aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΜπεργκ: «Αν πρέπει να διαλέξω, είναι το πρωτάθλημα»

Μπεργκ: «Αν πρέπει να διαλέξω, είναι το πρωτάθλημα»

Την κατάκτηση του πρωταθλήματος έθεσε ως πρωταρχικό στόχο της Ομόνοιας στη σεζόν ο Χένινγκ Μπεργκ, όμως τόνισε πως οι πρωταθλητές θα επιδιώξουν να κάνουν ότι καλύτερο μπορούν στον όμιλο του Κόνφερενς Λιγκ.

Μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου ενόψει της αυριανής αναμέτρησης (16/9, 17:30) με την Καϊράτ για την πρεμιέρα της νεοσύστατης διοργάνωσης αναφέρθηκε στην ήττα από την ΑΕΚ, το λόγο της απουσίας του Μάρκο Τσέποβιτς από την αποστολή και υποστήριξε ότι είναι πάνοπλη η Ομόνοια στο κέντρο της άμυνας.

Aναλυτικά οι δηλώσεις 

Για την ήττα από την ΑΕΚ, είπε: «Πάντα είναι απογοητευτικό να χάνεις παιχνίδια αλλά είναι μέρος του ποδοσφαίρου. Αυτά έχει το ποδόσφαιρο, δεν υπάρχει ομάδα που δεν χάνει, ακόμα και οι πρωταθλητές χάνουν. Ήταν το πρώτο μας παιχνίδι στο πρωτάθλημα κόντρα σ’ ένα δύσκολο αντίπαλο. Πάντα η ΑΕΚ μας δυσκολεύει. Είδαμε τα λάθη μας, τα αναλύσαμε και προχωράμε. Οι ισορροπίες στο κυπριακό πρωτάθλημα είναι λεπτές. Τις προηγούμενες φορές κερδίσαμε την ΑΕΚ, αυτή τη φορά ήταν οι λεπτομέρειες υπέρ της. Πλέον ανυπομονούμε για τα παιχνίδια στο Κόνφερενς Λιγκ. Τώρα παίζουμε στην Ευρώπη απέναντι στην Καϊράτ, είναι πολύ καλή ομάδα. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που είμαστε εδώ, θέλουμε συνεχώς να προοδεύουμε».

Πόσο σημαντικό είναι το αυριανό παιχνίδι και τι γνωρίζει για την Καϊράτ; «Αυτό το παιχνίδι είναι ίδιο σημαντικό όπως όλα τα άλλα παιχνίδια του ομίλου. Είναι καλή επιθετικά, έχει δυο καλούς επιθετικούς. Είναι μια ομάδα που τρέχει και έχει φυσικές δυνάμεις. Είναι συμπαγής ομάδα. Μπροστά έχει περισσότερη ποιότητα».

Ποια είναι η προτεραιότητα, το πρωτάθλημα ή το Κόνφερενς Λιγκ; «Η προτεραιότητα μας είναι το πρωτάθλημα και την ίδια στιγμή να κάνουμε ότι μπορούμε στο γκρουπ. Αν πρέπει να διαλέξω είναι το πρωτάθλημα».

Στατιστικά η Ομόνοια δέχεται περισσότερα γκολ σε σχέση με πέρσι. Σας ανησυχεί αυτό και πόσο μπορεί να το αλλάξει αυτό ο Γιούστε; «Έχουμε δεχθεί περισσότερα γκολ σε σχέση με πέρσι, έχουμε αντιμετωπίσει καλές ομάδες όμως όπως η Ντινάμο και η Άντβερπ. Δεν παίξαμε πολλά παιχνίδια για να έχουμε ασφαλή συμπεράσματα. Είχαμε τραυματίες ποδοσφαιριστές στην αρχή και αυτό ίσως να επηρεάσει την ομάδα. Δουλεύουμε για να βελτιωθούμε. Πήγαμε αρκετά καλά και είμαστε στους ομίλους. Ο Γιούστε είναι καλός αμυντικός. Είχε ένα τραυματισμό. Τώρα γίνεται όλο και καλύτερα. Έχουμε αρκετό ανταγωνισμό στα μετόπισθεν, έχω τον Χούμποτσαν, τον Λανγκ, τον Παναγιώτου και τον Γιούστε. Είναι όλοι καλοί αμυντικοί. Νιώθω άνετα με αυτούς. Αναλύουμε όλα τα δεδομένα, μπορούσαμε να αμυνθούμε καλύτερα σε κάποιες στιγμές. Κάποιες φορές παίζεις καλά και δέχεσαι γκολ, κάποιες όχι και δεν δέχεσαι. Συνεχίζουμε να δουλεύουμε όπως κάναμε πάντα».

Για το λόγο της απουσίας του Τσέποβιτς: «Ήταν εκτός για αρκετό καιρό, είχε αγωνιστεί την Κυριακή. Δεν είναι 100% ο Τσέποβιτς και ήταν καλύτερα να παραμείνει πίσω και να προπονηθεί. Θα έχει τρεις δυνατές προπονήσεις ενόψει του επόμενου αγώνα. Θα βελτιωθεί και θα ετοιμαστεί, δεν θα ήταν καλό για τον ίδιο να ερχόταν».

Για την κατάργηση του κανονισμού του εκτός έδρας γκολ: «Νομίζω θα υπάρχουν περισσότερα ισοδύναμα παιχνίδια και περισσότερες φορές θα κριθούν αγώνες στα πέναλτι. Οι ομάδες μπορούν να παίξουν πιο ελεύθερα στην έδρα τους. Τώρα είμαστε στους ομίλους, θα δούμε να περάσουμε αν θα έχουμε παιχνίδι με εκτός έδρας γκολ».

Παρακολουθήσετε τη συνέντευξη σε live streaming…

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ