aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΑποκαλυπτικό: Βλέπει Σάσα Ζντιέλαρ!

Αποκαλυπτικό: Βλέπει Σάσα Ζντιέλαρ!

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Έμφαση στην απόκτηση ποδοσφαιριστή για τον Κατάλογο Β έχει δώσει ο Νίκος Νταμπίζας και μια από τις περιπτώσεις που αρέσει στον Ελλαδίτη τεχνικό διευθυντή της Ομόνοιας, όπως πληροφορείται το «Goal», είναι ο Σάσα Ζντιέλαρ του Ολυμπιακού Πειραιώς.

Ο 21χρονος διεθνής μέσος με τα χρώματα της Σερβίας (μετρά δυο συμμετοχές με την Ανδρών), παρόλο που στην περσινή σεζόν μέτρησε 16 συμμετοχές με την ερυθρόλευκη φανέλα (8 στο πρωτάθλημα, 6 στο κύπελλο και 2 στο Γιουρόπα Λιγκ), στην τρέχουσα σεζόν παραγκωνίστηκε από τον Μπέντο. Ο Πορτογάλος τεχνικός δεν υπολογίζει τον Ζντιέλαρ και το όνομά του βρίσκεται στον κατάλογο με τους ποδοσφαιριστές που ο Ολυμπιακός προτίθεται να παραχωρήσει με τη μορφή δανεισμού (έχει συμβόλαιο έως το καλοκαίρι του 2018).

Πρόκειται για ποδοσφαιριστή που γνωρίζει πολύ καλά ο Νταμπίζας από την περσινή του παρουσία στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκα. Αν κάτι που μπορεί να προβληματίζει είναι η φετινή του απραξία, ωστόσο όταν ένας ποδοσφαιριστής στα 21 του χρόνια είναι στέλεχος μιας μεγάλης ομάδας όπως ο Ολυμπιακός, λογικά είναι σε καλό επίπεδο.

Ο ύψους 1.84μ. Σάσα Ζντιέλαρ, που πανηγύρισε το 2015 το Παγκόσμιο Κύπελλο με τη Σερβία (U20), αγωνίζεται τόσο ως ανασταλτικός μέσος όσο και λίγο πιο μπροστά. Στην τρέχουσα σεζόν ο Μπέντο δεν τον εμπιστεύθηκε αφού έχει ως βασικές επιλογές τους Μιλιβόγεβιτς και Μάρτινς, ενώ είναι και οι Καμπιάσο, Μπουχαλάκης και Ρομάο. Αγωνίστηκε μόνος ως αλλαγή στο πρώτο ματς με την Αρούκα, εκτός έδρας, για τα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ.

Ο 21χρονος άσος μεταπήδησε στον Ολυμπιακό Πειραιώς από την ΟΦΚ Μπέογκραντ, με την οποία έκανε ντεμπούτο στις 2 Δεκεμβρίου 2011 σε ηλικία μόλις 16 χρονών. Το 2013 πωλήθηκε στον ελληνικό σύλλογο, όμως παρέμεινε με τη μορφή δανεισμού στην ομάδα του Βελιγραδίου για δυο σεζόν. Μετακόμισε στην Ελλάδα το καλοκαίρι του 2015.

Η περίπτωση του Ζντιέλαρ δεν είναι η μοναδική που βλέπει ο Νταμπίζας. Ο τεχνικός διευθυντής της Ομόνοιας θέλει να κάνει την καλύτερη δυνατή επιλογή σε μια νευραλγική θέση, τη στιγμή που η ομάδα θα στερηθεί και τις υπηρεσίες του Τουρέ για περίπου ένα μήνα.

Για να προκύψει προσθήκη έμπειρου ποδοσφαιριστή θα πρέπει να αποχωρήσει κάποιος άλλος και για την ώρα φαντάζει δύσκολο (αν και δεν αποκλείεται να γίνει με τον Αγκάγιεφ), κυρίως λόγο του συμβολαίου που διατηρούν οι ποδοσφαιριστές. Ο σύλλογος δεν έχει και την οικονομική δυνατότητα να προχωρήσει σε αποζημίωση συμβολαίου. Άλλωστε, τα λάθη του παρελθόντος αποτελούν παράδειγμα προς αποφυγήν.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ