aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Ας αφεθεί μακριά από τη «φωτιά»

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Βλέποντας για πρώτη φορά τον Ανδρέα Χριστοδούλου, τον νεαρό τερματοφύλακα της Ομόνοιας στο ματς με την ΑΕΖ στο οποίο έκανε ντεμπούτο, θυμήθηκα τα λόγια του Χριστόφορου Λοΐζου στις δηλώσεις που παραχώρησε στο «Goal» στις 21 Οκτωβρίου.

«Θεωρώ πως είναι σε καλό επίπεδο. Πρόκειται για πειθαρχημένο παιδί, αφοσιωμένος σ’ αυτό που κάνει, κι έχει προοπτική ανέλιξης. Είναι δουλευτής, έχει καλά σωματικά προσόντα, καλή τεχνική και θα πρέπει να υποστηρίξει τις ικανότητές του», είχε τονίσει ο άνθρωπος που άναψε πράσινο στην περσινή σεζόν για ένταξή του στην Ομόνοια.

Ο Χριστοδούλου κέρδισε με το καλημέρα τις εντυπώσεις. Οι συγκυρίες (αρχικά οι τραυματισμοί των Κρέσιτς και Κότσαρη και στο παιχνίδι με την ΑΕΖ η αποβολή του Παναγή) τον έφεραν κάτω από τα δοκάρια της Ομόνοιας και αυτός φώναξε «παρών». Από τέταρτη επιλογή έγινε πρώτη και κράτησε όρθια την ομάδα του με τις επεμβάσεις του, ιδιαίτερα αυτή στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων.

Ο ύψους 1.88μ. τερματοφύλακας, διεθνής με την Ελπίδων, έχει όλα τα στοιχεία να κάνει σπουδαία καριέρα. Και αυτό δεν το λέμε εμείς αφού το δείγμα που έχουμε είναι πολύ μικρό, αλλά όσοι τον παρακολουθούν και πολύ περισσότερο ο Χριστόφορος Λοΐζου. Άλλωστε, αν δεν ήταν έτσι δεν θα τον έπαιρνε από τον Ολυμπιακό στην Ομόνοια, ενώ προηγουμένως είχε δοκιμαστεί και στον ΑΠΟΕΛ.

Αποτελεί ένα ταλέντο, το οποίο έχει το μέλλον μπροστά του. Γι’ αυτό και επιβάλλεται να δουλευτεί σωστά και να αναδείξει σταδιακά το ταλέντο του. Ναι, το Σάββατο ρίχθηκε στη «φωτιά» γιατί έτσι το έφεραν οι συνθήκες. Ωστόσο δεν θα πρέπει να αφεθεί να καεί, γι’ αυτό και είναι επιβεβλημένη η εγγραφή του Γιώργου Μπαντή, τη στιγμή που ακολουθεί μια σειρά από ντέρμπι.

Δεν γνωρίζουμε ποιες είναι οι προθέσεις του Κάρβερ για το ντέρμπι με την ΑΕΚ, όσον αφορά στην επιλογή για τον άσο, ίσως και ο ίδιος ακόμη να μην είναι σε θέση να δώσει απάντηση. Όποια κι αν θα είναι η απόφασή του, αυτό που έχει σημασία είναι να γίνει σωστή διαχείριση του Χριστοδούλου. Γιατί στο πρώτο λάθος του νεαρού, όσο κι αν θα υπάρχει η πρόθεση για πίστωση, κάποιοι θα πέσουν πάνω του και είναι κρίμα.

Τα βήματα του 19χρονου τερματοφύλακα θα πρέπει να είναι σταδιακά και σε σωστές βάσεις. Η Ομόνοια θέλει να κερδίσει έναν ποδοσφαιριστή σε βάθος χρόνου και όχι να τον χάσει μέσα σ’ ένα 90λεπτο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ