aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΜπεργκ: «Έχουμε καλύτερο ρόστερ και μεγαλύτερο βάθος απ' ό,τι πέρσι»

Μπεργκ: «Έχουμε καλύτερο ρόστερ και μεγαλύτερο βάθος απ’ ό,τι πέρσι»

Ο προπονητής της Ομόνοιας Χένινγκ Μπεργκ και ο Ζόρντι Γκόμεθ από πλευράς ποδοσφαιριστών, μίλησαν στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου ενόψει του αυριανού (22:00) αγώνα κόντρα στην Καραμπάχ για τη δεύτερη αγωνιστική των ομίλων του Κόνφερενς Λιγκ.

Ο Νορβηγός τεχνικός τόνισε ότι ανυπομονούν για τον αυριανό αγώνα, τον οποίο θα προσπαθήσουν να κερδίσουν, αφού όπως είπε αν θέλεις να προκριθείς πρέπει να κερδίζεις τα εντός έδρας ματς. Στη συνέχεια σύγκρινε το περσινό με το φετινό ρόστερ των πρασίνων, εκφράζοντας την άποψη ότι το φετινό είναι καλύτερο αλλά και ότι υπάρχει μεγαλύτερο βάθος απ’ ό,τι πέρσι.

Όλα όσα δήλωσε ο Χένινγκ Μπεργκ:

Αρχικά είπε: «Ανυπομονούμε για το παιχνίδι. Παίζουμε εντός έδρας και είναι πολύ καλό για μας να αγωνιζόμαστε σε τέτοιου είδους διοργανώσεις».

Σε ερώτηση αν θα παίξει με τριάδα πίσω στην άμυνας: «Αλήθεια θες να απαντήσω “ναι” ή “όχι” σε αυτήν την ερώτηση;».

Για το αν θεωρεί το αυριανό ματς κομβικής σημασίας για τη συνέχεια: «Ξέρουμε ότι θα είναι δύσκολο το παιχνίδι. Θα προσπαθήσουμε να κερδίσουμε και ξέρουμε ότι αν το κάνουμε οι πιθανότητες μας για πρόκριση θα αυξηθούν. Κάθε παιχνίδι είναι τρεις βαθμοί. Αν θες να προκριθείς όμως πρέπει να κερδίσεις τα εντός έδρας παιχνίδια σου. Εμείς θα προσπαθήσουμε να κερδίσουμε. Είναι καλό να κερδίζεις στην έδρα σου. Όπου κι αν αγωνιζόμαστε προσπαθούμε να κερδίζουμε. Η Καραμπάχ απέκλεισε την ΑΕΛ και πήρε ισοπαλία στην έδρα της με τη Βασιλεία. Είναι μία καλή ομάδα και αναμένουμε ένα δύσκολο παιχνίδι. Θα προσπαθήσουμε για τη νίκη και το καλύτερο δυνατό και αν τα καταφέρουμε θα έχουμε προοπτική για τη συνέχεια».

Για τη διαφορά δυναμικότητας μεταξύ του περσινού και του φετινού ομίλου της Ομόνοιας: «Ήταν πιο ψηλό το επίπεδο στο Europa League, αν το δούμε και από τα πρωταθλήματα που προέρχονταν οι ομάδες. Η Γρανάδα ήταν από τη La Liga για παράδειγμα. Κάποιες φορές όμως, κερδίζεις ομάδες που είναι καλύτερες από σένα. Ο όμιλος που είμαστε τώρα, είναι κοντά στο επίπεδό μας. Η Βασιλεία είναι ίσως η καλύτερη ομάδα του ομίλου. Σίγουρα η Βασιλεία και η Καραμπάχ είναι πιο έμπειρες ομάδες στην Ευρώπη, εμείς θα προσπαθήσουμε για να έχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα».

«Κάποιες φορές η εξέλιξη των αγώνων διαμορφώνεται μέσα από το παιχνίδι και μπορείς να έχεις μία έξτρα ποιότητα κάποιες όχι. Είναι μικρές λεπτομέρειες που μπορεί να αλλάξουν ένα παιχνίδι. Ψάχνουμε να βρούμε αυτήν την αγωνιστική μας συνέχεια. Δεν είναι η στιγμή τώρα να τους αναλύσω, έχουμε ένα καλό ρόστερ με ποιότητα και όσο ψάχνουμε το συντονισμό μας και παίζουμε όλοι μαζί θα γινόμαστε καλύτεροι, θα φτιάχνουμε ευκαιρίες και θα παίρνουμε νίκες».

Για τον κόσμο της Ομόνοιας: «Πέρσι ήταν λυπηρό, νιώθαμε τα συναισθήματά τους που μας έβλεπαν από την τηλεόραση. Με την Άντβερπ ήταν τοπ. Οι παίκτες αισθάνονται διαφορετικά με τον κόσμο στο γήπεδο και αυτό το αναγνωρίζει ο κόσμος».

Αν θεωρεί πως έχει καλύτερο ρόστερ από πέρσι η Ομόνοια: «Έχουμε καλύτερο ρόστερ αυτή τη σεζόν και περισσότερο βάθος. Δεν υποτιμάμε τη νίκη επί της Άντβερπ, ούτε την κατάκτηση του Σούπερ Καπ. Ούτε την εμφάνισή μας στο Βέλγιο, που παρόλο που χάσαμε, κάναμε αρκετά πράγματα στο γήπεδο. Δεν σημαίνει ότι δεν είμαστε καλή ομάδα επειδή έχουμε μία ήττα και μία ισοπαλία στο πρωτάθλημα. Είμαι σίγουρος ότι θα είμαστε ανταγωνιστικοί στο πρωτάθλημα. Είμαστε ανταγωνιστικοί στην Ευρώπη, δεν το κάνουν πολλές ομάδες της Κύπρου αυτό, μόνο η Ανόρθωση».

Για τα αγωνιστικά: «Θα δούμε για τον Μποτεάκ. Μετά την προπόνηση θα αποφασίσουμε».


Όσα δήλωσε ο Ζόρντι Γκόμεθ: 

Αρχικά είπε: «Είναι σημαντικό το παιχνίδι, δεν θα το έλεγα κρίσιμο αλλά θέλουμε να έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα. Είναι πολύ καλό γιατί θα έχουμε τον κόσμο στο πλευρό μας».

Για τις φετινές απαιτήσεις: «Οι απαιτήσεις είναι πιο ψηλές μετά τις δύο προηγούμενες σεζόν. Όσο πιο πετυχημένος είναι τόσο πιο ψηλές είναι απαιτήσεις. Παίξαμε μόνο τρία παιχνίδια στο πρωτάθλημα και μπήκαμε σε όμιλο. Έχω εμπιστοσύνη στην ομάδα μας».

Για το ότι είναι 36… «Τώρα νιώθω καλά. Θα το βλέπω χρόνο με τον χρόνο. Στο τέλος της σεζόν θα δω πως είμαι και θα δούμε».


ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ