aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΑποκαλυπτικό/Ομόνοια: Οι βασικοί όροι της νέας συμφωνίας Σωματείου - Εταιρείας

Αποκαλυπτικό/Ομόνοια: Οι βασικοί όροι της νέας συμφωνίας Σωματείου – Εταιρείας

Η Έκτακτη Γενική Συνέλευση του Σωματείου Ομόνοια, που ορίσθηκε για την Τετάρτη 14 Ιουνίου, θα εγκρίνει ή όχι την νέα συμφωνία μεταξύ Σωματείου και Εταιρείας αφού πρώτα γίνει παρουσίαση – ενημέρωση προς τα μέλη. Το Δ.Σ. του Σωματείου, στην προχθεσινή συνεδρία του, αφού ενημερώθηκε, ενέκρινε την προφορική συμφωνία που προέκυψε μεταξύ της πενταμελούς επιτροπής που εκπροσώπησε το Σωματείο και τον Σταύρου Παπασταύρου.

Όπως λέχθηκε επισήμως, η νέα συμφωνία που είναι αορίστου χρόνου, είναι συμφέρουσα και για τις δύο πλευρές και πάνω απ’ όλα προς όφελος του οικοδομήματος της Ομόνοιας. Όπως είπε και ο Δημήτρης Γρηγόρη προχθές στην εκπομπή «Goal N’ Roll» της Cytavision, «θα είμαστε ένα και θα δουλεύουμε μαζί. Είμαστε συνέταιροι σε όλα. Πορευόμαστε μαζί για το καλό της Ομόνοιας».

Εκ των βασικών όρων της νέας συμφωνίας, όπως πληροφορείται το «Goal», είναι οι πιο κάτω:

1. Ο Παπασταύρου δεν θα δίνει, πλέον, το 10% των ευρωπαϊκών εσόδων όπως γινόταν μέχρι σήμερα και ήταν πρόνοια της συμφωνίας που βρίσκεται σε ισχύ, αλλά σταθερό ποσό ύψους €450.000 είτε η Ομόνοια κερδίσει ευρωπαϊκό εισιτήριο είτε όχι.

2. Θα παραχωρήσει 20% των μετοχών του στο Σωματείο και σε περίπτωση ελλειμματικού προϋπολογισμού το κόστος θα το επωμίζεται ο ίδιος ο Παπασταύρου.

3. Με τη δημιουργία του γηπέδου, το Σωματείο θα είναι συμμέτοχος έχοντας το 20% των μετοχών, ενώ στο ενδεχόμενο πιθανής πώλησής του Σωματείο και Εταιρεία θα πάρουν από 50%.

4. Στον χώρο ανέγερσης του γηπέδου, εάν προσφέρεται η δημιουργία δύο βοηθητικών γηπέδων τότε η πρώτη ομάδα θα στεγαστεί εκεί και το «Ηλίας Πούλλος» θα παραχωρηθεί αποκλειστικά για την Ακαδημία του Συλλόγου.

5. Σε περίπτωση πρόθεσης πώλησης μετοχών από τον Παπασταύρου, το Σωματείο θα έχει τον πρώτο λόγο αγοράς τους. Εάν δεν είναι σε θέση να το κάνει, οι υποψήφιοι αγοραστές θα πρέπει να έχουν λευκό ποινικό μητρώο.

6. Κανένας μέτοχος δεν θα μπορεί να αλλάξει το όνομα, το σήμα και τον ύμνο της Ομόνοιας.

Εξάλλου, την ίδια ημερομηνία ορίσθηκε και η Τακτική Γενική Συνέλευση του Σωματείου, που θα είναι εκλογική. Ήδη ο νυν πρόεδρος Μάριος Αργυρίδης εξέφρασε δημοσίως την πρόθεσή του να επαναδιεκδικήσει τη θέση και σύντομα θα είναι έτοιμος να ανακοινώσει τον συνδυασμό του.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ