aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΜπεντέκε… ο διαφορετικός!

Μπεντέκε… ο διαφορετικός!

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Και το όνομα αυτού…. Τζόναθαν Μπεντέκε. Το έψαξε, το… πάλεψε και κατέληξε ο Πάμπος Χριστοδούλου στον εκλεκτό που θα προσδώσει μεγαλύτερο βάθος αλλά και τη διαφορετικότητα στην επιθετική γραμμή της ομάδας του. Η Ομόνοια, λοιπόν, στο παρά δύο, πριν εκπνεύσει η προθεσμία για την απόκτηση άνεργου ή δανεικού ποδοσφαιριστή (Παρασκευή, 8 Σεπτεμβρίου), συμφώνησε με τον 22χρονο (28.4.1995) Βέλγο επιθετικό.

Είναι αδελφός του Κριστιάν Μπεντέκε, που είναι διεθνής με το Βέλγιο. Στην Ομόνοια αναμένουν την υπογραφή του ποδοσφαιριστή στο συμβόλαιο συνεργασίας τους, για να προβεί σε επισημοποίηση της συμφωνίας. Παράλληλα, στα αμέσως επόμενα 24ωρα θα έλθει στην Κύπρο ο ποδοσφαιριστής για τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και να τεθεί αμέσως στη διάθεση του Πάμπου Χριστοδούλου. Η συμφωνία προνοεί συνεργασία δύο ετών και ο Μπεντέκε θα ενταχθεί στο ρόστερ (κατάλογος Β’) με το καθεστώς του ανέργου, αφού είχε μείνει ελεύθερος από την Κρίσταλ Πάλας.

Ο τεχνικός των πρασίνων αναζήτησε ποδοσφαιριστή που να συνοδεύεται από διαφορετικά στοιχεία σε σχέση με τους υφιστάμενους επιθετικούς. Δηλαδή, να είναι γρήγορος, διεισδυτικός και αλτικός, ικανός για να αντεπεξέλθει σε… ειδικές αποστολές αναλόγως και ποιος αντίπαλος θα είναι απέναντι στην ομάδα του «τριφυλλιού». Παράλληλα, θα προσδώσει βάθος αφού μαζί με τους Ντέρμπισαϊρ, Λόπες και Κατσαντώνη θα αποτελέσουν τις επιλογές για τη γραμμή κρούσης.

Στην περσινή σεζόν (2016-17) ο Μπεντέκε ήταν στο έμψυχο δυναμικό της Κρίσταλ Πάλας, με την οποία αγωνίστηκε μόλις σ’ ένα ματς, απέναντι στη Μίντλεσμπρο (10 Σεπτεμβρίου 2016), ως αλλαγή (6 λεπτά). Ήταν και συμπαίκτης με τον αδελφό του, Κριστιάν, τον οποίο μάλιστα αντικατέστησε στο πιο πάνω ματς (βλέπε φωτό). Ακολούθως, στάθηκε άτυχος αφού στις 29 Σεπτεμβρίου 2016 τραυματίστηκε σοβαρά στο γόνατο. Απείχε από την αγωνιστική δράση για ένα τετράμηνο. Όταν επανήλθε δεν πήρε ευκαιρίες και με το τέλος της σεζόν έμεινε ελεύθερος.

Προτού βρεθεί στην Αγγλία για λογαριασμό της Κρίσταλ Πάλας, ο 22χρονος επιθετικός αγωνίστηκε για μια διετία (2014-16) στη βελγική Ζούλτε Βάρεγκεμ, της οποίας φόρεσε τη φανέλα σε 25 αγώνες και πέτυχε 3 γκολ. Το γεγονός ότι, τον ενέταξε στο ρόστερ της μιας ομάδας που δήλωνε παρούσα στην Πρέμιερ Λιγκ, φανερώνει πως πρόκειται για ποδοσφαιριστή με δυνατότητες και προοπτική. Εφόσον δεν τον επηρέασε ο τραυματισμός του, τότε ο Χριστοδούλου προσδοκεί σε σημαντική βοήθεια από τον Μπεντέκε.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ