aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΑτάκτα Ράουφμαν για τον σπάταλο «Μιλτή» κι ο λόγος που γλύτωσε την καράφλα

Ατάκτα Ράουφμαν για τον σπάταλο «Μιλτή» κι ο λόγος που γλύτωσε την καράφλα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΧΡΙΣΤΟΣ ΧΡΙΣΤΟΥ

Ποιος Ομονοιάτης μπορεί να ξεχάσει τις δύσκολες εποχές που πέρασε ο σύλλογος, εξαιτίας των δυσβάστακτων χρεών που άφησαν οι ακριβές μετεγγραφές επί θητείας Μιλτιάδη Νεοφύτου, από το 2008 μέχρι το 2012; Οι οπαδοί της λευκωσιάτικης ομάδας «μάτωσαν» οικονομικά για να βοηθήσουν την ομάδα και συναισθηματικά λόγω των αποτυχιών των χρόνων που ακολούθησαν. Ο Ράινερ Ράουφμαν, στη συνέντευξη που παραχώρησε στη γερμανική ιστοσελίδα «spox.com» το 2017 και η οποία αναδημοσιεύται σήμερα, μίλησε για τα δύσκολα χρόνια που προηγήθηκαν.

«Βλέπω τον εαυτό μου ως πυροσβέστη στην ομάδα, δεν χρειάζομαι κάποιον επίσημο τίτλο. Καίει εδώ και εκεί, συχνά καίει. Στην Ομόνοια πρέπει να έχεις πολύ νερό στη δεξαμενή σου για να σβήσεις όλες τις πυρκαγιές», απάντησε μετά από ερώτηση για τον σημερινό του ρόλο στην ομάδα, με τον δημοσιογράφο να τον ρωτά τι έχει συμβεί. Και ο «τρελός Γερμανός» απάντησε: «Ο σύλλογος έχει ένα τεράστιο οικονομικό πρόβλημα. Το 2008 ήρθε ένας πρόεδρος ο οποίος δεν είχε ιδέα από ποδόσφαιρο και σπαταλούσε χρήματα. Πέντε χρόνια αργότερα, χρωστούσαμε εκατομμύρια και βρισκόμασταν στο χείλος του γκρεμού. Και τότε συνέβη κάτι που κράτησε τα μαλλιά μου εκεί που είναι σήμερα (σ.σ. όπως λέμε εμείς δεν έπεσαν τα μαλλιά μου)».

Διαβάστε επίσης:

Ο δημοσιογράφος δεν μπορούσε να μη ζητήσει από τον Ράουφμαν να πει περισσότερα γι’ αυτό το θέμα και πήρε την απάντησή του: «Οι οπαδοί μας άρχισαν να μαζεύουν λεφτά. Οι συνταξιούχοι έδιναν σχεδόν κάθε μήνα από το υστέρημά τους. Η αγάπη τους για το σύλλογο δύσκολα μπορεί να περιγράφει. Αρκετά χρήματα μαζεύτηκαν από τον κόσμο και καταφέραμε τα τελευταία τέσσερα χρόνια να μειώσουμε το χρέος σε περίπου 13 εκατομμύρια. Επίσης, η νέα διοίκηση είναι σοβαρή και κάθε θέμα το χειρίζεται προσεκτικά», είπε.

Και συνέχισε: «Μπορούμε να υπογράφουμε μόνο ελεύθερους παίκτες. Από τη Γερμανία, μπορώ μόνο να απευθυνθώ σε επαγγελματίες που έχουν πέσει κατηγορία οι ομάδες τους ή που βρίσκονται στο τέλος της σταδιοδρομίας τους. Οι περισσότεροι παίκτες που προέρχεται είναι Πορτογάλοι, Βραζιλιάνοι και Αργεντινοί. Για παράδειγμα, πέρσι ήμουν στην Αργεντινή για τρεις εβδομάδες. Το ποδόσφαιρο είναι και εκεί οικονομικά χτυπημένο, αλλά υπάρχουν αρκετά νεαρά ταλέντα».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ