aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Μπάλα θα παίξει η ομάδα, όχι ο κόσμος

TOY KΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Απέναντι σε μια ομάδα που δεν ήταν καλύτερή της (σ.σ. Μπεϊτάρ), θα έλεγα ισοδύναμη, η Ομόνοια αφού δεν κατάφερε να αξιοποιήσει τις δικές της ευκαιρίες, πλήρωσε και πάλι την αδράνεια στην άμυνα της και έφυγε από το Ισραήλ ηττημένη. Το ευτύχημα για τους πράσινους είναι ότι η προχθεσινή ήττα δεν τους φέρνει εκτός ευρωπαϊκής συνέχειας, παρά μόνο τους βάζει δύσκολα ενόψει του επαναληπτικού την προσεχή Πέμπτη.

Εκεί θα κριθεί η ομάδα που θα προχωρήσει στον 3ο προκριματικό γύρο και η Ομόνοια θα έχει μια δεύτερη ευκαιρία, κάνοντας την ανατροπή να συνεχίσει στο Γιουρόπα Λιγκ. Σύμφωνα με την εικόνα του αγώνα προχθές, εφόσον η Ομόνοια βελτιωθεί και με την στήριξη του κόσμου της, μπορεί να «χτυπήσει» την πρόκριση. Με το που τελείωσε το ματς στο Ισραήλ, γίνεται λόγος για το ΓΣΠ και τον κόσμο της Ομόνοιας. Μάλιστα, πρώτος το σύνθημα το έδωσε ο Τζον Κάρβερ.

Ο Άγγλος τεχνικός των πρασίνων, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Το ΓΣΠ είναι δύσκολο για τους φιλοξενούμενους και η ατμόσφαιρα καυτή». Επίσης, σχολίασε αναφερόμενος στους Ισραηλινούς δημοσιογράφους: «Αν νομίζετε πως η ατμόσφαιρα ήταν καυτή απόψε (σ.σ. προχθές), ελάτε στη Λευκωσία. Ο κόσμος της Ομόνοιας λατρεύει την ομάδα και είναι ιδιαίτερα παθιασμένος. Θα μας βοηθήσει πολύ την επόμενη Πέμπτη».

Καπάκι η διοίκηση ανακοίνωσε τη μείωση της τιμής του εισιτηρίου και καλά έκανε. Ακολούθησαν δηλώσεις του προέδρου Αντώνη Τζιωνή: «Οι ποδοσφαιριστές και το τεχνικό επιτελείο της ζητούν ένα κατάμεστο ΓΣΠ. Πιστεύουν στις δυνάμεις τους και πιστεύουμε και εμείς σε αυτούς. Όλοι μαζί ενωμένοι, στο σπίτι μας, μπορούμε να ανατρέψουμε το αποτέλεσμα».

Ο κόσμος θα δώσει θετική αύρα, θα σπρώξει την ομάδα. Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί πως μπάλα δεν παίζει ο κόσμος αλλά οι ποδοσφαιριστές. Αυτοί είναι που καλούνται να φέρουν εις πέρας τη δύσκολη αποστολή τους. Να παίξουν καλή μπάλα και να βγάλουν θέληση και πάθος για τη νίκη – πρόκριση. Ναι, ας εκμεταλλευτούν και την παρουσία του κόσμου, όμως να μη λειτουργήσει στο τέλος ως μπούμερανγκ. Άλλωστε, τα παραδείγματα είναι πολλά τα τελευταία χρόνια στην Ευρώπη.

Δυστυχώς για την Ομόνοια, όποτε ο κόσμος ξεσηκωνόταν για μια μεγάλη νίκη, για την πρόκριση, η ομάδα δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί στον απαιτούμενο βαθμό και η απογοήτευση κυρίευε τον κόσμο και τον σύλλογο. Ένας λόγος που δεν επιτρέπει στην Ομόνοια να κάνει το βήμα παραπάνω στην Ευρώπη. Πέρσι με την Μπρόντμπι που δεν ήταν κάτι το εξαιρετικό, ο κόσμος γέμισε το ΓΣΠ όμως η Ομόνοια προδόθηκε και πάλι από λάθη και αδυναμίες. Πρόπερσι, που έφθασε ένα βήμα από τους ομίλους, μπροστά σ’ ένα εκδηλωτικό κοινό που γέμισε απ’ άκρη σε άκρη το ΓΣΠ, έχασε την πρόκριση στο τέλος, έχοντας και μια εχθρική διαιτησία. Και προηγουμένως απέναντι σε Άστρα Γκιοργκίου, Ερυθρό Αστέρα και πάει λέγοντας.

Ας γίνει η προσπάθεια για ξεσηκωμό του κόσμου, να γεμίσει το ΓΣΠ, γιατί έχει τεράστια ανάγκη ο σύλλογος αυτή την πρόκριση, από κάθε άποψη, την ίδια ώρα όμως, ας καταβάλει και η ομάδα την απαιτούμενη προσπάθεια. Να δείξει χαρακτήρα και να πετύχει τον στόχο της.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ