμένες στην Ομόνοια.

«Ήταν δύσκολο παιχνίδι. Είναι ανταγωνιστική ομάδα, καλή σε φυσική κατάσταση, με καλούς παίκτες. Χρειάστηκε να παλέψουμε σήμερα όπως πάντα. Θεωρώ πως αμυνθήκαμε πολύ καλά. Δεν πήγαμε όσο καλά θέλαμε επιθετικά, όμως είχαμε κάποιες καλές επιθέσεις. Είχαμε μεγάλες ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο με την καλή δουλειά του Ντούρις και του Ασάντε, ήταν μεγάλες ευκαιρίες. Και αυτοί είχαν κάποια σουτ και μερικές ευκαιρίες. Χρειάστηκε να μείνουμε στο παιχνίδι και να αμυνθούμε όταν έπρεπε. Έτσι κερδίζεις παιχνίδια σαν αυτό. Από την ώρα που πετύχαμε το πρώτο γκολ ήταν λίγο διαφορετικά. Η ποιότητα που δείξαμε στα γκολ ήταν φοβερή», είπε αρχικά ο Νορβηγός προπονητής.

«Από τη στιγμή που μπήκαμε μπροστά στο σκορ με 1-0 έπρεπε να πάμε πιο μπροστά και να προσπαθήσουμε να αμυνθούμε καλύτερα μαζί και πιο συμπαγές. Αρχίσαμε να αμυνόμαστε λίγο πιο βαθιά, στο ξεκίνημα κάναμε εκατοντάδες πάσες στο πίσω μέρος όμως έπρεπε να τους επιτεθούμε. Αυτό το έκανε λίγο πιο δύσκολο όμως θεωρώ ήταν μια μεστή εμφάνιση, χρειάστηκε να παλέψουμε αλλά πήραμε τους τρεις βαθμούς. Το αποτέλεσμα στο τέλος λίγο παραπλανεί, όμως αυτό μπορεί να συμβεί όταν αμύνεσαι καλά και πρέπει να ανεβούν ψηλά για να σκοράρουν», πρόσθεσε.

Όλοι οι ποδοσφαιριστές ήταν καλοί όμως ο Τζιωνής ήταν εξαιρετικός σήμερα για δεύτερο σερί παιχνίδι. «Ναι, είναι σε καλή φόρμα. Το έδειξε και στην Ευρώπη απέναντι στη Λέγκια, αγωνίστηκε ως δεκάρι και ήταν καλός. Απέναντι στον Ολυμπιακό έπαιξε στη φυσική του θέση και ήταν επίσης πολύ καλός. Σήμερα είχε την ικανότητα, τη φυσική κατάσταση και την τεχνική κατάρτιση για να ντριμπλάρει. Έκανε επίσης καλή πάσα στο γκολ. Είναι πολύ καλή πρόοδος γι’ αυτόν», είπε για τον νεαρό παικταρά.

Στο πρώτος μέρος ο Ντούρις έχασε την ευκαιρία όμως μετά από αυτό οι φίλαθλοι τον υποστήριξαν και φώναξαν το όνομά του. Για το γεγονός αυτό, ο Νορβηγός προπονητής είπε: «Ήταν πολύ καλό που το άκουσα. Πρέπει να ευχαριστήσω τον κόσμο για την υποστήριξη, ήταν πολύ καλό που τους είδα. Ήταν φανταστικοί από το πρώτο δευτερόλεπτο. Ειδικά όταν έχεις περιπτώσεις σαν αυτή, με έναν παίκτη που χρειάζεται να πετύχει γκολ. Ξέρει ότι ο κόσμος περιμένει από αυτόν να σκοράρει και προσπαθεί πολύ σκληρά. Για να είμαστε ειλικρινής, οι αγώνες που έπαιξε ως τώρα στη σεζόν ήταν στην Ευρώπη απέναντι σε πολύ καλές ομάδες και δεν δημιουργήσαμε πολλές ευκαιρίες γι’ αυτόν. Την ευκαιρία με την ΑΕΛ την δημιούργησε περισσότερο μόνος του με το καλό τρέξιμο. Ήταν ένας εναντίον ενός με τον τερματοφύλακα που έκανε μια καλή απόκρουση. Ήταν εφικτό να σκοράρει αλλά δουλεύει σκληρά για την ομάδα. Είμαι ευγνώμων για την νοοτροπία, την συμπεριφορά και τη δουλειά του. Δεν τον κρίνω μόνο για τα γκολ, αλλά κοιτάζω και τι έκανε για το παιχνίδι της ομάδας. Αν η ομάδα είναι επιτυχημένη, θα είναι και αυτός επιτυχημένος».

Για το γεγονός πως η Ομόνοια θα έχει δύο εβδομάδες να ξεκουραστεί είπε καταλήγοντας: «Παίξαμε πολλούς αγώνες σε μικρό χρονικό διάστημα. Το καλό για εμάς είναι πως δεν είχαμε πολλούς παίκτες που έπαιζαν δύο αγώνες την εβδομάδα. Οι ποδοσφαιριστές μας δεν είναι τόσο κουρασμένοι, είναι περισσότερο συναισθηματικά επηρεασμένοι μετά την πρόκριση στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ. Αυτά είναι περισσότερο συναισθηματικά. Τώρα έχουμε την ευκαιρία να ανασυνταχθούμε και να προπονηθούμε σκληρά ώστε να είμαστε έτοιμοι για την επόμενη περίοδο που θα έχουμε δύο αγώνες την εβδομάδα. Θέλουμε να κερδίζουμε όσο περισσότερους αγώνες μπορούμε στο κυπριακό πρωτάθλημα και παράλληλα να τα πάμε όσο καλύτερα μπορούμε στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Είναι καλή πρόκληση για εμάς, αλλά είναι μια πρόκληση που ανυπομονούμε γι’ αυτήν».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ