aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΜπεργκ: «Δεν χρειαζόμαστε, έχουμε ήδη αρκετά...»

Μπεργκ: «Δεν χρειαζόμαστε, έχουμε ήδη αρκετά…»

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΜΠΑΚΟΥ: ΑΝΔΡΕΑΣ ΒΑΛΑΝΙΔΗΣ

Την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου ενόψει του αυριανού (25/11, 19:45) αγώνα κόντρα στην Καραμπάχ, για την πέμπτη αγωνιστική των ομίλων του Κόνφερενς Λιγκ παραχώρησε στις 17:30 (ώρα Κύπρου) ο προπονητής της Ομόνοιας Χένινγκ Μπεργκ.

Ο Νορβηγός τεχνικός απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ανέφερε ότι η ομάδα του δεν χρειάζεται περισσότερα κίνητρα. Είναι η Ομόνοια, έχει αρκετό κόσμο, απαιτήσεις, πίεση, αλλά και κίνητρα, τονίζοντας πως δεν μπορούν να υπάρξουν περισσότερα.

Στις 18:00 είναι προγραμματισμένη η προπόνηση στο «Τοφίκ Μπαχράμοφ», το γήπεδο δηλαδή που θα διεξαχθεί το αυριανό παιχνίδι.

Fonbet xorigos


Όσα δήλωσε ο Χένινγκ Μπεργκ:

Αρχικά είπε: «Ανυπομονούμε για το ματς, είναι μια εμπειρία και ευκαιρία να πάρουμε παιχνίδια στα πόδια μας και αγωνιστικό ρυθμό. Τέτοια ματς μας βοηθούν στην ανάπτυξη και στη βελτίωση. Θέλουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί, θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο και να πάρουμε το καλύτερο αποτέλεσμα».

Αν το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα (1-4) δίνει έξτρα κίνητρο: «Δεν χρειαζόμαστε επιπλέον κίνητρο. Είμαστε η Ομόνοια, έχουμε αρκετό κόσμο, πολλές απαιτήσεις και πίεση. Δεν χρειαζόμαστε περισσότερα κίνητρα, ήδη υπάρχουν αρκετά, δεν μπορούν να υπάρξουν περισσότερα. Όσον αφορά τον πρώτο μεταξύ μας αγώνα, κάναμε ένα από τα καλύτερα μας ματς στην Ευρώπη στο πρώτο ημίχρονο. Στο δεύτερο χάσαμε την αυτοσυγκέντρωση μας, ήμασταν όμως καλοί πριν το 1-2. Θα δούμε αν θα είμαστε καλοί αύριο, είναι διαφορετικό ματς. Και η Καραμπάχ έπαιξε πολλά παιχνίδια. Θα είναι ένα κλειστό ματς, είναι μια ισορροπημένη ομάδα με ευρωπαϊκή εμπειρία. Θα προκριθεί είτε ως πρώτη είτε ως δεύτερη. Είναι καλή ομάδα, παίζει καλό ποδόσφαιρο. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι να παλέψουμε και να τους ανταγωνιστούμε, αν το πράξουμε θα έχουμε ευκαιρία».

Για το ντέρμπι με τον ΑΠΟΕΛ που ακολουθεί και για τη σημαντικότητα των δύο ματς: «Κάθε παιχνίδι είναι σημαντικό. Η προτεραιότητα μας ήταν να μπούμε στους ομίλους, κάτι που καταφέραμε ευτυχώς πριν ξεκινήσει το πρωτάθλημα, γιατί πέρσι τα κάναμε ταυτόχρονα. Δεν υπάρχει αμφιβολία, μετά που μπήκαμε στους ομίλους, πως προτεραιότητα πλέον είναι το πρωτάθλημα. Αυτό δεν σημαίνει ότι αξιολογούμε ελαφρώς αυτά τα παιχνίδια. Παίξαμε με τη Βασιλεία στην έδρα μας με μια ενδεκάδα, μετά με άλλη παίξαμε με τον Εθνικό Άχνας.

Δεν λέω ότι θα κάνουμε το ίδιο, αλλά θα κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε και στους δύο αγώνες. Όμως ναι, είναι πιο σημαντικός αγώνας αυτός του πρωταθλήματος. Με τη Βασιλεία παίξαμε καλά, είχαμε πέναλτι που αν μας έδιναν ίσως κερδίζαμε. Με τον Εθνικό Άχνας ήταν κορυφαία η παρουσία μας. Αυτό μου δίνει αρκετή αυτοπεποίθηση ως προπονητής. Έχουμε πολύ καλή ομάδα, πολλοί παίκτες μπορούν να ανταγωνιστούν μεταξύ τους, κι αυτό είναι πολύ καλό για εμάς τώρα που έχουμε δύο αγώνες σε μια εβδομάδα».

Για το αν θα γίνουν αρκετές αλλαγές στην ενδεκάδα αύριο: «Θα δούμε αύριο. Προτεραιότητα είναι το πρωτάθλημα αλλά θέλουμε να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε και στα ευρωπαϊκά ματς. Είμαστε ελαφρώς καλύτεροι τώρα από ότι ήμασταν πιο πριν, όμως στο ποδόσφαιρο πάντα πρέπει να βελτιώνεσαι. Έτσι θα συνεχίσουμε να κάνουμε και θα προσπαθούμε να είμαστε ακόμα καλύτεροι. Αυτό αφορά και τους παίκτες αλλά και εμάς τους προπονητές».

Για τους Μπασιρού και Φαμπιάνο: «Όσον αφορά τον Μπασιρού, δεν νομίζω να είναι έτοιμος αύριο, αλλά θα προπονηθεί και θα δούμε αν θα είναι έτοιμος τη Δευτέρα για το ντέρμπι. Το ίδιο ισχύει και για τον Φαμπιάνο. Είναι νωρίς για αύριο, θα δούμε για μετά. Για το αυριανό ματς δεν θα είναι έτοιμος κανείς από τους δύο».

Για το πώς θα τα πήγαινε η Καραμπάχ αν έπαιζε στο κυπριακό πρωτάθλημα; «Είναι δύσκολο να πω. Μπορώ να κάνω μια σύγκριση ανάμεσα σε Ομόνοια και Καραμπάχ. Δεν μπορώ όμως να συγκρίνω το κυπριακό πρωτάθλημα με αυτό του Αζερμπαϊτζάν. Χωρίς αμφιβολία η Καραμπάχ θα διεκδικούσε πρωτάθλημα στην Κύπρο. Έχει εξαιρετικούς παίκτες και είναι μια πολύ καλή ομάδα. Νομίζω είναι πιο επιθετικογενής, από ότι στα προηγούμενα χρόνια που έπαιξε κόντρα στον ΑΠΟΕΛ. Είναι πιο επικίνδυνη και παίζει καλό ποδόσφαιρο».

Όσα δήλωσε ο Νικόλας Παναγιώτου: «Αύριο έχουμε ένα ευρωπαϊκό δύσκολο παιχνίδι. Θα τα δώσουμε όλα για τη νίκη, και να συνεχίσουμε αυτό που ξεκινήσαμε. Πιστεύω είμαστε έτοιμοι να δείξουμε τον καλύτερο μας εαυτό».

Για τις πιθανότητες να παίξει βασικός: «Τα ευρωπαϊκά παιχνίδια έχουν τεράστια σημασία για μένα, είναι πολύ σημαντικά. Τα ονειρευόμουν από μικρός και θα δώσω τα πάντα για να είμαι έτοιμος στον αυριανό αγώνα».

259713091 1219256265151345 2102082729626435962 N


ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ