aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΜπεργκ: «Είμαστε πρωταθλητές, χάσαμε την ευκαιρία για το κύπελλο» (video)

Μπεργκ: «Είμαστε πρωταθλητές, χάσαμε την ευκαιρία για το κύπελλο» (video)

Δηλώσεις στο επίσημο κανάλι της Ομόνοιας παραχώρησε ο προπονητής των πρασίνων, Χένινγκ Μπεργκ, ο οποίος μίλησε για την πρωτιά του «τριφυλλιού» στο πρωτάθλημα, μετά την οριστική διακοπή της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου.

Αναλυτικά όλα όσα ανέφερε:

Για τα συναισθήματα του: «Είναι μία δύσκολη ερώτηση γιατί τα συναισθήματα είναι ανάμεικτα. Με την πανδημία, τον ιό και τους ανθρώπους που υπέφεραν, αλλά και όσους εργάζονται καθημερινά για να σώσουν ζωές. Κάποιοι έχουν πεθάνει και αυτό δεν είναι κάτι που θέλουμε να βλέπουμε και να ζούμε. Ήταν δύσκολο για πάρα πολλή κόσμο. Το καλό είναι ότι στην Κύπρο πήραν μέτρα πάρα πολύ γρήγορα και οι απώλειες ήταν λιγότερες εδώ σε σχέση με άλλες χώρες της Ευρώπης και του κόσμου. Αυτή η στιγμή δεν είναι εύκολη, αυτό είναι κάτι που τους επηρέασε όλους και κατά κάποιον τρόπο έχει αλλάξει τις ζωές μας. Ελπίζουμε να το ελέγξουμε, αν είναι δυνατό, να επανέλθουμε σε μία κανονικότητα και να κάνουμε όσα περισσότερα πράγματα κάναμε προηγουμένως. Από την άλλη, τώρα αποφασίστηκε πως δεν θα αγωνιστούμε ξανά και αυτό προκαλεί ξανά ανάμεικτα συναισθήματα. Γιατί η ομάδα τα πήγε φανταστικά στη φετινή σεζόν, από το σημείο που ξεκινήσαμε και που βρισκόμαστε τώρα κάναμε μία πολύ μεγάλη πρόοδο. Πρέπει να τους συγχαρώ όλους στον σύλλογο για το ότι έχουν πετύχει, τι έχουν κάνει, πόσο έχουν δουλέψει. Από την πρώτη μέρα μέχρι και σήμερα έγινε μία φανταστική ομαδική δουλειά. Στο ποδόσφαιρο κανείς δεν μπορεί να πετύχει μόνος του. Όλοι εξαρτούνται από τους άλλον. Αυτή η ομάδα, από τους παίκτες, το προσωπικό, τη διοίκηση, τον πρόεδρο και τους ηγέτες, όλοι έχουν συνεισφέρει για να γίνει η Ομόνοια πρώτη ξανά.  Επίσης, η υποστήριξη που είχαμε από τον κόσμο μας μας βοήθησε πολύ. Μας βελτίωσε και μας έσπρωχνε για να γινόμαστε καλύτεροι. Το να νιώθεις αυτήν την στήριξη, αυτό το πάθος, να νιώθεις αυτήν την αγάπη για την ομάδα, τον σύλλογο, για τα παιχνίδια, τα αποτελέσματα και τον τρόπο με τον οποίο παίζει η ομάδα, είναι κάτι πολύ ικανοποιητικό για όλους όσους ασχολούνται. Τώρα νιώθουμε πως στη φετινή σεζόν ήμασταν η καλύτερη ομάδα. Ολοκληρώσαμε το πρωτάθλημα στην πρώτη θέση, χάσαμε την ευκαιρία λόγω της πανδημίας, να διεκδικήσουμε το κύπελλο. Γιατί βρισκόμασταν στην ημιτελική φάση και σε μία ισχυρή θέση για να κερδίσουμε και το κύπελλο. Όμως, από τη στιγμή που δεν ήταν δυνατόν να παίξουμε και η απόφαση που πάρθηκε ήταν να μην αγωνιστούμε, τότε ήταν αδύνατο να κερδίσουμε τον τίτλο στο γήπεδο. Αλλά η προσπάθεια, η ποιότητα, ο τρόπος που εργάστηκαν όλοι στον σύλλογο και το να νιώθεις τη στήριξη των φιλάθλων μας είναι ένα πάρα πολύ καλό συναίσθημα».

Για τους παράγοντες που έπαιξαν ρόλο ώστε η Ομόνοια να βρίσκεται στην πρώτη θέση: «Tο ποδόσφαιρο είναι ομαδικό άθλημα, όλοι είμαστε εξαρτημένοι από τον άλλον. Όλοι όσοι δουλεύουν για τον σύλλογο έχουν συνεισφέρει με τον τρόπο τους, τον ρόλο τους και με καλή συνεργασία και ποιότητα στη δουλειά που επιτελούν. Οι παίκτες είναι αυτοί που βρίσκονται στο γήπεδο και πρέπει να παλεύουν για όλα. Για να φέρουν τα αποτελέσματα που έφεραν στο γήπεδο κάποιοι αγωνίστηκαν πολύ και άλλοι λιγότερο, αλλά με μεγάλη συνεισφορά. Οι ηγέτες της ομάδας, οι αρχηγοί και το ομαδικό πνεύμα στα αποδυτήρια ανάμεσα στους νεαρούς παίκτες, τους παλαιότερους, τους γηγενείς, ήταν πάρα πολύ καλό. Είχαμε κάποιες δύσκολες στιγμές στη φετινή σεζόν με τους τραυματισμούς, όμως βρήκαμε τον τρόπο να φέρουμε καλούς παίκτες για να μας βοηθήσουν. Ακόμη και οι νεαροί παίκτες που μπήκαν στην ομάδα, δημιούργησαν ανταγωνισμό και βοήθησαν την ομάδα να κερδίσει αγώνες. Ήμασταν βέβαιοι ότι η ποιότητα που είχαμε καθημερινά στο προπονητικό μας κέντρο ήταν η καλύτερη που θα μπορούσε για να φτάσουμε στο επίπεδο που χρειαζόμασταν και να κερδίσουμε τα παιχνίδια. Πιστεύω πως η συνεργασία από τον πρόεδρο μέχρι τους παίκτες, το προσωπικό, τους φροντιστές ήταν σε πολύ καλά επίπεδα. Δεν μπορείς να πετύχεις στο γήπεδο χωρίς το προσωπικό που δούλευε μέρα-νύχτα, για να βελτιώσει και να προοδεύσει τους παίκτες για να είναι καλύτεροι που μπορούν να γίνει. αν δεν έχεις πίσω σου ένα πετυχημένο προσωπικό. Είμαι πολύ περήφανος και για αυτούς, που δέχθηκαν αυτήν την πρόκληση και είχαν το κίνητρο για να κάνουν τη διαφορά και να βοηθήσουν τους παίκτες».

Το μήνυμα του για την επόμενη σεζόν: «Είναι κάτι για το οποίο ανυπομονούμε πολύ μπορώ να πω. Στο δικό μου μυαλό ξέρω πως στο ποδόσφαιρο χρειάζεται πάντα να προοδεύεις, να βελτιώνεσαι και να γίνεσαι καλύτερος. Είναι λίγο δύσκολο να μιλήσουμε για αυτό τώρα γιατί είμαστε οι πρωταθλητές της Κύπρου. Όμως στην επόμενη σεζόν θέλουμε να κάνουμε το επόμενο βήμα, αυτό είναι σίγουρο. Βρισκόμαστε ήδη σε καλό επίπεδο, όμως θέλουμε να γίνουμε καλύτεροι. Οι παίκτες, το προσωπικό και όλοι όσοι εργάζονται για τον σύλλογο, πρέπει να γίνουν καλύτεροι στη δική τους δουλειά. Εγώ πρέπει να γίνω καλύτερος, εσύ να γίνεις καλύτερος και αυτό είναι φυσιολογικό. Ευελπιστούμε να γίνουμε, ευελπιστούμε να πετύχουμε πολύ περισσότερα, αλλά στο ποδόσφαιρο δεν υπάρχουν εγγυήσεις για τα αποτελέσματα. Το μόνο πράγμα που να εγγυηθώ είναι ότι θα κάνουμε ότι μπορούμε για να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό. Οι φίλαθλοι μας το έχουν δει αυτό στη φετινή σεζόν και αυτό φάνηκε με την υποστήριξη που έδωσαν στην ομάδα και το πάθος. Κι αν δουν ξανά μια Ομόνοια για την οποία θα είναι περήφανοι, όπου θα νιώθουν το πάθος τον παικτών ανεξάρτητα από πού προέρχονται ο καθένας, είτε είναι Κύπριοι, είτε είναι ξένοι. Αν δουν παίκτες να παλεύουν για την Ομόνοια, τότε θα τους υποστηρίξουν και θα είναι περήφανοι για την ομάδα τους. Ελπίζω να το δούμε αυτό και στη νέα σεζόν».

Για το μήνυμα στους φιλάθλους που δεν είχαν την ευκαιρία να πανηγυρίσουν μαζί με την ομάδα: «Θέλω να τους πω ένα μεγάλο ευχαριστώ για τον τρόπο που βοηθήσατε την ομάδα να επανέλθει εκεί που πραγματικά πρέπει αν βρίσκεται. Η Ομόνοια είναι μεγάλη ομάδα, έχει μεγάλη ιστορία και είμαστε περήφανοι γι’ αυτήν. Είμαστε περήφανοι που είμαστε ξανά το νούμερο ένα στο πρωτάθλημα. Το γεγονός αυτό θα δώσει μεγάλη χαρά στους φίλους της Ομόνοιας που ακολουθούν στην ομάδα στα εύκολα και στα δύσκολα. Αυτή η σεζόν, στο καθαρά ποδοσφαιρικό κομμάτι ήταν πολύ καλή. Νομίζω τους άρεσε αυτό που έβλεπαν και ο τρόπος που μας στήριξαν ήταν πολύ μεγάλη βοήθεια για εμάς και για να φέρουμε τα αποτελέσματα που είχαμε. Τους νιώσουμε, είμαστε χαρούμενοι που μας στήριξαν κι ανυπομονούμε να τους συναντήσουμε την επόμενη σεζόν. Μακάρι να πανηγυρίσουμε μαζί το πρωτάθλημα και το γεγονός πως είμαστε πρώτοι στην Κύπρο, όταν θα επιτρέπεται να το κάνουμε. Αυτό θα είναι ένα μεγάλο γεγονός για εμάς, να δούμε δηλαδή τους φιλάθλους μας ξανά».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ