aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΑποκαλυπτικό: Όχι μία, αλλά δύο φορές απάντησε ο Ρόης Πογιατζής!

Αποκαλυπτικό: Όχι μία, αλλά δύο φορές απάντησε ο Ρόης Πογιατζής!

Σε δηλώσεις του στον ACTIVE 107,4 & 102,5 ο πρόεδρος της Ομόνοιας, Λώρης Κυριάκου ισχυρίστηκε ότι ο Ροής Πογιατζής έχει ενημερωθεί για τις αποφάσεις του Δ.Σ., του ζητήθηκε «να έρθει στην Κύπρο για να μπορέσουμε να συζητήσουμε αναλυτικά την πρόταση του», αλλά «μέχρι στιγμής δεν έχει επικοινωνήσει μαζί μας».

Σε άλλο σημείο των δηλώσεών του, ο Λώρης Κυριάκου, επανέλαβε:  «Περιμένουμε απάντηση από τον κ. Πογιατζή στην επιστολή μας. Μέχρι στιγμής δεν το έχει κάνει». Επίσης, ο πρόεδρος της Ομόνοιας προέτρεψε τα ΜΜΕ: «Να ρωτήσετε τον κ. Πογιατζή αν είναι πιο συμφέρουσα από του κ. Παπασταύρου. Δεν ξέρουμε καν τα άτομα που βρίσκονται κοντά του και τον οποίο αντιπροσωπεύουν στην Κύπρο».

Διαβάστε επίσης: Έξαλλος με Πογιατζιή ο Λώρης Κυριάκου (Ηχητικό) 

Το Goal.com.cy επικοινώνησε με τον Ρόη Πογιατζή στις Ηνωμένες Πολιτείες όπου βρίσκεται. Ισχυρίστηκε ότι «η αλήθεια είναι εντελώς διαφορετική» τονίζοντας ότι «πρώτη φορά στα 25 χρόνια που ασχολούμαι με επενδύσεις παγκοσμίως συναντώ τέτοιο σκηνικό έλλειψης διαφάνειας, με τόσες πολλές ασάφειες».

Διαβάστε επίσης: Χριστοφίδη: «Η δική μας γνωμάτευση λέει 50%+1 ψήφων»

Ο Ρόης Πογιατζής μας δήλωσε επίσης ότι δεν έχει κανένα απολύτως πρόβλημα, οι προτάσεις των επενδυτών στην Ομόνοια να μελετηθούν και να αξιολογηθούν από ανεξάρτητο ελεγκτικό οίκο, διαδικασία κατά την οποία θα παραθέσει οποιεσδήποτε πληροφορίες του ζητηθούν.

Διαβάστε επίσης: Ρόης Πογιατζιή: «Δεν τηρούνται οι σωστές διαδικασίες από το Δ.Σ.»

Ενώ ο Λώρης Κυριάκου ισχυρίζεται ότι ο Ρόης Πογιατζής μέχρι στιγμής δεν έχει απαντήσει στη διοίκηση της Ομόνοιας, ο υποψήφιος επενδυτής στους πράσινους, ανέφερε στο Goal.com.cy ότι έχει απαντήσει δύο φορές με επιστολές ημερομηνίας 8 Μαΐου και 10 Μαΐου 2018!

Συγκεκριμένα, όπως βλέπετε και στη φωτοτυπία, στην επιστολή του (μέσω e-mail) ημερομηνίας 8 Μαΐου προς τον γενικό διευθυντή της Ομόνοιας, Παύλο Νικολάϊδη με κοινοποίηση στον πρόεδρο της Ομόνοιας, o Ρόης Πογιατζής αναφέρει τα ακόλουθα:

«8 Μαΐου 2018

Αγαπητέ κ. Νικολαΐδη,

Ευχαριστώ για την απάντηση σας.

Είμαι στη διάθεση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομόνοιας να έρθω στην Κύπρο για διαπραγματεύσεις γύρω από την πρόταση μου. Βεβαίως, η διαπραγμάτευση έχει νόημα εφόσον δεν υπάρχει ειλημμένη δέσμευση προς άλλη επενδυτική πρόταση. Όταν δηλαδή τεθούν όλες οι υφιστάμενες ή και πιθανές προτάσεις σε ίση μοίρα στα πλαίσια μιας σαφούς για τους επενδυτές διαδικασίας.

Για να υπάρξει η δυνατότητα μιας τέτοιας διαδικασίας, έχω υποβάλει μέσω της πρότασης που απέστειλα κάποιες εισηγήσεις και ώστε και οι επενδυτές να είναι εξασφαλισμένοι ότι αντιμετωπίζονται σοβαρά και ισότιμα, αλλά και η Ομόνοια να είναι εξασφαλισμένη όσον αφορά τις χρηματικές της ανάγκες.

Συγκεκριμένα έχω προτείνει ότι κατά την περίοδο εξέτασης των προτάσεων και των οικονομικών δεδομένων, ο κάθε επενδυτής να δεσμεύσει υπέρ της Ομόνοιας το ποσό των 600 χιλιάδων ευρώ. Εάν η πρόταση κάποιου δεν επιλεγεί, αυτός να λαμβάνει πίσω τα χρήματά του. Αν στο τέλος της διαδικασίας αποχωρήσουν όλοι οι επενδυτές, αυτοί να επωμιστούν ισομερώς το ποσό των 600 χιλιάδων ευρώ.

Επιθυμώ επίσης να τονίσω ότι δηλώσεις οι οποίες είναι μειωτικές για το άτομο μου, όπως αυτές που έγιναν πριν λίγες μέρες από τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου, δεν εξυπηρετούν τον κοινό μας σκοπό και αναμένω δημοσίως να αποσυρθούν.

Θα είμαι λοιπόν στην διάθεση του Διοικητικού Συμβουλίου αυτοπροσώπως και με την ομάδα των συνεργατών και συμβούλων μου, μόλις το Συμβούλιο καθορίσει τις διαδικασίες επιλογής διαχειριστή του ποδοσφαιρικού και εμπορικού τμήματος.

Στον ενδιάμεσο χρόνο είμαι στη διάθεση σας τηλεφωνικώς, μέσω skype ή μέσω των νομικών μου συμβούλων στην Κύπρο για διευκρινήσεις και επεξηγήσεις όσον αφορά την πρότασή μου.

Με εκτίμηση

Ρόης Πογιατζής»

Επίσης, με δεύτερη επιστολή του ημερομηνίας 11 Μαΐου (η οποία στάλθηκε από τις ΗΠΑ με e-mail το βράδυ της 10ης Μαΐου), ο Ρόης Πογιατζής επανατονίζει τα ακόλουθα: «Είμαι στη διάθεση σας τηλεφωνικώς, μέσω skype ή μέσω των νομικών μου συμβούλων στην Κύπρο για διευκρινήσεις και επεξηγήσεις όσον αφορά την πρότασή μου. Επιπροσθέτως, θα είμαι στην διάθεση του Διοικητικού Συμβουλίου αυτοπροσώπως και με την ομάδα των συνεργατών και συμβούλων μου, μόλις το Συμβούλιο καθορίσει σαφώς τις διαδικασίες επιλογής διαχειριστή του ποδοσφαιρικού και εμπορικού τμήματος». 

Αυτούσια η επιστολή – απάντηση του Ρόη Πογιατζή (βλέπε φωτοτυπία) προς το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομόνοιας, ημερομηνίας 11 Μαΐου έχει ως ακολούθως:

«ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΟΜΟΝΟΙΑ.

Αγαπητή κυρία, αγαπητοί κύριοι,

Αναφέρομαι στην επιστολή σας ημερομηνίας 10/05/2018. Επιτρέψετε μου όμως πριν απαντήσω στο αίτημα σας να σχολιάσω την χτεσινή ανακοίνωση του Συμβουλίου σας η οποία με αφορά άμεσα. Λυπούμαι να παρατηρήσω ότι η ανακοίνωση αυτή δεν περιέχει εκείνα τα στοιχεία και τις εξασφαλίσεις για την διεκπεραίωση μιας σωστής διαδικασίας που θα φέρει το καλύτερο αποτέλεσμα τόσο για το Σωματείο, όσο και για τους υποψήφιους επενδυτές.

  1. Είναι πρωτόγνωρο ένας οργανισμός να πηγαίνει σε προσφορές χωρίς να καθορίζει τι ακριβώς ζητά και ποιοι είναι οι όροι της προσφοράς. Σε κάθε προσφορά μικρή ή μεγάλη, σε κάθε οργανισμό δημόσιο ή ιδιωτικό σε όλον τον κόσμο όλα τα πιο πάνω είναι καθορισμένα και γνωστά εξαρχής.
  2. Δεν έχει ζητηθεί καμιά εγγύηση, ούτε απόδειξη ότι ο επίδοξος επενδυτής κατέχει τα χρήματα που απαιτούνται. Αυτοί που θα αποφασίσουν ποια προσφορά θα επιλεχθεί δε θα ξέρουν αν ο υποψήφιος επενδυτής έχει τα χρήματα για κάνει αυτό που προτείνει.
  3. Ειδικότερα, για να εξασφαλιστεί η Ομόνοια από τον κίνδυνο να βρεθεί χωρίς χρήματα και να μην περάσει τα κριτήρια, έχω προτείνει τόσο στην επενδυτική μου πρόταση όσο και στην επιστολή μου στο Συμβούλιο πριν δύο μέρες ότι κατά την περίοδο εξέτασης των προτάσεων και των οικονομικών δεδομένων, ο κάθε επενδυτής να δεσμεύσει υπέρ της Ομόνοιας το ποσό των 600 χιλιάδων ευρώ. Εάν η πρόταση κάποιου δεν επιλεγεί, αυτός να λαμβάνει πίσω τα χρήματά του. Αν στο τέλος της διαδικασίας αποχωρήσουν όλοι οι επενδυτές, αυτοί να επωμιστούν ισομερώς το ποσό των 600 χιλιάδων ευρώ. Το Συμβούλιο δεν έχει περιλάβει αυτήν την εξασφάλιση στην ανακοίνωση του.

Γενικά, δεν έχουν καθοριστεί οι στοιχειώδεις διαδικασίες με τις οποίες ένας οργανισμός συναλλάττεται. Επίσης πριν την κατάληξη της διαδικασίας επιμένετε με δηλώσεις σας να προωθείτε την πρόταση Παπασταύρου παρά το ότι η δική μου πρόταση δίνει αισθητά πιο πολλά μαζί με στρατηγική συμφωνία για την ανάκαμψη της ομάδας και δυνατότητα να πάρουν πίσω την πλειοψηφία της εταιρείας διαχείρισης το σωματείο, τα μέλη και οι φίλαθλοι.

Σε σχέση τώρα με την πρόσκληση σας να παρουσιαστώ στο Συμβούλιο για να αναλύσω και να τεκμηριώσω την πρόταση μου, όπως λέτε, η απάντηση είναι η ίδια την οποία έδωσα στην προηγούμενη με παρόμοιο περιεχόμενο επιστολή σας πριν δύο μέρες. Είμαι στη διάθεση σας τηλεφωνικώς, μέσω skype ή μέσω των νομικών μου συμβούλων στην Κύπρο για διευκρινήσεις και επεξηγήσεις όσον αφορά την πρότασή μου. Επιπροσθέτως, θα είμαι στην διάθεση του Διοικητικού Συμβουλίου αυτοπροσώπως και με την ομάδα των συνεργατών και συμβούλων μου, μόλις το Συμβούλιο καθορίσει σαφώς τις διαδικασίες επιλογής διαχειριστή του ποδοσφαιρικού και εμπορικού τμήματος.

Με εκτίμηση

Ρόης Πογιατζής»

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ